Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 12196 tot 12200
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

De VS worden steeds afhankelijker van buitenlands uranium

Ik heb al eerder geblogd over de herkomst van het uranium dat in de Amerikaanse kerncentrales wordt opgestookt. De VS hebben het laatste decennium hoofdzakelijk buitenlands uranium gebruikt om kernenergie op te wekken.

De situatie wordt er niet beter op.

In de grafiek hieronder heb ik uitgezet welk deel van het uranium, dat jaarlijks wordt verbruikt, door de VS geïmporteerd moet worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Afloop Griekse crisis was afschuwelijk

Naast een ronde van Vlaanderen wil sp.a ook een ronde van Europa houden. "De afloop van de Griekenland-crisis was afschuwelijk", vindt sp.a-voorzitter John Crombez. "Europa is niet meer in staat om op een sociale en solidaire manier problemen aan te pakken."

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Na de vader, de zoon... Hamza bin Laden roept op tot aanslagen in het Westen

Hamza bin Laden, de favoriete zoon van Osama bin Laden, roept in een door al-Qaeda verspreide audioboodschap op aanslagen te plegen in het Westen. Het gaat om een primeur, want nooit eerder werd junior bin Laden - van wie wordt gedacht dat hij om en bij de vijfentwintig jaar oud is - als officieel lid van de terreurgroep naar voren geschoven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

‘Yuan kan alle kanten op’

De waarde van de Chinese munt kan de komende tijd zowel dalen als stijgen, terwijl de Chinese economie stabiliseert. Dat stelde de hoofdeconoom van de centrale bank van China, Ma Jun, zondag.

Ma reageerde op de sterke daling van de yuan van de afgelopen week. Die volgde op een besluit van de Chinese overheid om de waarde van de Chinese munt sterker te koppelen aan ontwikkelingen in de markt. De yuan maakte daarna de grootste duikeling in ruim twintig jaar, wat een schokgolf zond door de internationale financiële markten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Eindelijk nog eens goed nieuws voor dit metaal?

Mensen die investeren in stenen in plaats van papier zijn op lange termijn heel erg slim, maar hebben de afgelopen maanden wellicht slecht geslapen.

Goud, zilver, koper, lood,… de basismetalen deden het op korte termijn slecht, met een grote verkoopwoede tot gevolg. Ten onrechte, weet een doorwinterde goldbug.

Hoe dan ook, ik wil het vandaag over nikkel hebben. De nikkelprijs kende een van de spectaculairste waardeverminderingen in de voorbije 100 jaar. De devaluatie van de yuan deed daar deze maand nog een schepje bovenop.