Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12281 tot 12285
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Column Kees de Kort | Snel een euro erin en er nóg sneller weer uit

De Grieken realiseren zich nog niet welke storm over het land heen komt, gelooft BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Cruciaal zijn de banken. Die moeten weer open en gaan draaien. Maar wie gaat er geld in de banken steken? Iedere euro die je erin stopt, wordt er nog sneller uit gehaald dan-ie erin gestoken is.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

"Als iemand gecapituleerd heeft, is het Duitsland"

Dat velen het akkoord dat gisteren bereikt is met  Griekenland een vernedering voor het land noemen en de Duitse overmacht zegeviert, noemt Gideon Rachman, journalist en commentator bij Financial Times "nonsens". "Als iemand gecapituleerd heeft, is het Duitsland."

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Dit moet je weten over nucleaire deal Iran

Zes wereldmachten, Iran en de VN hebben het akkoord over het atoomprogramma van Iran dinsdag ondertekend. Dat kan grote gevolgen hebben voor de mondiale oliemarkt.

In het akkoord tussen Iran en zes wereldmachten staat dat Iran zijn nucleaire programma zal afbouwen. In ruil worden internationale sancties tegen het land opgeheven, meldde het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Steen Jakobsen: 'Nooit in de geschiedenis waren politici verder verwijderd van de wil van het volk dan vandaag'

Het akkoord dat de EU-leiders maandagochtend sloten met Griekenland is het zoveelste meesterwerk van ‘pretend and extend’, schrijft Steen Jakobsen, de Chief Economist van de Saxo-Bank, in een email aan deze redactie. Toch leert het ons twee zaken:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Wereldwijde vraag naar olie neemt af

De wereldwijde vraag naar olie zal afnemen in 2016, zo stelt het International Energy Agency (IEA) in zijn meest nieuwe rapport. Ook waarschuwde het agentschap ervoor dat de herbalancering die gaande is tussen de vraag en voorraad in de oliemarkt, nog niet voorbij is.

Crude olie viel begin deze maand naar de laagste niveaus in bijna 3 jaar tijd, dankzij de almaar toenemende voorraden. Ook werd de olieprijs niet gesteund door de financiële onrust in Griekenland en China, wat niet goed is voor de wereldwijde markten, aldus de IEA.