Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 12186 tot 12190
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Krijgen we een ‘euroregering’?

Het Europees Parlement debateerde vandaag, in de werkgroep Economische en Monetaire Zaken, over de toestand in Griekenland. Het hele debat werd live uitgezonden via het internet. Wie deze discussie gevolgd heeft, kon zijn hoed haast opeten.

De wereldvreemdheid sloeg weer toe in het EU-parlement: Stilaan dringt het tot iedereen door dat de euro gefaald heeft. Maar dan: de oplossingen!?

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

ECB verhoogt steun voor Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de hoeveelheid noodsteun die aan Griekse banken kan worden verleend vergroot. Dat zei ECB-president Mario Draghi tijdens een persconferentie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

16 juli: Draghi laat Griekse banken bungelen en 6 andere dingen die je moet weten

De Europese Centrale Bank wil waarschijnlijk nog iets meer bewijs dat een steunprogramma voor Griekenland er ook echt komt, voordat de geldkraan voor Griekse banken open gaat. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

ECB laat rente ongemoeid

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft de belangrijkste rentetarieven in de eurozone zoals verwacht op de huidige, historisch lage niveaus. Dat werd donderdag bekendgemaakt na afloop van de beleidsvergadering van de centrale bank.

Het belangrijkste tarief, de herfinancieringsrente, blijft staan op 0,05 procent. De depositorente blijft 0,2 procent negatief, wat betekent dat banken dat percentage aan rente moeten betalen om tegoeden bij de ECB onder te brengen. Sinds een verlaging in september zijn de rentetarieven niet meer gewijzigd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Eurozone: groen licht noodkrediet, nu de Bundestag nog

De eurozone heeft ,,in principe” een akkoord bereikt over het overbruggingskrediet voor Griekenland. De ministers van Financiën van de eurolanden (eurogroep) spraken in een donderdagochtend gehouden telefonische vergadering af dat Athene kan rekenen op 7 miljard euro uit een speciaal EU-potje, het EFSM genaamd. Dat stelt een anonieme betrokkene tegenover persbureau Bloomberg.

De stapt volgt op de goedkeuring van het omstreden financiële hulpplan door het Griekse parlement donderdagochtend vroeg.