Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 12151 tot 12155
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

‘Beter Europees toezicht had problemen Griekse banken kunnen voorkomen’

Bij de start van de kredietcrisis kwamen de problemen van de banken op het bordje van de overheid. In Griekenland is het tegenovergestelde gebeurd. Dat was niet nodig geweest als politici het bankentoezicht beter hadden opgetuigd.

Dat stelt Ivo Arnold, hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. “De Griekse crisis laat zien dat de doelstelling van de bankenunie (centraal Europees toezicht op de Europese banken, red.) nog steeds niet is gerealiseerd. Wat was ook al weer die doelstelling? Dat was dat banken en overheden elkaar niet mee zouden sleuren in een crisis. En nu gebeurt dat weer. De Griekse banken komen in de problemen door de Griekse overheid”, constateert Arnold.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Goudvoorraad China stijgt met 57% naar 1.658 ton

China heeft vandaag voor het eerst in zes jaar weer openheid gegeven over de omvang van haar publieke goudvoorraad, zo meldt Bloomberg. Sinds 2009 heeft het land haar goudreserve weten uit te breiden van 1.054 naar 1.658 ton, een toename van 57 procent. dat is veel minder dan de duizenden tonnen waarover gespeculeerd werd.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Het is gewoon zo: "Succes gaat ten koste van anderen"

In de wereld van de internet-startups is Jason Calacanis een klinkende naam. Calacanis staat bekend als een zogenaamde angel investor, kapitaalkrachtige individuele die investeren in de hoop een bedrijf op lange termijn succesvol te maken, in tegenstelling tot de venture capitalists, die enkel naar kortetermijnwinst streven. Recent gaf Calacanis op zijn blog ook carrière-advies voor jongeren. En hoewel de taal van Calacanis ongemeen brutaal klonk, kregen zijn woorden veel bijval uit Silicon Valley.

“Veel mensen zullen vertellen dat de winst van de ene niet altijd ten koste hoeft te zijn van een ander,” schreef Jason Calacanis onder meer. “Dat is simpelweg niet waar. In de meeste startups is het aantal plaatsen beperkt en gaan de zetels naar de hardste werkers met de beste vaardigheden."

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Merkel: "Akkoord niet goedkeuren betekent chaos"

Bondskanselier Angela Merkel heeft deze ochtend in de Duitse Bundestag gepleit voor steun aan het derde hulpprogramma voor Griekenland. Het akkoord is niet alleen zwaar voor de Grieken, maar voor de hele eurozone, erkende ze. Maar het is volgens Merkel het enige alternatief voor "de chaos".

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Rotterdam ziet oliesector boomen

Met klinkende cijfers in vooral de oliesector profiteert de Rotterdamse haven volop van het economisch herstel.

,,Het zijn uitzonderlijke groeicijfers’’, beaamt olie- en energiedeskundige Aad Correljé, verbonden aan de TU Delft en Instituut Clingendael, over de groei van 30 procent in de overslag van benzine, stookolie en andere olieproducten. De aanvoer van ruwe olie steeg met 8,3 procent.

Volgens Correljé heeft de haven die groei niet alleen te danken aan de economische groei. ,,Eén procent economische groei betekent als vuistregel één procent meer verbruik van olieproducten.”