Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12171 tot 12175
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Lagarde: "Reddingsplan niet levensvatbaar zonder schuldverlichting"

Het financiële reddingsplan voor Griekenland is niet levensvatbaar als de andere eurolanden er geen schuldverlichting tegenover stellen. Dat heeft de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, tegen het Franse radiostation Europe1 gezegd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Rotterdamse haven krijgt nu echt last van Chinese groeivertraging

Officieel groeide de Chinese economie in het tweede kwartaal netjes met 7 procent. Maar in de Rotterdamse haven komen minder containers aan.

In het eerste kwartaal ging het nog heel goed met de containeroverslag in de Rotterdamse haven, zo schrijft het Financieele Dagblad vrijdag. En de verwachting was dat het tweede kwartaal nog beter zou worden.

Maar in het tweede kwartaal is de groei van het containervervoer vrijwel stilgevallen, zo zegt containeroverslagbedrijf ECT in de krant. En dat lijkt voor het overgrote deel debet aan groeivertraging in China.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Fors meer woningen verkocht, vooral in Groningen

Het aantal verkochte woningen in Nederland is in juni met een derde gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Het Kadaster registreerde vorige maand 15.147 woningverkopen, maakte het vrijdag bekend. Ten opzichte van mei komt dat neer op een toename met ruim 18 procent.

Voor alle woningtypen zag het Kadaster op jaarbasis een stijging van de verkoop. Bij vrijstaande woningen was de toename het sterkst: 40 procent. De verkoop van hoekwoningen nam het minst sterk toe: een kleine 26 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Beroerd kwartaal pensioenfondsen, ABP verliest 16 miljard met beleggingen,

De grote Nederlandse pensioenfondsen hebben in het tweede kwartaal miljarden verloren met hun beleggingen, doordat het erg onstuimig was op de beurzen.

Een combinatie van flinke correcties op de obligatiemarkten, onzekerheid over het rentebeleid en angst voor een ‘Grexit’ raakte de portefeuilles van de fondsen hard.

Nederlands grootste pensioenfonds ABP behaalde een negatief beleggingsrendement van 4,3 procent. Het ambtenarenfonds verloor meer dan 16 miljard euro. Bij zorgfonds PFZW dook het rendement met 6,6 procent in het rood. Hierdoor daalde het belegd vermogen met 11,5 miljard euro. Metaalfondsen PMT en PME zagen hun beleggingsportefeuilles met respectievelijk 8,3 en 7,2 procent in waarde zakken, bij bpfBouw daalde het vermogen met 9,9 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Klopt het Chinese economische groeicijfer wel?

De economische groei in China heeft in het tweede kwartaal alle verwachtingen weten te verslaan. Het cijfer kwam namelijk uit op 7 procent, waarmee sommige analisten er flink naast zaten. Cnbc ging daarom eens door de reacties van experts op het Chinese groeicijfer.

Zo zei Adam Myers, senior market strategist bij Credit Agricole, dat hij de data niet vertrouwt.