Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 12171 tot 12175
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Geen paniek na zoveelste akte Grieks drama

De Europese effectenbeurzen zijn maandag met flinke verliezen de handel uitgegaan, daags nadat de Griekse bevolking in een referendum nieuwe hervormingsvoorstellen had afgewezen. De door sommige marktkenners voorspelde paniek bleef evenwel achterwege.

In Amsterdam sloot de toonaangevende AEX-index 1,5 procent lager op 467,25 punten, en daalde de MidKap 0,9 procent tot 696,49 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt en Parijs zakten 1,5 en 2 procent. In Londen ging de FTSE 0,7 procent lager de handel uit. De verliezen in Milaan en Madrid liepen op tot 4 en 2,2 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

IMF zegt bereid te zijn Grieken te helpen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is bereid Griekenland te helpen als het daar om vraagt. Dat liet directeur Christine Lagarde maandag in een summiere verklaring weten.

Volgens Lagarde heeft het IMF kennisgenomen van het referendum, waarin de Grieken in meerderheid stemden tegen hervormingen in ruil voor meer financiële hulp. Het fonds houdt de situatie nauwlettend in de gaten, voegde zij eraan toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Vastgoed als basis voor Griekse crisis?

Griekenland had natuurlijk nooit in de eurozone terecht mogen komen. De toenmalige adviseur van zakenbank GoldmanSachs, genaamd Mario Draghi, heeft destijds de cijfertjes van Griekenland wat opgesmukt, waardoor het land toch maar met scha en schande lid kon worden van de euroclub.

Belastingontduiking, vriendjespolitiek en vooral een arbeidsmarkt en industrie die niet concurrentieel zijn. Dit zijn de chronische elementen die ervoor zorgden dat de Griekse economie slecht ging presteren.

Laten we nog even doorgaan op dat aspect van de vriendjespolitiek…

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Is Tsipras te vertrouwen?

De toekomst van Griekenland binnen de eurozone staat of valt met het vertrouwen van Duitsland in de Griekse premier Alexis Tsipras. Het opstappen van minister van Financiën Yanis Varoufakis doet daar weinig aan af.

Het verrassende nieuws van maandag: het vertrek van de flamboyante Yanis Varoufakis als minister van Financiën van Griekenland en zijn opvolging door Euclid Tsakalotos.

Het opstappen van Varoufakis, die de afgelopen dagen grote woorden als ‘terrorisme’ niet schuwde, kan gezien worden als een geste aan de schuldeisers van Griekenland. Een gebaar van verzoening om tot een akkoord te komen met de andere eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Economische cyclus wordt gedreven door “kunstmatige rentes”

Bill Gross, manager van het Janus Global Unconstrained Bond Fund, zegt dat de Amerikaanse economische cyclus zwak is en voornamelijk wordt gedreven door monetaire stimulering en ‘kunstmatige rentetarieven’.

Gross zei in een interview met Bloomberg Radio dat de huidige economische omgeving het potentieel heeft om een assetbubbel te creëren die uiteindelijk kan knappen. De Federal Reserve zou dat dan ook moeten meenemen in het besluit om de rente te verhogen, samen met de werkloosheidscijfers en inflatiedata. Gross voegde toe dat hij verwacht dat de rente al in september verhoogd kan worden.