Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 12286 tot 12290
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

Grote opportuniteiten op markt grondstoffen

Waar er de laatste dagen veel te doen was over de daling van de goudprijs lijkt deze tendens zich door te zetten naar de gehele industrie. Dit vertaalt hem in zowel de prijzen van de diverse grondstoffen als in de daaraan gelinkte bedrijven.

BHP Billition Ltd., werelds grootste mijnbedrijf daalde vandaag 5,7% , het laagste punt sinds maart 2009. Freeport-McMoRan INc. en Teck Resources Ltd. verliest bijna 3%, Glencore Plc daalde eveneens tot het laagste punt sinds beursnotering. En dit lijstje kunnen we nog een pak langer maken als we de hele korf erbij nemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

Qualcomm schrapt duizenden banen

De Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm gaat flink snijden in zijn personeelsbestand. Dat bleek woendag bij de bekendmaking van de derdekwartaalcijfers.

In totaal wil Qualcomm 1,4 miljard dollar aan kosten besparen, waarbij tot zo’n 15 procent van het personeelsbestand wordt geschrapt en het beloningsbeleid van de topbestuurders wordt aangepast. Bij Qualcomm werken meer dan 30.000 mensen, een concreet aantal dat hun baan verliest werd niet genoemd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

Duizenden Grieken op straat tegen besparingen

In het centrum van Athene zijn vanavond opnieuw duizenden mensen de straat op getrokken tegen de besparingsmaatregelen die Europa en het IMF van Griekenland eisen. Tegelijk bespreekt het Griekse parlement een tweede reeks maatregelen die de weg moeten vrijmaken voor bijkomende internationale financiële steun.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

Marc Faber: Aandelen VS kunnen 20 tot 40% dalen

Het was eventjes rustig rondom de super bearishe belegger, maar Marc Faber heeft weer een waarschuwende voorspelling geuit in de media: de contraire beleggers stelt dit keer dat Amerikaanse aandelen gemakkelijk met 20 tot zelfs wel 40 procent in waarde kunnen dalen. Hij ziet hiervoor verschillende redenen, waaronder de groeiende lijst van bedrijven die handelen onder hun 200-daags gemiddelde.

‘In de afgelopen dagen waren er meer dalende dan stijgende koersen op de aandelenmarkt. De lijst van aandelen die op hun diepste niveaus in 12 maanden stonden was erg hoog op vrijdag’, zo vertelde de pessimistische belegger die ook wel bekend staat als Dr. Doom tegenover Cnbc. ‘Dit zegt ons dat veel aandelen nu al aan het dalen zijn’, voegde de auteur van het Gloom, Bloom & Doom Report nog toe.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

"Elke dag 250.000 vaten ruwe olie gestolen in Nigeria"

De Nigeriaanse president Muhammadu Buhari belooft de "verbijsterende" opbrengsten van de grootschalige diefstal en verduistering van olie in zijn land op te sporen en de verantwoordelijken van de transacties voor het gerecht te brengen. Dit heeft zijn woordvoerder vandaag gezegd.