Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 12186 tot 12190
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Rogoff: “Ook schuldafschrijving voor Ierland”

De uitkomst van het Griekse referendum maakt overal de tongen los. De staatsschuld-poppetjes zijn nu echt aan het dansen. Na Piketty is het de beurt aan Harvard professor en econoom Kenneth Rogoff een duit in het zakje te doen.

Ierland’s staatsschuld schoot omhoog van 25% in 2006 tot maar liefst 111% nu. Dit na de gedwongen redding van het banksysteem, waar de Ierse overheid maar liefst € 64 miljard belastinggeld in pompte. De belastingbetaler heeft vooralsnog maar een klein deel hier van teruggezien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Wie is Euclid Tsakalotos, de opvolger van Varoufakis?

Euclid Tsakalotos wordt de nieuwe minister van Financiën van Griekenland.  Dat heeft de Griekse president bevestigd. Tsakalotos (55) volgt de omstreden Yanis Varoufakis op. Die vertrok vanochtend, een dag nadat de Griekse kiezers hun steun hadden uitgesproken voor hun regering in de onderhandelingen met Europa.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Griekse banken blijven dinsdag en woensdag dicht

De Griekse banken blijven dinsdag en woensdag gesloten. Het maximum bedrag dat rekeninghouders er kunnen opnemen blijft 60 euro per dag.

In de confrontatie met de Europese geldschieters besloot de regering een week geleden de banken te sluiten uit vrees dat het beschikbare geld massaal zou worden opgenomen. Toen werd aangekondigd dat de banken dinsdag 7 juli weer gewoon open zouden gaan.

Het conflict over hoe de schuldencrisis moet worden opgelost, is zondag verhevigd door een Grieks referendum. De links-radicale premier Alexis Tsipras kondigde het 26 juni plotseling aan, net toen de conflicten tussen Athene en zijn schuldeisers bezworen leken te worden met een nieuw akkoord.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Geen paniek na zoveelste akte Grieks drama

De Europese effectenbeurzen zijn maandag met flinke verliezen de handel uitgegaan, daags nadat de Griekse bevolking in een referendum nieuwe hervormingsvoorstellen had afgewezen. De door sommige marktkenners voorspelde paniek bleef evenwel achterwege.

In Amsterdam sloot de toonaangevende AEX-index 1,5 procent lager op 467,25 punten, en daalde de MidKap 0,9 procent tot 696,49 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt en Parijs zakten 1,5 en 2 procent. In Londen ging de FTSE 0,7 procent lager de handel uit. De verliezen in Milaan en Madrid liepen op tot 4 en 2,2 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

IMF zegt bereid te zijn Grieken te helpen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is bereid Griekenland te helpen als het daar om vraagt. Dat liet directeur Christine Lagarde maandag in een summiere verklaring weten.

Volgens Lagarde heeft het IMF kennisgenomen van het referendum, waarin de Grieken in meerderheid stemden tegen hervormingen in ruil voor meer financiële hulp. Het fonds houdt de situatie nauwlettend in de gaten, voegde zij eraan toe.