Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 12276 tot 12280
Bron: Knack.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

De Europese schuldenlast in kaart gebracht: van noord naar zuid

De aanhoudende Griekse schuldencrisis heeft aangetoond waar de economische macht in Europa ligt.

Er zijn momenten geweest, zoals tijdens het Griekse referendum, waarop het leek dat Athene zich als bij wonder zou kunnen bevrijden van de eisen van de schuldeisers, en de Griekse regering een alternatief zou vinden voor tientallen jaren van opgelegde besparingsdrift.

[kaart]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Als olie daalt naar $40, is er iets fout met de wereld

West Texas Intermediate (WTI) olie is terecht gekomen bij een 6 jarig dieptepunt. Op dit moment beweegt de WTI rond de 43 dollar per vat. In het verleden hebben al diverse analisten hun mening gegeven over de toekomst van olie, en het is misschien interessant om op dit moment de mening van Jeff Gundlach uit te lichten. De ‘Bond King’ had in december 2014 namelijk een serieuze waarschuwing voor de wereld wanneer de olieprijs zou dalen naar 40 dollar per vat. En nu die magische grens heel dichtbij is gekomen kunnen we maar beter even goed luisteren naar wat Gundlach in december te zeggen had.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Chinese staatsbanken verkopen dollars

Chinese staatsbanken hebben in opdracht van de Chinese centrale bank Amerikaanse dollars verkocht om de wisselkoers met de eigen munt te handhaven op 6,43 yuan per dollar. Dat hebben valutahandelaren in Shanghai gezegd tegenover Reuters. Ondanks de belofte van de Chinese centrale bank om de vrije markt meer zeggenschap te geven over de waarde van de Chinese munt houdt de centrale bank de touwtjes stevig in handen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Column Kees de Kort | Helemaal toppietoppietoppie

Blijdschap bij velen gisteren over de nieuwe CPB-raming. Maar niet bij BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Het CPB verwacht een economische groei van 2,4 procent in 2016, na een vooruitgang met 2 procent dit jaar. “Als je de media moet geloven, is het helemaal toppietoppietoppie. Niets is minder waar natuurlijk”, zegt De Kort.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Zuigt Duitsland de eurozone leeg?

UIt een nieuwe studie van het Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung in Halle (IWH) blijkt dat Duitsland tussen 2010 en 2015 ongeveer 100 miljard euro verdiende aan de Griekse schuldencrisis. De angst om een ‘Grexit’ deed beleggers vluchten in Duitse obligaties, wat de kosten voor Duitsland om te lenen drastisch omlaag bracht. Het land bespaarde zo meer dan drie procent van het bruto binnenlands product aan rentebetalingen, aldus het IWH. Ook Frankrijk en Nederland profiteerden van hetzelfde effect, maar in mindere mate.

Het onevenwicht in de eurozone is zo zwart op wit gedocumenteerd en dankzij die spaarpot is Duitsland nu zelfs bestand tegen een Grieks faillissement, merkt de Portugese Diário de Notícias op, want het droeg tot nog toe slechts 90 miljard euro bij aan het Griekse noodkrediet :