Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 12221 tot 12225
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

De dollar is sterker geworden tegenover de Yuan

De overheid van China heeft er voor gekozen om de valutamunt van het land te devalueren om op deze manier de export te stimuleren. Deze maatregel heeft er voor gezorgd dat al twee dagen lang de Chinese valutamunt waarde heeft moeten inleveren. Ook de financiële markten staan door deze maatregel nu al twee dagen lang onder druk.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de Amerikaanse dollar tegenover de Chinese Yuan nu al bijna 4 procent sterker is geworden. Op korte termijn lijkt het er dus op dat de dollar ineens een stuk sterker is geworden tegenover de Yuan, maar op de lange termijn ziet het plaatje er heel anders uit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Vrouw vindt goudstaaf op de bodem van Duits meer

Een vrouw heeft een opvallende vondst gedaan tijdens het zwemmen in een Duits meer. Op de bodem, twee meter onder water, lag een goudstaaf van 500 gram.

De eerlijke vinder bracht het naar de politie. Die heeft het onderzocht en kwam tot de conclusie dat het om echt goud ging. Dat meldde de politie in Beieren woensdag. Tegen de huidige koers zou de halve kilo goud ongeveer 16.000 euro waard zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Dit moet u weten over de devaluatie van de Chinese yuan

Bejing heeft haar munt, de yuan, voor de tweede dag op rij fors in waarde laten dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Noorwegen gaat gebukt onder lage olieprijs

De financiële crisis in 2008 had weinig negatieve impact op de economie van Noorwegen. Maar een olieprijs onder de 50 dollar, dat is een ander verhaal.

Noorwegen is vooralsnog het rijkste land van Scandinavië dankzij haar grote oliereserves. De grote vraag is of dit zo blijft in de komende jaren.

Een teken aan de wand, is dat de werkeloosheid in het Scandinavische land is gestegen tot 4,3 procent in mei. Dit is het hoogste cijfer sinds 11 jaar. En dat was voor de recente verkoopgolf in Brent crude.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Krijgen we een opleving bij de euro?

De euro heeft het de afgelopen anderhalf jaar niet gemakkelijk gehad. Zo heeft de Europese munt veel terrein moeten inleveren toen de Europese Centrale Bank (ECB) in actie kwam. De ECB, onder leiding van Mario Draghi, heeft de rente de afgelopen anderhalf jaar verlaagd naar een nieuw dieptepunt, en daarnaast werden er ook aanvullende stimuleringsmaatregelen genomen.

Zo is de ECB op dit moment bezig met het opkopen van diverse staats- en bedrijfsobligaties. Dit alles moet er voor zorgen dat de Europese economie weer begint aan te trekken. Het bijwerk is echter dat de Europese munt flink onder druk is komen te staan. Overigens is dit niet heel erg; in tijden van recessie helpt een zwakke munt de export een handje. Voor het buitenland is het immers goedkoper geworden om producten vanuit de Eurozone te halen.