Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 12196 tot 12200
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Nog een grafiek die aantoont waarom er voor Griekenland geen hoop meer is

Dat de Griekse situatie hopeloos en uitzichtloos is, wordt met elke dag die voorbijgaat duidelijker. In dat verband publiceert The Economist deze week een voor Athene alweer vernietigende grafiek en dat op basis van cijfers van de World Intellectual Property Organisation. Die organisatie ging na welk percentage van mensen die een land verlaten na hun vertrek een patent aanvragen in een vreemd land.

De cijfers maken duidelijk dat vooral arme landen het slachtoffer zijn van een brain drain. Zo was 86% van de Vietnamezen die in de periode 2007 - 2012 een patent aanvroegen in een vreemd land tewerkgesteld. Ter vergelijking: slechts 8% van de Noren die een patent aanvroegen deden dat terwijl ze in het buitenland aan de slag waren.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

'Frankrijk is er in geslaagd luiheid en nivellering naar beneden toe als Europees model door te voeren. Applaus voor

'Griekenland heeft - ondanks het verzet van een aantal leden van Syriza - het begin deze maand door de Grieken weggestemde hulpprogramma van de EU aanvaard. Waarom zou je trouwens 86 miljard euro in harde valuta weigeren in ruil voor hervormingen en beloften in een verre toekomst?', vraagt Marc Fiorentino zich af op Monfinancier.com.

'Hetzelfde geldt voor Frankrijk, waar een overgrote meerderheid een akkoord à la Hollande goedkeurde: alles wat door de staat wordt betaald kost immers niets, het is gratis. Zelfs de Duitsers zullen het akkoord aanvaarden. We zijn dus gered, Europa kan verder, verzwakt en gezeten op een schuldenberg die nooit zal worden terugbetaald.''

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Europsapecialist Münchau: 'Op één weekeinde vernietigde Duitsland 70 jaar diplomatie'

Angela Merkel en Wolfgang Schäuble worden er door waarnemers van beticht zeventig rehabilitatie van het land helemaal uitgehold te hebben door de scherpe positie die ze tegenover Griekenland hebben ingenomen. Anderen geven aan dat Merkel zich niet streng genoeg heeft opgesteld.

Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van financiën, verhult niet dat Griekenland volgens hem best de eurozone had verlaten. Die beweging zou volgens hem ook in het belang zijn geweest van de Griekse bevolking. Een Grexit zou volgens Schäuble dan ook de beste oplossing van de huidige Griekse problemen zijn geweest.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Iran doet niet ter zake voor de olieprijs

De olieprijs kwam begin deze maand onder druk nadat een nucleair akkoord met Iran dichter in zicht kwam. Dat akkoord ligt er nu.

De WTI-prijs, de benchmark voor Amerikaanse olie, hobbelt nu sinds begin vorige week net boven de $ 50 per vat. En dat zal de komende tijd nog wel even het beeld kunnen blijven, aldus Edward Morse van Citi Global Commodities Research:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Apple Pay start met contactloos betalen in het VK

Apple maakt van het Verenigd Koninkrijk de eerste markt buiten de Verenigde Staten waar het met zijn digitale betalingssysteem vecht voor een plek in de wereld van elektronische betalingen. De Apple Pay-dienst is vanaf deze week beschikbaar bij 250 duizend retaillocaties in Brittannië, zo liet het bedrijf weten in een verklaring per email. Gebruikers van de iPhone 6, de iPads en Apple Watches kunnen gebruikmaken van de contactloze betaalmogelijkheden.