Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 12136 tot 12140
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Wat kan de eurozone nog voor Griekenland doen?

Na het overduidelijke ‘nee’-antwoord van de Griekse bevolking op de vraag of ze akkoord gaat met de voorgestelde besparingen en hervormingen door de schuldeisers vragen we ons af wat de eurozone nog voor Griekenland kan betekenen.

We stellen ons hierbij een aantal vragen: Wat willen de Grieken nu eigenlijk? Is er een deadline en zo ja, wanneer? Komen er schuldverlichtingen?Wat gaat er nu uiteindelijk gebeuren?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

“Europa blaast zichzelf op en niemand grijpt in”

Laat op deze avond zien we nog wat interessante commentaren over Griekenland verschijnen.

Allereerst Steen Jakobsen van Saxo Bank:

Dan Ambrose Evans-Pritchard, de invloedrijke economisch commentator van de Britse Telegraph. Vanuit Athene lijkt Evans-Pritchard een ongeëvenaarde toegang tot de hoofdrolspelers in het Griekse drama te hebben.

Syriza is de laatste 36 uur in volkomen wanorde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Opnieuw top over Griekenland

Europese leiders komen zondag opnieuw bij elkaar voor een top over de Griekse crisis. Het zou dan gaan om een ,,eindbesluit”, zo liet de Italiaanse premier Matteo Renzi dinsdagavond weten. Het gaat om een top met alle 28 EU-landen, niet alleen met de eurolanden, zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

“Deflatoire schokgolf bedreigt de wereld”

De Amerikaanse en Europese inflatiecijfers lopen al naar het nulpunt. Zelfs in China zakken de prijzen. Nu dreigt mogelijke extra deflatoire druk door de Griekse perikelen.

Maar met wellicht een nieuwe Griekse valuta, dreigt er dan niet juist inflatiegevaar? “Nee, integendeel” zegt de auteur van een interessant rapport dat Slimbeleggen in handen heeft.

Bron: Niburu.co
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Duitsland en Rusland sluiten grote gas deal

Voor het oog van de wereld doet Duitsland braaf mee met de door Amerika gedicteerde sancties tegen Rusland.

 In de achtergrond echter wordt er een gas deal met Rusland gesloten die van Duitsland een machtige energieleverancier maakt.

Zonder dat hier veel ruchtbaarheid aan is gegeven, tekenden het Russische Gazprom en drie Westerse energiebedrijven, waaronder het Duitse E.on en Shell, een overeenkomst voor de verdubbeling van de capaciteit van de North Stream pijplijn.

[...]