EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
52
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12311 tot 12315
Geplaatst op: woensdag 26 augustus 2015

Dirk Scheringa start nieuw bedrijf

Voormalig topman Dirk Scheringa van DSB-bank begint een nieuw bedrijf. Het betreft een organisatiebureau dat sprekers, presentators en dagvoorzitters regelt voor uiteenlopende gelegenheden.

Voormalig topman Dirk Scheringa van DSB-bank begint een nieuw bedrijf. Het betreft een organisatiebureau dat sprekers, presentators en dagvoorzitters regelt voor uiteenlopende gelegenheden.

"Het is bijna zover: morgen lanceer ik mijn nieuwe onderneming", twittert de gevallen bankier.

De oud-bankier lanceert het bedrijf Sprekersbureau Homerus donderdag.

In de tweet refereert Scheringa aan de val van DSB, nu 15 maanden geleden. In september vorig jaar verklaarde Scheringa nog gevraagd te zijn om te komen werken voor een internetbank.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 26 augustus 2015

Wereldhandel in vrije val: Containerprijzen Azië naar Europa in 3 weken 60% gedaald

Media en politiek proberen ons nog steeds een economisch herstel op de mouw te spelden. De statistieken laten echter een totaal andere, keiharde werkelijkheid zien. Zo zijn de containervervoerprijzen van Azië naar Europa in slechts 3 weken tijd met maar liefst 60% gedaald. Vorige week vrijdag was een 20 voet container van China naar Rotterdam sinds de maandag ervoor 26,7% goedkoper geworden.

[...]

Lees verder op Zerohedge.com
Geplaatst op: woensdag 26 augustus 2015

Dit grote hedge fund ziet eerder QE 4 dan een renteverhoging

Het hoofd van Bridgewater, het grootste hedge fund ter wereld, waarschuwt voor de gevolgen en de risico’s van het einde van de schulden super cyclus. De risico’s nemen toe terwijl de centrale banken steeds meer gebonden zijn door hun beperkingen. Daarnaast kijkt de Federal Reserve meer naar cyclische ontwikkelingen dan naar seculaire ontwikkelingen waardoor hun beleid alle effect mist op lange termijn.

De rentevoeten over heel de wereld situeren zich op of rond 0 % terwijl de activaprijzen kunstmatig hoog werden geduwd en de schuldenniveaus nog nooit zo hoog waren. Dit zorgt er voor dat de centrale banken nog maar weinig manoeuvreerruimte hebben.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 26 augustus 2015

Larry Summers: “Verhoog de rente voorlopig niet”

Larry Summers, ooit de beoogde opvolger van Ben Bernanke bij de Federal Reserve, maakt zich zorgen over de huidige economische situatie in de wereld. Hij pleit ervoor om voorlopig de rente niet te verhogen.

De econoom Summers, als professor verbonden aan de Harvard University, waarschuwt voor substantiële risico’s in de financiële markten. Met name de toegenomen volatiliteit is reden voor bezorgdheid. De markten bevinden zich niet meer in rustig vaarwater.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 26 augustus 2015

Marc Faber: verwacht daling van 20% tot 40%

Gisteren kwamen de aandelenmarkten goed uit de startblokken. Turnaround Tuesday leek in de maak. Maar in het laatste uur gingen de Amerikaanse indices alsnog snoeihard onderuit, met bijna 4%.

Marc Faber, bekend van zijn Gloom, Boom & Doom Report, denkt dat het daar niet bij blijft. Hij ziet de markt 20% tot 40% dalen. En daarmee zouden we van een correctie in een echte bearmarkt terecht komen.

Faber gniffelt bij de commentaren over een gehypete Chinese aandelenmarkt:

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs