Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 12291 tot 12295
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

De schuld van Griekenland zal kwijtgescholden worden. Jammer voor Duitsland.

De Duitsers spreken in de eurocrisis met een gespleten tong. Merkel liet aanvankelijk weten dat een (gedeeltelijke) schuldkwijtschelding voor Griekenland “zonder Duitsland zal gebeuren”.

De Minister van Financiën heeft een week geleden al duidelijk laten verstaan dat hij zijn ontslag overweegt. Zeker bij een nieuwe schuldverlichting houdt Schäuble het voor bekeken.

Merkel begint natuurlijk erg ongeloofwaardig te worden. Zij verkondigt steeds de zachte lijn van Berlijn, terwijl Schäuble de harde opvatting van de Bundesbank aanhangt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Blijft Europa profiteren van de groeiende wereldhandel?

Zowel de Verenigde Staten als Europa hadden in het eerste kwartaal van doen met een terugval van de handelscijfers. Terwijl de VS meer te maken had met een afnemende export, had Europa te maken met een toenemende import. Voor de VS blijft de trend ongunstig vanwege de sterkere dollar. Maar of de Europese export profiteert van de zwakkere euro is nog maar de vraag en hangt af van de concurrentiekracht van Europa.

Zijn beleidsmakers in Europa in staat die te vergroten door structurele hervormingen door te voeren? Op die vraag geven Jeremy Lawson en James McCann, hoofdeconoom en Europees econoom bij Standard Life Investments een antwoord in een note.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Schauble: Krugman snapt de euro niet

“Krugman heeft geen flauw benul van de architectuur en het fundament van de Europese Monetaire Unie (EMU). Anders dan in de Verenigde Staten is er geen centrale regering in Europa. Negentien verschillende leden van de muntunie moeten samen tot een akkoord komen en dat lijkt hij zich niet te beseffen”. Dat zei Schauble onlangs in gesprek met Der Spiegel.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Meer dan $8 miljard verdampt uit goudmijnaandelen

Beleggers likken hun wonden na de forse daling van de goudprijs van afgelopen maandag. In één dag verdampte er volgens Reuters meer dan $8 miljard aan aandeelhouderswaarde uit de goudmijnsector en zakten de koersen het laagste niveau in 6,5 jaar tijd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Column Kees de Kort | Fed gooit er nog een schepje bovenop

Amerikaanse banken moeten van de Fed 200 miljard (!) extra reserve aan gaan houden. “Dat lijkt misschien heel veel”, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort, “maar die banken zijn ook heel groot. We hebben al verschillende maatregelen gehad en de Fed gooit er gewoon nog een schepje bovenop.”