Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 12111 tot 12115
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Zilveren munten tijdelijk uitverkocht!

Door de problemen in Griekenland en door de daling van de zilverkoers is de vraag naar zilveren munten zo sterk toegenomen dat verschillende producenten door hun voorraad heen zijn. De Amerikaanse US Mint accepteert sinds dinsdag tijdelijk geen nieuwe bestellingen meer van de populaire Silver Eagle munten en ook het Canadese munthuis zou moeite hebben om aan de vraag te voldoen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Griekse banken blijven hele week dicht

De banken in Griekenland blijven deze week gesloten en ook de pinlimiet van 60 euro per persoon per dag blijft van kracht.

Dat stelde het Griekse ministerie van Financiën woensdag. De banken zijn al anderhalve week gesloten als gevolg van mislukte onderhandelingen voor het verstrijken van het schuldenprogramma op 1 juli.

De ECB heeft de afgelopen dagen het noodkrediet dat de Griekse nationale bank aan de banken mag verstrekken niet verhoogd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Column Kees de Kort | EU gegijzeld door de Grieken

De hele EU wordt gegijzeld door de ontwikkelingen in Griekenland, constateert BNR’s macro-econoom Kees de Kort. De Grieken hebben zichzelf in een ongelooflijk lastig pakket gewerkt en waar premier Tsipras nu nog mee moet komen? De Kort zou het niet weten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Verhofstadt geeft Tsipras donderpreek: "Ik ben boos"

De Griekse premier Alexis Tsipras kreeg in het Europees Parlement een donderpreek van Guy Verhofstadt, de leider van de Europese liberalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Arts in Athene: "Wie geen geld heeft en ziek wordt, crepeert"

Europa heeft een scenario klaarliggen om humanitaire hulp te verlenen aan Griekenland. De humanitaire crisis kan echter niet in de schoenen van de huidige Griekse regering geschoven worden. Al sinds 2011 luiden organisaties als Artsen zonder Grenzen en Unicef de alarmbel. Kinderen zitten te verhongeren op de schoolbanken, het zelfmoordcijfer stijgt zienderogen en de gezondheidszorg is uitgehold na jarenlange door de Europese instellingen afgedwongen bezuinigingen. Giorgios Vichas is cardioloog in een ziekenhuis in Athene en leidt een polikliniek waar artsen gratis zorgen verstrekken aan mensen zonder ziekteverzekering. Hij windt er geen doekjes om: "Wie geen geld heeft, gaat dood".