Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 12131 tot 12135
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Hoe lingerie als dekmantel fungeerde voor enorme witwasserij

Met de aanhouding van zes verdachten maandag denkt Justitie een grote witwasoperatie te hebben opgerold. Hun dekmantel: een groothandel in damesonderkleding.

De groothandel was officieel gevestigd in Amsterdam met een kantooradres, terwijl een locatie op Curaçao als vestigingsadres fungeerde. Maar de bank bij wie de groothandel bankierde kreeg argwaan toen zeer grote bedragen rondgingen.

Een Duitse payment provider (dat is een bedrijf dat diverse betalingsmogelijkheden faciliteert voor bijvoorbeeld webwinkels) maakte in totaal 150 miljoen euro over aan de lingeriegroothandel. Die stuurde dat geld weer door naar rekeningen in met name de Verenigde Staten, Panama en Curaçao.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Chinese beleggers verliezen vertrouwen in de beurs

Afgelopen maandag probeerde de Chinese centrale bank beleggers te sussen door meer liquiditeit in de aandelenmarkt te pompen. Het mocht niet baten, want de beurs ging woensdag opnieuw met bijna 6% onderuit. De handel in veel aandelen is al stilgelegd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Nederlandse huishoudens hebben weer meer schulden

De totale schulden van Nederlandse huishoudens zijn het afgelopen kwartaal opnieuw toegenomen, dat meldt het CBS. Dat terwijl we de afgelopen jaren nog bezig waren met het aflossen van schulden en onze totale private schuldenlast daalde. Eind maart hadden huishoudens in totaal €742 miljard aan schulden, dat was €2 miljard meer dan eind december 2014.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

ECB-bestuurder: ‘Griekse economie op rand van afgrond’

De Griekse economie staat aan de rand van de afgrond. Als zondag geen overeenstemming wordt bereikt over een nieuw hulpprogramma voor het zo goed als failliete land, dreigt een totale ineenstorting.

Dat zei de Franse bestuurder Christian Noyer van de Europese Centrale Bank (ECB) woensdag tegen de radiozender Europe 1.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Russische regering waarschuwt voor de gevaren van ‘selfies’ nemen

Het nemen van ‘selfies’ kan levensgevaarlijk zijn. Daarvoor waarschuwt het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken, dat volgens de Moscow Times een campagne is begonnen om burgers te wijzen op de gevaren bij het maken van dergelijke foto’s.