EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12286 tot 12290 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 3 december 2015

S&P verlaagt ratings grote Amerikaanse banken

Amerikaanse banken zullen in tijden van crisis voortaan hun eigen broek moeten ophouden, zonder steun van de overheid. 

Amerikaanse banken zullen in tijden van crisis voortaan hun eigen broek moeten ophouden, zonder steun van de overheid. 

Reden voor kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) om zijn rapportcijfer voor langlopend schuldpapier van acht grote banken een stap te verlagen.

Aanleiding daarvoor is nieuwe regelgeving. Banken waarvan een faillissement het financiële stelsel in gevaar zou brengen, moeten een extra buffer aanleggen door de uitgifte van schuldpapier dat in geval van nood kan worden omgezet in aandelen. Schuldeisers betalen dan samen met aandeelhouders de rekening, niet de belastingbetaler.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 3 december 2015

Goudprijs daalt door sterke euro

De goudprijs in euro’s is vandaag met 1,7% gezakt door de waardestijging van de euro. De financiële markten hielden rekening met meer stimulering door de ECB en hadden daar al op voorgesorteerd door euro’s te verkopen. Dat zagen we ook terug in de wisselkoers, want die zakte de afgelopen twee maanden van $1,13 naar $1,05.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 3 december 2015

ECB verlengt stimuleringsprogramma tot maart 2017

De ECB heeft verlengt het stimuleringsprogramma tot en met maart 2017 en handhaaft het tempo van €60 miljard per maand. Dat betekent dat de centrale bank over de gehele looptijd van het programma voor €1.500 miljard aan obligaties op haar balans zal zetten (25 maanden), in plaats van de €1.140 miljard van het oorspronkelijke stimuleringsprogramma (19 maanden).

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 3 december 2015

LIVE: ECB rentebesluit om 14:30

De ECB geeft vanmiddag om 14:30 een toelichting op het rentebesluit. Vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Frankfurt zal Draghi duidelijkheid geven over een mogelijke uitbreiding van het stimuleringsprogramma en een verdere verlaging van de rente. De financiële markten anticiperen op een versoepeling van het monetaire beleid, want de afgelopen twee maanden daalde de wisselkoers van de euro van $1,13 naar $1,05.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 3 december 2015

BNP Paribas Fortis zet mes in meer dan 1.000 banen

BNP Paribas Fortis gaat als onderdeel van het nieuwe toekomstplan Visie 2020 fors ingrijpen in het kantorennet en in de centrale diensten. Daardoor verdwijnen in 2016-2018 2.430 banen. Mede door aanwervingen valt de balans netto minder zwaar uit: 1.050 jobs of 7 procent van het totaal aantal voltijdse. Dat staat vandaag in de Tijd.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs