Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 12116 tot 12120
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Griekse banken blijven hele week dicht

De banken in Griekenland blijven deze week gesloten en ook de pinlimiet van 60 euro per persoon per dag blijft van kracht.

Dat stelde het Griekse ministerie van Financiën woensdag. De banken zijn al anderhalve week gesloten als gevolg van mislukte onderhandelingen voor het verstrijken van het schuldenprogramma op 1 juli.

De ECB heeft de afgelopen dagen het noodkrediet dat de Griekse nationale bank aan de banken mag verstrekken niet verhoogd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Column Kees de Kort | EU gegijzeld door de Grieken

De hele EU wordt gegijzeld door de ontwikkelingen in Griekenland, constateert BNR’s macro-econoom Kees de Kort. De Grieken hebben zichzelf in een ongelooflijk lastig pakket gewerkt en waar premier Tsipras nu nog mee moet komen? De Kort zou het niet weten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Verhofstadt geeft Tsipras donderpreek: "Ik ben boos"

De Griekse premier Alexis Tsipras kreeg in het Europees Parlement een donderpreek van Guy Verhofstadt, de leider van de Europese liberalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Arts in Athene: "Wie geen geld heeft en ziek wordt, crepeert"

Europa heeft een scenario klaarliggen om humanitaire hulp te verlenen aan Griekenland. De humanitaire crisis kan echter niet in de schoenen van de huidige Griekse regering geschoven worden. Al sinds 2011 luiden organisaties als Artsen zonder Grenzen en Unicef de alarmbel. Kinderen zitten te verhongeren op de schoolbanken, het zelfmoordcijfer stijgt zienderogen en de gezondheidszorg is uitgehold na jarenlange door de Europese instellingen afgedwongen bezuinigingen. Giorgios Vichas is cardioloog in een ziekenhuis in Athene en leidt een polikliniek waar artsen gratis zorgen verstrekken aan mensen zonder ziekteverzekering. Hij windt er geen doekjes om: "Wie geen geld heeft, gaat dood".

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Grieken willen miljarden uit noodfonds ESM nu akkoord met eurolanden uitblijft

Het Europese noodfonds ESM heeft een nieuw verzoek voor financiële steun ontvangen van Griekenland. Dat maakte het ESM woensdag bekend.

Dinsdag werd duidelijk dat de Grieken opnieuw formeel om steun moesten vragen bij het ESM, voordat er over verdere hulp kan worden gepraat met de andere eurolanden. Athene vroeg vorige week al om 29 miljard euro aan leningen, verspreid over twee jaar, uit het ESM.