EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12231 tot 12235 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 8 november 2015

Obama wijst Keystone-pijplijn definitief af

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag de voorgenomen aanleg van de oliepijpleiding Keystone XL definitief afgewezen. Daarmee komt een einde aan ruim zeven jaar gesteggel over de omstreden pijpleiding van Canada naar het zuiden van de Verenigde Staten.

Obama was al langere tijd tegen de aanleg van Keystone. Ook milieugroeperingen voerden fel verzet, waardoor het project jaren vertraging opliep. Via de bijna 1900 kilometer lange Keystone-leiding zou ruwe olie uit de teerzandvelden van Canada moeten worden vervoerd naar raffinaderijen in het zuiden van de VS.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 8 november 2015

Andy Hall: olievoorraden zijn hoog, maar olieprijs is te laag

De bekende olie-bull Andy Hall is nog steeds optimistisch over de olieprijs. Zijn Astenbeck Capital, dat $ 2,6 miljard onder beheer heeft, kon 2,5% bijschrijven in oktober. Dat is ongeveer gelijk aan het maandrendement van de WTI oliebenchmark. Voor het jaar staat het fonds echter nog steeds 18% in de min. Hall is de man achter de fel bekritiseerde bonus van $ 100 miljoen bij Citigroup in 2009. Dat verdiende hij met succesvolle trades in olietermijncontracten.

De volatiliteit in olie komt volgens Hall voort uit twee tegengestelde krachten. Aan de ene kant is er een stijgend besef dat de huidige lage prijzen niet houdbaar zijn op de langere termijn. Maar aan de andere kant is er de realiteit van hoge en groeiende olievoorraden. Onderstaande grafiek laat geen twijfel over hoe vol de opslagterminals in de VS momenteel zitten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 8 november 2015

Zicht op rentestap VS drukt waarde euro

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar ging vrijdagmiddag hard onderuit na onverwacht positieve berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Die brengen de eerste renteverhoging in de Verenigde Staten sinds mei 2006 aanzienlijk dichterbij.

De euro was rond 16.30 uur 1,0735 dollar waard en stond daarmee op het laagste peil sinds eind april. Eerder op de dag was de Europese munt bijna 1,09 dollar waard. Medio oktober stond de euro nog op circa 1,15 dollar.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 8 november 2015

Uw schulden snel afbetalen? 5 tips om u te helpen

Schulden, de meeste mensen hebben het. Schulden worden in deze tijd zelfs als goed beschouwd. Uw schulden snel afbetalen kan echter heel bevrijdend werken. Wie geen schulden meer heeft, heeft namelijk geld over om aan andere zaken te spenderen. Wie schuldenvrij is, wil dikwijls niet meer terug.

Toch is er iets raar aan schulden. Het maakt ons niet alleen een slaaf van het systeem, het zorgt er ook voor dat we meer geld moeten terugbetalen dan we in eerste instantie gekregen hebben. En toch zijn we er zot van.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 8 november 2015

De grote Arabische hold-up

Niemand lijdt zo hard onder de lage olieprijzen dan de Saoedi’s. Saoedi-Arabië, waar zowat elke burger op riant leefloon leeft betaald met oliegeld, zou zelfs binnen de 5 jaar volledig failliet zijn.

Het land leefde decennialang op de pof van hoge olieprijzen en kan via het OPEC-kartel niet langer de wereldprijzen controleren. Kortom: willen de Saoedi’s hun hachje redden, moeten ze NU handelen.

En dat doen ze blijkbaar vrij drastisch.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs