Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 12241 tot 12245
Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Akkoord op losse schroeven, IMF kan niet meedoen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan niet meewerken aan de deal die nu op tafel ligt tussen Griekenland en de schuldeisers. Eigen regels van de instelling verbieden dat.

Dat schrijft de Financial Times op basis van een memo van het IMF dat eerder werd verspreid door persbureau Reuters.

In de analyse van het IMF staat dat de deal ervoor zal zorgen dat de Griekse staatsschuld zal stijgen naar ongekende proporties. In twee jaar zal die schuld al twee keer zo groot zijn als de Griekse economie zelf.

[...]

Bron: wijwillenhetweten.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Griekse staatsschuld explosief gestegen, Europese belastingbetaler gaat zwaar bloeden

Griekenland – De Staatsschuld van Griekeland is de laatste 6 maanden explosief gestegen, zo erg dat het IMF oproept om minimaal 80 tot 90 miljard kwijt te schelden. En dat is juist tegen het zere been van de de Noord-Europese geldverstrekkers, deze landen, waaronder Nederland, hebben vele miljarden belastinggeld aan Griekenland uitgeleend en blijven erbij dat ze het terug willen hebben.

[...]

Bron: ad.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Griekenland heeft veel meer hulp nodig dan deal biedt

Griekenland heeft veel meer financiële hulp nodig om zijn schuldenlast houdbaar te maken dan de eurolanden nu willen bieden. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF), een van de belangrijkste schuldeisers én geldschieters van Athene, in een vertrouwelijk rapport dat in handen is van persbureau Reuters.

Die voor Europa zorgwekkende conclusie komt op een cruciale dag in de Griekse tragedie. Nu er een deal is gesloten, is de kans op een grexit veel kleiner dan de afgelopen weken. Maar dan moet het Griekse parlement vandaag wel vliegensvlug akkoord gaan met een aantal hervormingswetten, want anders is een grexit nog steeds een serieuze optie. En hoewel de belangrijkste politieke partijen gisteren hun steun uitspraken, is het verre van zeker dat de wetten door het parlement komen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Chinese economische groei stabiel op 7 procent

De Chinese economische groei is in het tweede kwartaal van dit jaar stabiel gebleven, zo meldde de Associated Press. Hoewel de vermeldde groei van 7% het laagste niveau is sinds de crisis, zijn zowel de verkopen in de detailhandel als de productie beide verbeterd in juni en komt het cijfer precies rond de beoogde groei van de superstaat.

Prognoses gaven een iets zwakker beeld dus het cijfer mag een warm welkom heten. Zeker nu de regerende Communistische Partij worstelt met het in toom houden van de enorme beurscrash van de afgelopen weken waarbij de 2 grootste beurzen van China ruim 30% aan waarde verloren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Griekse banken blijven nog een maand dicht

De Griekse banken blijven dicht tot er een definitief akkoord is over het hervormingsplan en er vers geld voor Athene kan worden vrijgemaakt. Dat akkoord komt er pas over vier weken, zo moesten premier Tsipras en enkele EU-diplomaten gisteren toegeven. Dat meldt De Tijd.