Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 12251 tot 12255
Bron: beurshalte.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Heeft goud zijn magie verloren?

Het eeuwige verhaal is, dat in tijden van oorlog, economische tegenwind of tegenslag en onrust van andere aard goud de absoluut veilige haven is voor mensen die wat te verliezen hebben. Gaat dit aloude verhaal nog op of behoort het op de schroothoop van de geschiedenis?

[...]

Bron: spitsnieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Indonesië verbiedt buitenlands geld

Wie recent in Indonesië is geweest weet dat je met één keer pinnen meteen miljonair bent. Weliswaar in de lokale rupiah, maar toch. De situatie zint de Indonesische regering echter helemaal niets. Daarom zijn alle buitenlandse valuta vanaf heden VERBOTEN in Indonesië. Dit alles om de eigen rupiah een schop onder de kont te geven. Die stond halverwege vorige maand op 13,384, tegenover 1 dollar. Een diepterecord.

[...]

Bron: NRC Q
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Kan Griekenland zomaar een andere munt adopteren?

Stel dat het inderdaad tot een Grexit komt, dan raakt Griekenland de euro mogelijk kwijt. Kan het land dan overstappen op een andere munt, de dollar bijvoorbeeld?

De Grieken zouden niet de eersten zijn

Het korte antwoord: ja, dat kan. Neem de Amerikaanse dollar. Griekenland zou niet het eerste land zijn dat die als officiële munt invoert: onder meer El Salvador, Oost-Timor, Ecuador en Zimbabwe deden het.

[...]

Bron: rtlnieuws
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Groot risico op bankrun als Griekse banken nu openen

Volgens minister Dijsselbloem van financiën (tevens voorzitter van de eurogroep) is er een groot risico op een bankrun in Griekenland als de banken nu hun deuen zouden openen.

Dijsselbloem is bijzonder somber over de huidige situatie, die hij ''buitengewoon ernstig'' noemde. De banken kunnen volgens hem op het moment niks. Zouden ze open gaan, dan is het risico van een massale bankrun ''heel erg groot''. ''Als ze open zouden gaan, zouden ze praktisch meteen weer dicht moeten, want er is geen geld.''

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Eurolanden behouden recht om Griekse schulden direct op te eisen

De eurolanden behouden zich het recht voor om de uitstaande leningen aan Griekenland uit het noodfonds ter waarde van 200 miljard euro, direct op te eisen.

Griekenland heeft de betaling van 1,5 miljard euro aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) afgelopen dinsdag laten schieten, dat geeft de eurolanden volgens de leningsvoorwaarden het recht om hun uitstaande lening direct op te eisen.