Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 12216 tot 12220
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

China speelt een zeer gevaarlijk spel

Vannacht liet de centrale bank van China weten dat ze haar munt heeft gedevalueerd om zo de munt haar eigen weg te laten gaan op de valutamarkt. Dit kon eerst niet omdat het verboden zat aan de dollar. Dit kan echter weleens het begin zijn van een zeer gevaarlijk spel wat de Chinese overheid op hoog niveau aan het spelen is.

De afgelopen twee dagen heeft er namelijk al een flinke kapitaalvlucht plaatsgevonden op de valutamarkt. Veel beleggers trekken weg uit China omdat zij bang zijn dat de Chinese overheid verdere maatregelen gaat nemen om haar valutamunt verder in waarde te laten dalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Eurogroep buigt zich vrijdag over akkoord

De eurogroep, de vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone, komt vrijdag om 15 uur bijeen om zich uit te spreken over het technisch akkoord dat Griekenland bereikt heeft met zijn geldschieters. De woordvoerder van eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem heeft dat vandaag bekendgemaakt op Twitter.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

De superioriteit van goud opnieuw bewezen

De Chinese economie koelt af en dat stemt de hoge heren in Beijing zenuwachtig. De grootste devaluatie in ruim 20 jaar zou de export moeten opkrikken. Dat gaat natuurlijk ten koste van de economische ontwikkeling van de modale Chinees, en de uitbouw van een stabiele Chinese middenklasse.

De devaluatie is miniem, slechts 1.8 % t.o.v. de sterke dollar. Onvoldoende om de export te kickstarten en de rode exportcijfers (-8% t.o.v. vorig jaar) van het bord te vegen. Maar wel al ruim voldoende voor burgers om zich te wapenen tegen inflatie: een nieuwe run on gold lijkt ingezet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Kraft Heinz schrapt 2.500 banen in VS en Canada

De Amerikaanse voedingsmiddelengigant Kraft Heinz, die ontstond na de fusie tussen Kraft Foods en H.J. Heinz, schrapt circa 2.500 banen in de Verenigde Staten en Canada. Dat maakte het bedrijf bekend. Volgens de leiding kan er effectiever worden gewerkt en moet de organisatie vereenvoudigd worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

China’s devaluatie raakt één land in het bijzonder

De meeste beleggers hoopte een aantal maanden geleden op een rustige zomer. Inmiddels weten zij dat deze zomer een van de heftigste was uit de afgelopen jaren. Zo werden de beleggers een aantal maanden geleden nog in de ban gehouden door het Griekse drama, en ook de Chinese beurzen wisten voor heel wat nervositeit te zorgen. Beleggers zagen de Chinese beurzen in een paar dagen tijd met tientallen procenten omlaag gaan. En China blijft ook nu nog steeds in het radarveld van de beleggers bewegen.