Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 12301 tot 12305
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Advies economiedocenten Griekenland: “Blijf in de Eurozone”

Griekenland moet er alles aan doen om in de Eurozone blijven, dat staat in een verklaring die ondertekend is door in totaal 246 economiedocenten van verschillende Griekse hogescholen en universiteiten. Het verlaten van de Eurozone en de EU brengt onvoorspelbare en desastreuze gevolgen met zich mee voor de nationale veiligheid en de democratische stabiliteit van ons land.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

'Griekse crisis kan ook luchtvaart raken'

De wereldwijde vraag naar vliegtickets blijft stevig aantrekken, maar de crisis rond Griekenland vormt een serieuze bedreiging voor de groei in Europa.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

'Griekse banken kunnen uiteindelijk steun krijgen uit noodfonds'

De noodlijdende Griekse banken kunnen indien de Europese Centrale Bank de noodsteun intrekt, toch overeind worden gehouden met geld uit het permanente noodfonds ESM.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Griekenland heeft minstens 36 miljard euro nodig, zegt IMF

Om de schuldenlast van Griekenland dragelijk te maken heeft het land de komende drie jaar nog zeker 36 miljard euro nodig en minder strengere voorwaarden uitstaande leningen.

Dat stelde het Internationaal Monetair Fonds donderdag. De totale financieringsbehoefte van Griekenland schat het IMF voor de periode oktober 2015 tot en met eind 2018 op 50 miljard euro.

De internationale geldschieter stelde dat de recente ontwikkelingen rond Griekenland, die uitmondden in een ‘staakt-het-vuren’ tot de uitkomst van het referendum van aanstaande zondag bekend is, niet zijn meegenomen in zijn analyse.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

IMF: "Griekenland heeft 50 miljard euro extra nodig"

Griekenland heeft de komende drie jaar nog minstens 50 miljard euro extra nodig om er weer bovenop te raken. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ook is er een grootschalige schuldherschikking nodig om "ademruimte" te creëren en de economie te stabiliseren, klinkt het.