Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 12131 tot 12135
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Column Kees de Kort | Geen nieuws: dát is het nieuws

Het rare is dat er geen nieuws over Griekenland is, vindt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Dat vind ik eigenlijk hét nieuws. In Griekenland gaat het natuurlijk niet beter. In Griekenland gaat het per dag slechter.”

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Leverage op goud Comex naar record

Het aantal claims op iedere troy ounce goud in de COMEX is de afgelopen periode naar recordhoogte gestegen. Voor iedere troy ounce fysiek goud in de COMEX circuleren op dit moment 116 claims. Zo lang er handel is in goudcontracten blijft de papieren goudprijs de waarde van fysiek goud bepalen. Deze situatie zal pas veranderen op het moment dat het aanbod van fysiek goud opdroogt en het edelmetaal tegen andere prijzen verhandeld wordt dan de goudcontracten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

ECB: "Euro heeft gefaald"

Volgens een analyse van de Europese Centrale Bank (ECB) is de euro er niet in geslaagd de economische verschillen in de eurozone te verkleinen. Dat meldt De Standaard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

“Dat er een nieuw evenwicht komt in de oliemarkt is zeker”

Het akkoord over het atoomprogramma van Iran en het afbouwen van sancties, zal grote gevolgen hebben voor de olieproductie. Dankzij de maatregelen is de olie-export vanuit Iran de afgelopen jaren bijna gehalveerd naar slechts 1,4 miljoen vaten per dag. Iran, dat ’s werelds op 3 na grootste reserves van het zwarte goud herbergt, kan per dag 3,6 miljoen vaten olie per dag produceren. Het productiequotum van de OPEC ligt op 30 miljoen vaten ruwe olie per dag. Voor de sancties ingingen werden er door Iran 2,61 miljoen vaten olie per dag naar het buitenland gebracht.

Analisten bij Fidelity Worldwide Investment stellen in een note over deze kwestie dat Iran naar verwachting dit jaar 3 miljoen vaten extra olie per dag zal oppompen. In 2018 zal dit aantal volgens Fidelity zijn gestegen naar bijna 3,8 miljoen vaten olie, al blijft de productiepiek uit de jaren ’70 van ruim 6 miljoen vaten olie per dag voorlopig uit zicht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Shell schrapt 6.500 banen

Olie- en gasconcern Shell schrapt 6.500 banen, omdat het bedrijf veel last heeft van de lage olieprijzen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.