Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 1221 tot 1225
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Kobalt en lithium, twee grondstoffen om in te investeren met oog op de toekomst

Elektrische voertuigen zijn de toekomst, een toekomst die reeds dit decennium zal merkbaar worden op onze wegen. Maar niet enkel Europa maar ook China zet zwaar in op deze nieuwe technologie. Dit voornamelijk om de enorme vervuiling aan te pakken waardoor de Chinese grootsteden onleefbaar dreigen te worden (of reeds zijn). De vraag naar grondstoffen voor deze industrietak pieken ondertussen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Dit is het ideale salaris om gelukkig te zijn

Wie meer dan €70.000 verdient, wordt niet meer gelukkiger. Dat is het resultaat van een onderzoek naar het perfecte salaris. Hierbij moet wel een verschil gemaakt worden tussen dagelijks geluk en levenscomfort. Maar wie enkel gelukkig wil zijn, heeft voldoende aan een salaris van €70.000 per jaar.

Wist je dat meer geld je op een gegeven moment niet extra gelukkig maakt? Vorig jaar ontving Angus Deaton – econoom aan de Universiteit van Princeton – de Nobelprijs voor zijn onderzoek naar armoede en ontwikkeling. Een deel van zijn onderzoek gaat over het perfecte salaris dat nodig is om gelukkig te zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Welke studies hebben de miljardairs van deze wereld gevolgd?

De eindejaar examens komen stilaan in zicht. Dat wil zeggen dat er veel keuzes gemaakt moeten worden na deze examens. Het zijn keuzes die de rest van een carrière kunnen beïnvloeden. Wanneer je veel geld wilt verdienen, kan je best in de voetsporen treden van de miljardairs. Het is dan handig welke diploma’s deze mensen in hun kast hebben hangen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

In Hongkong is 2,7 miljard euro betaald voor een parkeergarage

Vastgoedontwikkelaar Henderson Land heeft in Hongkong een bedrag van 3 miljard dollar betaald voor een oude parkeergarage met vijf verdiepingen.

Deze prijs – die neerkomt op ongeveer 6.400 dollar per vierkante voet – geeft een beeld van de druk die op de vastgoedmarkt van Hongkong weegt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Min voor de wereldeconomie

De Braziliaanse president Michel Temer wordt verdacht van corruptie. En dat betekent weer een min voor de wereldeconomie, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Als het schandaal in Brazilië doorzet komt het economisch herstel daar enorm onder druk te staan, denkt De Kort. 'Dan worden mensen toch voorzichtig. Het is de achtste economie van de wereld. Dus dat is dan weer een min voor de wereldeconomie.'