Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 12151 tot 12155
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Koper en zilver -5%, goud $ 1.150

Oelala. Naast de daling van de olieprijs zien we ook bij de metalen vandaag grote koersverliezen.

Griekenland stevent op een Grexit af. Of is er nog hoop? Wat er ook uit de gesprekken komt, een schuldherstructurering is zeker. Ofwel Europa komt alsnog tegemoet. Ofwel Griekenland keert terug naar de drachme, waarmee het een valuta in handen krijgt waar men wél controle heeft over de geldpersen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Krijgen we vanavond oplossing of loopgravenoorlog?

De Grieken willen het ultieme debat over hun lot in de eurozone duidelijk naar het hoogste niveau tillen, dat van de staats- en regeringsleiders vanavond. Daar hoopt Tsipras steun te krijgen van de Franse president Hollande en de Italiaanse premier Renzi om ernstig te onderhandelen over schuldherschikking.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Deze kant wil Griekse regering op, al blijft het wachten op concrete voorstellen

Wat de Griekse regering wil is min of meer duidelijk. Een akkoord met de schuldeisers draait om drie elementen. Of die dinsdag schriftelijk worden uitgewerkt, is niet duidelijk.

Verwarring alom dinsdag. Komen de Grieken nu wel of niet met nieuwe voorstellen? De actuele consensus in de geruchtenmachine is dat vergaderingen van de eurogroep en de Europese regeringsleiders in Brussel dinsdag niet over concrete, schriftelijke voorstellen zullen gaan. Die zouden pas woensdag door de Griekse regering worden gepresenteerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Olie zoekt opnieuw de $ 50 op

Het referendum in Griekenland, de besprekingen over mogelijk kernverdrag met Iran, onrust op de Chinese markten en de sterkte van de dollar zetten de olieprijs de laatste dagen fors onder druk.

Vorig jaar viel de prijs van een vat West Texas Intermediate (WTI) van ruim boven de $ 100 tot onder de $ 50. Dit was met name te danken aan een reusachtige stijging van de Amerikaanse olieproductie door nieuwe shale drilling technieken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

China probeert het onmogelijke

Misschien zijn we allemaal een beetje te gefixeerd op de Griekse soap?

Het is niet de enige schuldenbubbel die leegloopt.

Chinezen bijvoorbeeld hadden zich diep in de schulden gestoken om aandelen te kopen en nu de beurs de andere kant op gaat, is er een serieuze deleveraging gaande.

Chinese aandelen verloren op een maand 25% van hun waarde en er lijkt niet meteen een einde aan te komen.