Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 12136 tot 12140
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Olie op weg naar $10 – $20 USD per vat !

Waar olie de laatste maanden het ene dieptepunt na het andere laat optekenen tonen vergelijkingen met historische data aan dat de prijs nogmaals een nieuwe duik zal nemen. Waar de zomer altijd een piek laat zien in het verbruik laat deze in de plaats daarvan een verdere daling zien.

Sinds juni zijn de prijzen voor de US crude futures met meer dan 30% gedaald, welke de grootste daling is sinds de start van de contracten voor West Texas Intermediate in 1983. Deze daling is zelfs groter dan de globale financiële crisis in 2008, de Aziatische crisis in  1998 of de overvloed in aanbod in 1986.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

De VS worden steeds afhankelijker van buitenlands uranium

Ik heb al eerder geblogd over de herkomst van het uranium dat in de Amerikaanse kerncentrales wordt opgestookt. De VS hebben het laatste decennium hoofdzakelijk buitenlands uranium gebruikt om kernenergie op te wekken.

De situatie wordt er niet beter op.

In de grafiek hieronder heb ik uitgezet welk deel van het uranium, dat jaarlijks wordt verbruikt, door de VS geïmporteerd moet worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Afloop Griekse crisis was afschuwelijk

Naast een ronde van Vlaanderen wil sp.a ook een ronde van Europa houden. "De afloop van de Griekenland-crisis was afschuwelijk", vindt sp.a-voorzitter John Crombez. "Europa is niet meer in staat om op een sociale en solidaire manier problemen aan te pakken."

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Na de vader, de zoon... Hamza bin Laden roept op tot aanslagen in het Westen

Hamza bin Laden, de favoriete zoon van Osama bin Laden, roept in een door al-Qaeda verspreide audioboodschap op aanslagen te plegen in het Westen. Het gaat om een primeur, want nooit eerder werd junior bin Laden - van wie wordt gedacht dat hij om en bij de vijfentwintig jaar oud is - als officieel lid van de terreurgroep naar voren geschoven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

‘Yuan kan alle kanten op’

De waarde van de Chinese munt kan de komende tijd zowel dalen als stijgen, terwijl de Chinese economie stabiliseert. Dat stelde de hoofdeconoom van de centrale bank van China, Ma Jun, zondag.

Ma reageerde op de sterke daling van de yuan van de afgelopen week. Die volgde op een besluit van de Chinese overheid om de waarde van de Chinese munt sterker te koppelen aan ontwikkelingen in de markt. De yuan maakte daarna de grootste duikeling in ruim twintig jaar, wat een schokgolf zond door de internationale financiële markten.