Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 12241 tot 12245
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Na winst ‘nee’ in Grieks referendum: Grexit wordt kwestie van dagen

De Griekse premier Alexis Tsipras heeft een binnenlandse overwinning behaald bij het referendum van zondag 5 juli. Of dat leidt tot een vertrek van Griekenland uit de eurozone hangt af van de ‘Frans-Duitse as’ en de Europese Centrale Bank (ECB).

Geen nek-aan-nek-race, maar een duidelijke overwinning voor het nee-kamp bij het Griekse referendum van zondag 5 juli. Met meer dan de zestig procent van de stemmen geteld stond het nee-kamp zondagavond op een meerderheid van 61 procent.

De retoriek van de Griekse premier Alexis Tsipras – géén bezuinigingen en géén vertrek van Griekenland uit de eurozone – heeft het gewonnen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Merkel maandag naar Hollande voor overleg

Angela Merkel reist maandag naar Parijs om daar met François Hollande te praten over de uitkomst van het referendum in Griekenland. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse bondskanselier zondag laten weten. Het gesprek met de Franse president zal in de namiddag beginnen en worden voortgezet tijdens een diner.

,,Ze zullen praten over een gezamenlijke aanpak van de situatie in Griekenland”, aldus woordvoerder Steffen Seibert. ,,Over hoe we verder moeten na het referendum en hoe we de nauwe samenwerking tussen Duitsland en Frankrijk kunnen voortzetten.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

‘Grexit is meest waarschijnlijke scenario’

Het meest waarschijnlijke scenario voor Griekenland na afloop van het referendum is het Grexit-scenario, waarin het land het moet zien te rooien zonder nieuw steunpakket en ECB-geld voor zijn banken. Dat stelde econoom Bas Jacobs van de Erasmus Universiteit zondag.

Volgens Jacobs zijn er, als alle stemmen geteld zijn, twee sleutelvragen: is de uitslag zodanig dat de eurolanden voldoende vertrouwen hebben om onderhandelingen over een nieuw steunpakket te beginnen? En, gaat de ECB de Griekse banken steunen of redden mocht dat nodig zijn?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Gevolgen referendum Griekenland altijd negatief, ongeacht uitslag

Momenteel kijkt de wereld angstvallig uit naar de gevolgen van het referendum in Griekenland.. Dit voor de nogal dubieuze vraagstelling in het referendum omtrent het wel of niet aanvaarden van de voorstellen van de schuldeisers in verband met het failliete Griekenland.

Wat de uitslag de komende dagen zal worden, één zaak is wel al zeker. De Griekse bevolking zal sterk gepolariseerd zijn achterblijven en dit door een vraagstelling waarvan zeer velen niet volledig begrijpen wat de gevolgen op de respectievelijke vragen zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Crowdfundingcampagne voor Griekenland ontvangt 23 duizend euro per uur

Je hebt er mogelijk al van gehoord: de crowdfundingcampagne waarbij geld wordt ingezameld voor Griekenland. De campagne is opgezet door Indiegogo, een online fundingwebsite met de missie om ‘iedereen aan te moedigen om de wereld te veranderen’. Het doel is om 1,6 miljard euro op te halen. Hoewel ze daar voorlopig nog niet bij in de buurt zijn, verzamelt de website inmiddels 23.000 euro per uur.

Anders dan bij de onderhandelingen met de schuldeisers, zijn er voor Griekenland aan deze crowdfundingcampagne geen hervormingseisen verbonden.