Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 12256 tot 12260
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Deze landen beschikken over enorm veel goud

De goudsector is een sector die het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad. Sinds het jaar 2011 bevindt de goudsector zich in een neerwaartse trend en deze trend is de afgelopen dagen nog eens extra versterkt. Het is daarom ook niet vreemd dat veel beleggers de goudsector de rug toekeren. Toch lijkt de goudsector op dit moment goedkoper dan ooit te zijn.

Zo verschenen de afgelopen dagen al meerdere berichten over banken die de goudsector bestempelen als ‘ondergewaardeerd’. Allemaal waren ze het er wel over eens dat de goudprijs te rap in tempo was gestegen en dat daardoor een correctie niet kon uitblijven. Deze correctie zou echter in de nabije toekomst wel eens voorbij kunnen zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Over een contrair signaal gesproken: journalist verkiest een steen boven goud

Net als je denkt dat het niet meer erger kan worden voor de goudmarkt volgt er een nieuwe crash. Gelukkig duiken er ook alsmaar meer contraire signalen op.

Signalen die er op duiden dat iedereen goud heeft opgegeven. En als deze mensen hun goud verkocht hebben is het neerwaartse risico beperkt. Bovendien zullen ze allemaal hun goud terugkopen eens de prijs stijgt.

Welke signalen zien contraire investeerders?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Moody’s: QE zorgt voor Europese huizenbubbel

Moody’s Analytics heeft gewaarschuwd voor het feit dat het denkt dat het maandelijkse opkoopprogramma van 60 miljard euro van de Europese Centrale Bank, mogelijk kan zorgen voor het creëren van een bubbel in de huizenmarkten van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Noorwegen. Dat meldt the Financial Times.

In het artikel meldt de FT dat de stijgende prijzen en het maandelijkse opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank het risico hebben vergroot op bubbel op de huizenmarkten. De prijsstijgingen worden ondersteund door de snelle groei in steden zoals Londen, Oslo en München, waar vastgoed steeds meer overgewaardeerd wordt, zo staat in het artikel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

De cijfers van deze multinational laten geen twijfel: we zitten in een wereldwijde depressie

Met de cijfers die overheden geven over het binnenlands product is van alles mis. Cijfers van bedrijven geven een veel eerlijker beeld van hoe het met de economie gaat.

Er is heel wat mis met de groeicijfers die overheden publiceren. Men onderschat de inflatie, meer overheidsuitgaven worden als groei beschouwd en reeds gepubliceerde cijfers worden constant gecorrigeerd.

Cijfers van multinationals geven een veel eerlijker beeld over de wereldeconomie. En die cijfers zijn niet rooskleurig…

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Berlusconi: Poetin heeft me gevraagd als minister van Economische Zaken

De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi wil minister van Economische Zaken van Rusland worden. President Vladimir Poetin heeft hem die post aangeboden, evenals een Russisch paspoort.

Dit beweerde Berlusconi althans in een toespraak voor parlementariërs van zijn partij Forza Italia (Hup Italië), meldde de krant La Stampa donderdag.