Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 12306 tot 12310
Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Rusland voegt 25 ton goud aan reserves toe

Rusland heeft in juni 25 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de meest recente cijfers van de Bank of Russia. In totaal beschikt het land nu over een officiële goudvoorraad van 1.275 ton, goed voor een zesde plaats in de ranglijst van landen met de grootste voorraden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Griekenland in het klein... (in eigen land)

Na jaren van misère herstelt de Nederlandse huizenmarkt zich. Wie profiteert wel van de hypotheekrenteaftrek? Vooral de banken. Door de hoge huizenprijzen – mede een gevolg van de hypotheekrenteaftrek – wordt vrijwel iedereen die zich voor het eerst op de woningmarkt begeeft gedwongen zich heel diep in de schulden te steken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Bekentenis: China kocht 600 ton goud

Iedereen weet wel dat China en India samen de grootste afnemers van goud zijn. Toch is de Chinese overheid een stuk minder open over de gang van zaken dan de Indiase. Als het om goudvoorraden gaat dan houdt de Chinese overheid zich voornamelijk erg stil. Toch is er recent een opmerkelijke bekentenis gedaan door de Chinese autoriteiten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Een bijzondere dag

Sinds 1831 is 21 juli in België een nationale feestdag. Het hele land staat natuurlijk stil bij het feit dat op die dag in 1831 Leopold I – de eerste koning van België – de grondwettelijke eed aflegde. Voor die bewuste dag in 1831 was er al een koning, samen met de Noordelijke Nederlanden maakten ze onderdeel uit van het koninkrijk van Willem I der Nederlanden. Maar de Belgen kwamen in 1830 in opstand en scheidden zich uiteindelijk af met de huidige vorm als resultaat.

21 juli heeft ook andere heugelijke feiten te vieren. Zo trad vandaag in 2013 Koning Albert II van België af als koning der Belgen. Zijn oudste zoon prins Filip legde de eed af en werd alweer koning numero 7. In 1974 won Belgisch wielrenner Eddy Merckx vandaag de Ronde van Frankrijk. Los van België: Neil Armstrong zette vandaag in 1961 als eerste mens een voet op de maan. En op 21 juli 2010 schold het IMF de schulden kwijt van Haïti – in totaal $268 miljoen – nadat het een half jaar eerder getroffen was door een zware aardbeving. Het blijkt dus niet alleen een nationale feestdag voor België.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

“Er is leven na de Griekse crisis”

Nu Griekenland langzaam van de voorpagina’s van kranten en websites verdwijnt, kunnen beleggers beginnen met zich weer meer te richten op de rest van de wereld in plaats van op de Griekse crisis.

‘Zo laat de Japanse economie momenteel tekenen van groei zien en herstelt in Europa de economie, nu Duitse consumenten weer meer gaan uitgeven en de periferie progressie maakt. Ook in de Verenigde Staten bloeit de economie momenteel en dit zal waarschijnlijk doorgaan in de tweede helft van 2015’, zo stelt James Swanson, chief investment strategist bij vermogensbeheerder MFS in een rapport genaamd ‘Our world after Greexe’.