Nieuws / Artikelen met het woord

58208 artikelen gevonden. Artikel 12186 tot 12190
Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

HSBC verwacht nog dit jaar stijging goudprijs naar $1.225

Volgens HSBC kan de goudprijs dit jaar nog stijgen naar $1.200 tot $1.225 per troy ounce, een stijging van bijna tien procent ten opzichte van de goudkoers van $1.119 per troy ounce op het moment van schrijven. In een nieuw rapport dat afgelopen vrijdag werd uitgebracht voeren analisten van de bank vijf argumenten aan waarom we tegen het einde van dit jaar een hogere goudkoers mogen verwachten. We hebben de vijf punten voor u samengevat:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Is dit de tijd om olie te kopen?

De olieprijs is, ondanks de flinke daling van het afgelopen jaar, ook dit jaar weer op negatieve wijze in het nieuws gekomen. Zo heeft de oliesector ook de afgelopen maanden weer flink waarde moeten inleveren, en deze daling heeft voor heel wat pessimisme onder de beleggers weten te zorgen. Er zijn op dit moment maar weinig mensen die aandelen uit de oliesector durven te kopen.

Toch leert het verleden ons dat we op sommige momenten juist tegen de stroom in moeten gaan. Ook beurslegende Warren Buffett is van mening dat beleggers moeten kopen wanneer andere mensen verkopen, en moeten verkopen wanneer andere mensen kopen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Huizenverkoop ook in juli fors hoger

Het aantal verkochte woningen is in juli met 32,7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Het Kadaster registreerde vorige maand 18.422 woningverkopen, maakte het dinsdag bekend. Ten opzichte van juni komt dat neer op een stijging van 21,6 procent.

De stijging deed zich op jaarbasis voor bij alle woningtypen. Bij twee-onder-een-kapwoningen was de stijging met 34,7 procent het grootst. De verkoop van appartementen nam het minst sterk toe: 25,1 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Grieken moeten 14 luchthavens aan Duitsers verkopen in deze wrede koude financiƫle oorlog

Het Duitse Fraport, exploitant van onder meer de luchthaven van Frankfurt, krijgt toestemming voor de overname van veertien regionale luchthavens in Griekenland.

Fraport betaalt voor de veertien vliegvelden 1,2 miljard euro. Het is een van de grootste private investeringen sinds het uitbreken van de financiƫle crisis in Griekenland. In november 2014 was de overname al bijna rond, maar de nieuwe regering wilde de prijs in januari opnieuw onder de loep nemen.

Onder de vliegvelden die Fraport overneemt, zijn onder meer de luchthavens van de toeristeneilanden Kos en Rhodos. Ook de vliegvelden van luxe-eilanden Mykonos, Santorini en Skiathos komen onder Duits beheer. De exploitant neemt ook het vliegveld over van Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Waarom zoekt Shell zo haastig naar olie in Alaska?

Ongeveer 14% van de aardolie, die de VS verbruikt, komt door de Trans-Alaska-pijleiding uit de olievelden in Noord-Alaska. sidemapDie pijpleiding is sinds 1977 operationeel en 1988 was het piekjaar voor de pijpleiding: toen werden er iedere dag 2,1 miljoen vaten olie door de leidingen gepompt.

 Inmiddels is de olieproduktie en de hoeveelheid olie die door de pijpleiding stroomt in Noord-Alaska afgenomen tot ongeveer 500.000 vaten per dag. De komende jaren zal de produktie in Prudhoe Bay nog verder afnemen.

Als de olie in de Trans-Alaska-pijpleiding langzamer gaat stromen, koelt de olie ‘s winters sterk af en wordt dikker en stroperig. De kans bestaat dat de pijpleiding verstopt raakt door gestolde of bevroren olie. Dit risico wordt groter als de aardolie meer water bevat.

[...]