Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 12211 tot 12215
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Franse premier: "Basis voor akkoord met Griekenland"

Er bestaat een basis voor een akkoord om Griekenland financieel te redden. Dat heeft de Franse premier Manuel Valls vandaag gezegd op radio RTL. Hij vertelde er ook bij dat er geen taboes mogen zijn als het aankomt op een herschikking van de Griekse schuld.

"Frankrijk is ervan overtuigd dat we het risico van een Grexit niet mogen nemen", zei Valls. "Niet om economische redenen, en al zeker niet om politieke redenen".

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Frans offshorebedrijf Technip schrapt 6000 banen

De Franse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Technip zet flink het mes in zijn personeelsbestand. Er komen in totaal zesduizend banen te vervallen bij het bedrijf. De vloot wordt ingekrompen van 36 naar 23 schepen.

Aanleiding voor de stevige ingreep is de nog altijd flink lagere prijs die voor ruwe olie worden betaald in vergelijking met vorig jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Olie diep rood na zorgen Europa en Iran

Maandag daalde Brent olie met meer dan 6%. Men verwacht dat de olieprijs nog meer zal zakken door drie redenen: De huidige overproductie, de potentiƫle bijkomende productie vanuit Iran en door zorgen over Griekenland. We brengen deze redenen elk meer aan het licht in dit artikel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

"Griekse banken hebben nog geld in voorraad tot vrijdag"

De Europese Centrale Bank weigerde gisteren de noodkredieten voor de Griekse banken verder op te trekken. Die dreigen nu snel kopje onder te gaan: er zou nog maar tot vrijdag voldoende geld in kas zitten om elke Griek 60 euro per dag te kunnen laten afhalen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Amerikaanse miljardair Buffett geeft 2,8 miljard dollar aan goede doelen

De Amerikaanse miljardair Warren Buffett heeft 2,8 miljard dollar (circa 2,5 miljard euro) overgemaakt ten behoeve van vijf goede doelen die vallen onder de liefdadigheidsstichting van collega-miljardair Bill Gates en zijn vrouw Melinda.

Buffett, die zijn vermogen vergaarde met beleggen, betaalde de schenking in 20,6 miljoen aandelen in zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway.