Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 12166 tot 12170
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Meest paradijslijke strandvilla van Australië staat te koop

Dromen is toegestaan. Dus wat dacht u zoal van de meest paradijslijke strandvilla Down Under dat toepasselijk Heaven's Gate heet? Luxueus wonen in de Whitsundays aan de oostkust van Queensland, op een boogscheut van het Great Barrier Reef. Wij zouden het wel weten! Helaas kan onze beurs niet volgen: het stukje hemel op aarde heeft natuurlijk zo zijn prijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Finland kreunt onder strakke regels euro, ondanks strenge discipline

Ondanks een tweetalig schoolsysteem, een lage schuldgraad, nauwelijks corruptie, milieuvriendelijk en tot enige tijd geleden één van de modellanden waar overal ter wereld naar verwezen werd is niet alles rozengeur en zonneschijn in dit land. We praten hier over Finland, een land die het pijnlijke bewijs vormt dat het keurslijf van de euro ook nadelen heeft.

Waar de landen in de periferie de nadelen van de euro op heel andere manier beleven dan bijvoorbeeld Finland laat dit nochtans ook in dit Scandinavische land zijn sporen achter. Waar Griekenland vooral last heeft van een te dure euro is in Finland vooral het strakke keurslijf het grootste probleem om de huidige economische recessie te boven te komen. Het land wordt door een toenemend aantal deskundigen dan ook gezien als een voorbeeld-mislukking binnen de euro ondanks de strakke begrotingsdiscipline. Deze deskundigen zijn niet van de minste met onder andere Paul Krugman, winnaar van de nobelprijs economie, in de frontlinie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Chinese beurs zal nog minstens 14% verder dalen

Waar de Chinese aandelenmarkten de laatste weken reeds zwaar in het rood gingen zal deze de komende weken nog minstens 14% verder dalen. De huidige data vertoont opvallend veel gelijkenissen met de beurscrash van 1929 in de Verenigde Staten.

Indien de daling van de Chinese aandelenmarkt dit trading pattern effectief verder zal volgen zal deze verder dalen tot onder de 3200 punten, zelfs na het bloedbad van maandag waarbij de Shanghai Composite Index 8,5% naar beneden viel tot een diepte van 3725,56 ptn. Indien deze daling zich doorzet zal de gecumuleerde daling bijna 38% bedragen. Dit ten opzichte van de 48% daling van de Dow Jones Industrial Average in 1929, welke aantoont dat dit mogelijks zelfs nog dieper kan gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Leverage COMEX goudmarkt explodeert

De goudprijs op COMEX is de benchmark voor de wereldwijde goudmarkt. COMEX, oftwel Commodity Exchange, is een onderdeel van de New York Mercantile Exchange (NYMEX). Eigenaar van NYMEX is CME, de Chicago Mercantile Exchange, één van de grootste futuresbeurzen ter wereld.

Dagelijks verhandelen traders en beleggers via de COMEX honderdduizenden goudcontracten. Per contract van 100 ounce betekent dit tientallen miljoenen ounces per dag. Ter vergelijking, de wereldwijde jaarproductie van goud lag in 2014 rond de 100 miljoen ounces.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Europa probeert een grote hoop schulden te verbergen

De laatste weken waren we bijna getuigen geweest van een historische gebeurtenis: de zogenaamde Grexit. Maar de Grieken gingen alsnog overstag. Moesten ze voet bij stuk gehouden hebben, zou 75 % van hun schulden afgeboekt worden. Duitsland zou € 90 miljard verliezen en de rest van de eurozone € 250 miljard. Maar er schuilen nog meer Europese schulden dan op het eerste zicht lijkt.