Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 12216 tot 12220
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

“Steun vanuit centrale banken zal vrijwel zeker afnemen”

In een note blikt Asoka Wöhrmann, chief investment officer bij Deutsche Asset & Wealth Management (Deutsche AWM) vooruit op de komende 12 maanden en geeft hij zijn visie op de financiële markten.

In de note wijst Wöhrmann er onder andere op dat er over een jaar zo goed als zeker minder steun zal komen vanuit centrale banken. ‘In vergelijking met onze huidige visie voor de komende 12 maanden, zullen de vooruitzichten over 12 maanden waarschijnlijk een stuk somberder zijn. Dit gaat in elk geval op voor het beleid van centrale banken. Wat de economische groei betreft, zal dit op zijn best neutraal zijn’, aldus Wöhrmann.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Goudmijnen kunnen profiteren van een Griekse exit

De problemen rondom Griekenland kunnen positief uitpakken voor een belegging in goudmijnaandelen. “Als Griekenland echt uit de Eurozone vertrekt zullen veilige havens in waarde stijgen en kunnen de goudmijnen profiteren van een stijgende goudkoers”, zo verklaarde Raleigh Finlayson van het Australische Saracen Mineral Holdings Ltd.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Spaardersheffing in Griekenland op komst?

Banken in Griekenland gaan mogelijk het spaargeld van burgers aanspreken om de banken opnieuw te kapitaliseren, dat schrijft de Financial Times op basis van verschillende bronnen in de financiële sector. Er wordt gesproken over een ‘haircut’ van tenminste 30% van alle spaartegoeden boven de €8.000.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Schuldbewijzen kunnen geld tijdelijk vervangen in Griekenland

De Griekse regering zou, indien de euro's opraken, tijdelijk gebruik kunnen maken van schuldbewijzen, zogenoemde IOU's, om lonen en pensioenen uit te betalen en facturen te betalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Hoe moet het nu verder? Niemand die het weet, ook de kranten niet

Griekenland domineert vandaag de voorpagina's van de Europese kranten. Zij vragen zich allemaal hetzelfde af: hoe moet het nu verder na het Griekse 'neen' tegen het Euopese reddingsplan?