EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12151 tot 12155 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 2 november 2015

Stephen Roach: Fed maakt fatale fout

De Fed voert de oorlog van gisteren. Waar de Amerikaanse bank focust op inflatie, kan het beter zijn pijlen richten op het voorkomen van financiële instabiliteit. Een nieuwe aanpak is hard nodig. Dat bepleit Stephen Roach, de bekende voormalige topeconoom van Morgan Stanley.

Ondanks nieuwe hints op een renteverhoging in de VS is het er tot op heden nog niet van gekomen. Gezien de lage inflatiecijfers was daar ook weinig reden voor. Met name de kerninflatie, die gezuiverd is van volatiele onderdelen, hangt vlakbij het nulpunt. Samen met de opmerkelijk lage bbp-groei in dit economische herstel trekken de doves, die een ruim monetair beleid bepleiten, tot nu toe aan het langste eind. De Amerikaanse werkloosheid zit alweer rond 5%. Dat betekent dat de Fed zometeen nog maar één mandaat over heeft: de inflatie weer naar 2% krijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 2 november 2015

'Chinese bevolking halveert tegen het einde van de eeuw'

China kondigde vorige week aan dat het een einde maakt aan de éénkindpolitiek die sinds 1979 in het land van kracht was. Of dat voldoende zal zijn om de demografische onheilspiramide van het land om te keren blijft maar al te zeer de vraag.

Volgens een analyse van het Oostenrijkse onderzoekscentrum IIASA zal tegen het huidige ritme de Chinese bevolking tegen het einde van de eenentwintigste eeuw met de helft zijn gekrompen in vergelijking met het jaar 2000. Er zouden dan nog 700 miljoen Chinezen overblijven, die 5% van de wereldbevolking zouden uitmaken, tegen 20% vandaag.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 2 november 2015

Zweeds minister Buitenlandse Zaken: 'Ons systeem dreigt in te storten'

Margot Wallström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, heeft in een interview met de krant Dagens Nyheter gezegd dat haar land verplicht wordt een harder standpunt in te nemen inzake de vluchtelingenopvang, omdat het sociaal systeem op langere termijn de druk niet zal aankunnen. Wallström was zeer scherp voor een aantal andere EU-landen, die volgens haar onvoldoende doen om de druk op Zweden te verlichten.

Wallström, die gedurende zes jaar (2004 - 2010) vice-voorzitter van de Europese Commissie was, zei dat het land in de toekomst onmogelijk jaarlijks 140,000 à 190.000 asielzoekers zal kunnen opvangen (het aantal dat in 2015 wordt verwacht), indien andere landen niet bereid zijn hun deel van het werk te doen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 2 november 2015

Een blik in deze geheime markt van $14 biljoen die een paar banken domineren

15 van de grootste spelers in de markt voor kredietverzekeringen zijn naast speler ook scheidsrechter in deze markt. De markt voor kredietverzekeringen is $14 biljoen groot maar niemand lijkt er een probleem mee te hebben dan banken als JPMorgan Chase en Goldman Sachs mogen beslissen over leven of dood.

Een land dat zijn obligaties niet meer kan terugbetalen, een bedrijf dat zijn rekeningen niet meer kan betalen,… iedereen kan zich indekken tegenover een faling in de vorm van credit-default swaps of CDS.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 2 november 2015

De macht van diesel: Niet marketing, maar overheid.

In het begin van de jaren 1990 was minder dan een op drie wagens in België een diesel. Vandaag is dit aandeel opgelopen tot meer dan zestig procent. The Financial Times kijkt verbaasd naar de rol van de Belgische overheid in dit dossier.

“De macht van dieselwagens in België kwam er niet zozeer door hippe marketing of nieuwe technologie, maar wel door het beleid van de overheid”, aldus FT.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs