Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 12226 tot 12230
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Varoufakis: ik neem ontslag op verzoek van Tsipras

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis stapt per direct op. Dat schrijft de flamboyante en door zijn Europese collega’s niet bepaald geliefde Varoufakis op zijn eigen blog.

“Snel na de aankondiging van de resultaten van het referendum werd ik er op gewezen dat sommige van mijn Europese en diverse andere  partners mij liever niet bij hun bijeenkomsten zouden hebben. De premier heeft geoordeeld dat dat idee (mijn afwezigheid, red.), zou kunnen helpen bij het tot stand komen van een overeenkomst. Om de reden verlaat ik het ministerie van Financiën vandaag.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

BREAKING: Varoufakis stapt op

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis legt zijn functie neer. Dat maakte hij maandag bekend op zijn blog.

Varoufakis reageert daarmee naar eigen zeggen op de wens bij sommige andere eurolanden, die hem niet langer aan de vergadertafel in Brussel zouden willen zien. Volgens Varoufakis oordeelde premier Alexis Tsipras dat zijn vertrek daarom beter kan zijn voor de onderhandelingen, waarna hij besloot het ministerie van Financiën maandag te verlaten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Nee-stemmers winnen referendum met 61%

Het merendeel van de Griekse bevolking heeft zich zondag in een referendum uitgesproken tegen de voorstellen van de Europese geldschieters. Nadat alle stemmen waren geteld, bleek dat 61 procent van de stemmers ‘nee’ hadden gestemd, zo meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag. De opkomst lag uiteindelijk rond de 62 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Grieken vieren feest, maar hoe moet het nu verder?

Ruim 61 procent van de Griekse stemmers heeft vandaag 'nee' gezegd tegen de voorstellen van de Europese geldschieters bij het referendum. "Het is nagenoeg ondenkbaar een nieuw steunprogramma voor Griekenland te bespreken als dat land zo duidelijk tegen verdere hervormingen heeft gestemd", liet de Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel zich alvast ontvallen. Premier Alexis Tsipras verklaarde bereid te zijn te praten over nieuwe hervormingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Grieks vertrek uit eurozone nu onvermijdelijk

Gisteren stemde ruim 61% van de Grieken ‘nee’ tegen de besparingsplannen van de Trojka. Over alle regio’s komt het ‘nee’ kamp als grote winnaar uit de bus. Wat betekent dit nu voor de komende dagen? Is een Grieks vertrek uit de eurozone nu nog te stoppen?

JPMorgan Chase & Co economen denken dat een Grexit nu meer waarschijnlijk is dan dat het land zou aanblijven als euroland. Dit nadat gisteren de Griekse bevolking zich duidelijk tegen de hervormingen en besparingen heeft gekant. Die besparingen en hervormingen zijn broodnodig indien Griekenland nog internationale hulp zou willen krijgen.