Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 12241 tot 12245
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

Laagste olieprijs in jaren

De olieprijs is vandaag tijdens de vroege handel naar het laagste niveau in jaren gezakt. Er is nog steeds een overaanbod aan olie, terwijl er ongerustheid is over de economische groei in China, een belangrijke afnemer.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

Groei Franse economie valt stil

De Franse economie is in het tweede kwartaal na drie kwartalen van groei weer stilgevallen. Dat blijkt uit een eerste schatting die het Franse statistiekbureau vrijdag heeft gepubliceerd.

De op een na grootste economie van de eurozone stagneerde vorig kwartaal ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. In die periode werd nog een groei van 0,7 procent gerealiseerd. Economen voorspelden in doorsnee voor afgelopen kwartaal een plusje van 0,2 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

Spanningen binnen Syriza over besparingsplan lopen op

Syriza, de partij van de Griekse premier Alexis Tsipras, toonde zich gisterenavond in het parlement erg verdeeld over het derde hulpprogramma voor Griekenland. Parlementsvoorzitter Zoé Konstantopoulou haalde hard uit naar de minister van Financiën Euclide Tsakalotos, die het plan met de schuldeisers heeft onderhandeld. Oud-minister van Energie Panagiotis Lafazanis riep zelfs op een "nationale beweging tegen besparingen" op te richten. Een regeringsbron merkte op dat Lafazanis zichzelf hiermee buiten de partij plaatst.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

"Meerderheid Duitsers tegen steun Grieken"

Een meerderheid van de Duitsers is tegen een nieuw steunpakket voor Griekenland. Bovendien denkt een overgrote meerderheid dat de Griekse regering niet de noodzakelijke hervormingen zal uitvoeren. Dat komt naar voren uit een peiling in opdracht van de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Het gaat grondig mis met de begroting

Het gaat niet goed met de openbare financiën. Minder dan een maand geleden werd bekend gemaakt dat de Belgische overheidsschuld verder stijgt. Een aanzienlijke toename, van 103 procent/BBP naar 111 procent/BBP, en dat in amper een dik jaar tijd.

Ook met de begroting gaat het niet goed. Er gaapt een gat, doordat de regering uitging van te positieve prognoses. Daarnaast blijven er heel veel onduidelijkheden over.

Als de begroting van de rails raakt zal het geld elders gezocht moeten worden: via hogere belastingen, waarschijnlijk. Waarvan u dus de dupe bent.