Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 12281 tot 12285
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

"Grieken begrijpen vraagstelling van referendum niet eens"

Het bepalen van een keuze in het referendum van zondag zal menig Griek hoofdbrekens bezorgen, omdat de tekst met technisch jargon is doorspekt. "De mensen begrijpen de vraagstelling niet eens", zei Giorgios Kaminis, burgemeester van Athene, vrijdag tijdens een betoging van voorstanders van samenwerking met Europa.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

‘Grieken snappen de vraagstelling van het referendum niet’

Het bepalen van een keuze in het referendum van zondag zal menig Griek hoofdbrekens bezorgen, omdat de tekst met technisch jargon is doorspekt. ,,De mensen begrijpen de vraagstelling niet eens’’, zei Giorgios Kaminis, burgemeester van Athene, vrijdag tijdens een betoging van voorstanders van samenwerking met Europa.

Naar verluidt kunnen de Grieken in de stembureaus kiezen tussen ‘niet mee eens/nee’ of ‘ja/mee eens’. De volledige tekst van de vraag in het referendum staat niet op het stembiljet. De eerste zin van die tekst luidt: ,,Moeten we het ontwerpakkoord dat door de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in de Eurogroep van 25 juni naar voren is gebracht, accepteren?’’

‘Tekst klopt niet’

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Varoufakis: kwaadaardig gerucht over noodplan

De Griekse minister Yanis Varoufakis van Financiën heeft een bericht dat Griekse spaarders een deel van hun spaargeld verplicht moeten offeren, via Twitter afgedaan als een ,,kwaadaardig gerucht”.

Hij reageerde op berichtgeving door de Financial Times. De Britse zakenkrant meldde op basis van bronnen onder bankiers en zakenmensen dat de Griekse banken noodplannen voorbereiden om het banksysteem overeind te houden. Het afschrijven van 30 procent van spaargeld boven de 8000 euro zou daar onderdeel van zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

'Griekse banken overwegen noodplan uit angst voor instorten'

De Griekse banken bereiden zich mogelijk voor op een noodplan waarbij een deel van het spaargeld van Grieken wordt opgeofferd om te voorkomen dat de banken vallen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Eén op drie Griekse kinderen leeft in armoede

Eén op de drie kinderen in Griekenland leeft onder de armoedegrens. Drie jaar geleden was dat nog één op de vijf kinderen. Dat heeft de Griekse kinderombudsman George Moschos deze week gezegd op een bijeenkomst van de Europese Koepel van Kinderrechtencommissarissen. In Vlaanderen leeft één op tien kinderen onder de armoedegrens.