Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 12251 tot 12255
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

"Griekenland is Spanje niet"

"Griekenland is Spanje niet". Het was een uitdrukking die de conservatieve regering de voorbije maanden bezigde en die nu ook te horen valt bij het linkse Podemos. De Spaanse geestesgenoten van het Griekse Syriza onderstreepten vandaag op een persconferentie dat Spanje niet hetzelfde lot te wachten staat als Griekenland indien Podemos eind dit jaar de verkiezingen zou winnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

‘Kans op Grexit afgenomen na akkoord derde noodpakket’

De kans op een vertrek van Griekenland uit de eurozone, een Grexit, is afgenomen naar de 30 procent nu Griekenland een akkoord heeft bereikt over een derde noodpakket. Zo zegt Léon Cornelissen, hoofdeconoom bij Robeco.

Het noodpakket waar afgelopen weekend overeenstemming over is bereikt, betekent dat de kans op een Grexit op de korte termijn is verminderd en neerkomt op 30 procent, zegt Cornelissen. Ook de markten reageerden maandag goed op het nieuws. Aandelen stegen en ook de euro won aan kracht tegenover de dollar.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Column Kees de Kort | Grieken onder de stoomwals, geen schijn van kans

De euforie over de Griekse deal is onbegrijpelijk. De deal is niet sléchter dan het vorige aanbod, niet véél slechter dan het vorige aanbod, deze deal is extréém veel slechter dan het vorige aanbod, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Geheim IMF-rapport: Griekenland kan schulden voorlopig niet terugbetalen

De EU zou minstens 30 jaar lang geen geld moeten terug eisen van de Grieken, inclusief eventuele nieuwe leningen en ook geen rente vragen op de huidige en nieuwe schulden, dat adviseert het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een vertrouwelijk rapport, zo schrijft persbureau Reuters.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Marc Faber: Blijf weg van China en investeer in dit land

De cash van China, de default van Griekenland, de problemen in Puerto Rico… Hoe kan je in deze economisch woelige waters als belegger best navigeren? Marc Faber heeft drie interessante opportuniteiten ontdekt.

Hoewel Chinese aandelen gekelderd zijn, denkt de beursgoeroe niet dat dit een koopopportuniteit is. “Ik denk niet dat Chinese aandelen aantrekkelijk zijn en ik zou gewoon afwachten.” aldus Faber.