Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 12196 tot 12200
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

260.000 Oostenrijkers tekenen petitie voor referendum over Exit EU

Een 66-jarige man uit Oostenrijk heeft een petitie georganiseerd waarbij meer dan 260.000 Oostenrijkers tekende om een debat op gang te brengen om een referendum te organiseren over het Oostenrijkse lidmaatschap bij de Eurozone. Oostenrijk is al het 5e land dat dergelijk referendum kan organiseren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Merkel wacht op Griekse voorstellen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel ziet vooralsnog geen basis voor onderhandelingen met Griekenland over een nieuw steunprogramma.

Dat meldde een woordvoerder van Merkel maandag in een reactie op het Griekse ‘nee’ van zondag.

De Duitse regering zegt het resultaat van het referendum te respecteren. Daarbij werd benadrukt dat de deur voor nieuwe gesprekken ,,altijd open” staat. ,,De voorwaarden voor onderhandelingen over een nieuw steunprogramma zijn momenteel niet ingevuld”, zo zei hij echter ook.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Dijsselbloem: "Gemakkelijke oplossingen zijn er niet"

Een oplossing voor de financiële situatie van Griekenland is na het referendum niet dichterbij gekomen. Eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zei vandaag in Den Haag voorafgaand aan overleg in het kabinet over onder meer Griekenland, dat de uitslag met de afwijzing van de voorstellen het vinden van een oplossing "alleen maar moeilijker maakt".

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

"Grieken blijven sowieso in eurozone en krijgen mogelijk parallelle munt"

Volgens financieel expert Paul D'Hoore is het weinig waarschijnlijk dat Griekenland uit de eurozone stapt na het referendum van gisteren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

6 juli: Duitse Autobahn ligt erbij als Griekse economie en 8 andere dingen die je moet weten

Terwijl de Duitsers blijven hameren op hervormingen in Griekenland, vergeten ze hun eigen infrastructuur op peil te houden. Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.