Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12301 tot 12305
Bron: tv-visie.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Twee nieuwe documentaires van Cees Grimbergen over de pensioenindustrie bij MAX

In 2013 maakte Cees Grimbergen in 'Zwarte Zwanen - Gokken met uw pensioenpremie' voor MAX een portret van de pensioenindustrie. Hij portretteerde de vermogensbeheerders, pensioenbestuurders en financiële whizzkids die met andermans geld hoog rendement proberen te halen.

Nu zijn er twee delen als vervolg. Opnieuw een kritische blik in de wereld van het zeer grote geld.

[...]

Bron: Joop.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Socialisme voor wie super rijk is, neoliberalisme voor de rest

Centrale banken worden geacht objectief en neutraal beleid te voeren, maar falen in hun opdracht. Ze beschadigen de economie en en passant de democratie. Het is verbazingwekkend dat in het politieke midden dit existentiële probleem niet wordt erkend.

[...]

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Elk euroland kan Griekse deal blokkeren

 Alle negentien eurolanden kunnen een veto uitspreken over het akkoord over Griekenland dat gisterenochtend is bereikt. De circa 80 miljard euro aan steun die na een marathonsessie is overeen gekomen geldt als een 'reguliere procedure' waarin een beroep op het permanente noodfonds ESM wordt gedaan. Omdat het voorbestaan van de euro niet in het geding is, geldt voor de steun aan Griekenland niet de zogenoemde 'spoedstemprocedure'.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Varoufakis: "Bij de militaire staatsgreep gebruikten ze tanks als wapen, deze keer zijn het banken"

Yanis Varoufakis doet in een interview met ABCRadioNational enkele opmerkelijke uitspraken. De Griekse oud-minister van Financiën vertelt er over het moment waarop hij ontslag nam, het geheime plan om drachmes te drukken en waarschuwt voor de opmars van extreemrechts.

Bron: 925.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Griekenland krijgt geen € 87 maar slechts € 12 miljard maar moet wel nutsbedrijven afstoten

Luie Grieken die weer centjes krijgen van gulle Duitsers et al.? Het is een prettige versimpeling van de werkelijkheid maar toch lijkt wat nuance op zijn plaats * zucht *. Ten eerste is die € 87 miljard een sigaar uit eigen doos. Ten tweede moeten de Grieken een niet te onderschatten offer brengen; voor een sigaar uit eigen doos dus. Laten we eens kijken wie er na het rondje 'playing chicken' van dit weekend pas echt als Kissenbeißer uit de bus komt. En nee Alexander, niet alle Europeanen hebben gewonnen en nee Geert, er gaat niet wéér heel veel geld naar de Grieken. Begrijpend lezen is het toverwoord, heren.

[...]