Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 12221 tot 12225
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Chinese economische groei stabiel op 7 procent

De Chinese economische groei is in het tweede kwartaal van dit jaar stabiel gebleven, zo meldde de Associated Press. Hoewel de vermeldde groei van 7% het laagste niveau is sinds de crisis, zijn zowel de verkopen in de detailhandel als de productie beide verbeterd in juni en komt het cijfer precies rond de beoogde groei van de superstaat.

Prognoses gaven een iets zwakker beeld dus het cijfer mag een warm welkom heten. Zeker nu de regerende Communistische Partij worstelt met het in toom houden van de enorme beurscrash van de afgelopen weken waarbij de 2 grootste beurzen van China ruim 30% aan waarde verloren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Griekse banken blijven nog een maand dicht

De Griekse banken blijven dicht tot er een definitief akkoord is over het hervormingsplan en er vers geld voor Athene kan worden vrijgemaakt. Dat akkoord komt er pas over vier weken, zo moesten premier Tsipras en enkele EU-diplomaten gisteren toegeven. Dat meldt De Tijd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Betere wereldeconomie door deal Iran

Er is na een deal in Griekenland nu ook een deal in Iran. Samen met de groep van 5+1 (Duitsland, VS, VK, Rusland, Frankrijk en China) bereikte Iran een akkoord over haar nucleair programma.

Na 18 dagen onderhandelen in Wenen, bereikte men eindelijk een akkoord. Twaalf jaren onzekerheid over het Iraanse nucleaire programma komen nu ten einde en maken plaats voor meer samenwerking zowel op politiek als op economisch vlak.

Wat houdt de deal nu precies in?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Iran klaar voor heropbouw Perzische Rijk na einde sancties ?

Na de historische overeenkomst die werd gesloten tussen Iran en het Westen reageerden de beurzen optimistisch op het heropenen van de toegang tot de financiƫle markten wereldwijd. Deze overeenkomst maakt een einde aan het 12-jaar oude conflict waardoor Iran wereldwijd sancties te verwerken kreeg.

Waar de beurzen wereldwijd en in Iran in het bijzonder reeds enkele dagen hoopvol waren op een overeenkomst stegen deze verder na het sluiten van de historische overeenkomst. De olie-en gasindustrie ziet als belangrijkste industriƫle activiteit in Iran opnieuw kansen om de export sterk te verhogen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Tsipras: "Dit is geen succesverhaal, maar we hebben ons best gedaan"

De Griekse premier Alexis Tsipras werd vanavond zwaar op de rooster gelegd tijdens een live-interview op de Griekse tv-zender ERT. Hij noemt het akkoord met de eurogroep "een zware deal, maar geen doodlopende straat zoals voorhaan".