Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 12276 tot 12280
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Eurolanden behouden recht om Griekse schulden direct op te eisen

De eurolanden behouden zich het recht voor om de uitstaande leningen aan Griekenland uit het noodfonds ter waarde van 200 miljard euro, direct op te eisen.

Griekenland heeft de betaling van 1,5 miljard euro aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) afgelopen dinsdag laten schieten, dat geeft de eurolanden volgens de leningsvoorwaarden het recht om hun uitstaande lening direct op te eisen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Payments goeroe Dave Birch: “Bitcoin is niet de toekomst van geld”

In onze wekelijkse opinieshow over bitcoin en de toekomst van geld hebben we Dave Birch te gast, 1 van ‘s werelds bekendste consultants op het gebied van geld en payments. We praten over de geschiedenis en de toekomst van het geld. En ook of bitcoin de toekomst is. Dave zelf denkt dat identiteit en reputatie de currencies van morgen worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

“Euro kan snel tot onder pariteit met dollar zakken”

Hedgefondspionier Julian Robertson gelooft dat de euro makkelijk tot onder pariteit met de Amerikaanse dollar kan bewegen. En wanneer Griekenland de eurozone verlaat, kan dit zelfs nog erg snel gebeuren ook, zo zei hij deze week.

De miljardair, die al short zit op de euro, wees op mogelijkheden van besmettingsgevaar. ‘Als Griekenland de eurozone verlaat, dan kan Spanje – dat een serieus probleem heeft met individuele schulden in het land – serieuze problemen krijgen en verleid worden om ook uit de euro te stappen. En dan volgt mogelijk ook Italië. Dat zou echt serieus zijn’, stelde de oprichter van Tiger Management in een interview met Cnbc.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

"Grieken begrijpen vraagstelling van referendum niet eens"

Het bepalen van een keuze in het referendum van zondag zal menig Griek hoofdbrekens bezorgen, omdat de tekst met technisch jargon is doorspekt. "De mensen begrijpen de vraagstelling niet eens", zei Giorgios Kaminis, burgemeester van Athene, vrijdag tijdens een betoging van voorstanders van samenwerking met Europa.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

‘Grieken snappen de vraagstelling van het referendum niet’

Het bepalen van een keuze in het referendum van zondag zal menig Griek hoofdbrekens bezorgen, omdat de tekst met technisch jargon is doorspekt. ,,De mensen begrijpen de vraagstelling niet eens’’, zei Giorgios Kaminis, burgemeester van Athene, vrijdag tijdens een betoging van voorstanders van samenwerking met Europa.

Naar verluidt kunnen de Grieken in de stembureaus kiezen tussen ‘niet mee eens/nee’ of ‘ja/mee eens’. De volledige tekst van de vraag in het referendum staat niet op het stembiljet. De eerste zin van die tekst luidt: ,,Moeten we het ontwerpakkoord dat door de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in de Eurogroep van 25 juni naar voren is gebracht, accepteren?’’

‘Tekst klopt niet’