Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 12311 tot 12315
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

13 juli: Griekse privatisering 50 miljard is fata morgana en 5 andere dingen die je moet weten

Griekenland heeft een draconisch akkoord getekend met zijn schuldeisers. Die rekenen zich bovendien rijk, want het zal niet makkelijk zijn om voor 50 miljard euro Griekse staatsbezittingen te privatiseren. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: nu Z
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Olieproductie Saudi-Arabië naar recordhoogte

Saudi-Arabië heeft zijn olieproductie in juni verhoogd vanwege een stijgende vraag.

Het land meldde maandag bij de Opec dat het vorige maand bijna 10,6 miljoen vaten per dag oppompte, het hoogste productieniveau ooit.

De mondiale oliemarkt zal weer in balans komen doordat de productie uit schalievelden in de VS daalt, terwijl de leden van oliekartel Opec steeds meer olie uit de grond halen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Updates Griekenland: Banken blijven dicht

Na een nacht onderhandelen hebben de leiders van de eurozone een akkoord bereikt over een derde steunpakket aan Griekenland. De leiders van de eurolanden overlegden daarover sinds zondag 16.00 uur.

Bron: ninefornews.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Goldman Sachs moet voor de problemen in Griekenland opdraaien

Goldman Sachs moet voor de huidige problemen in Griekenland opdraaien. Dat zegt voormalig bankier bij de zakenbank Jaber George Jabbour tegen The Independent.

Complexe en uiterst schimmige deals uit 2001 tussen Goldman Sachs en de Griekse regering liggen volgens hem aan de basis van de huidige crisis. De bank verdiende minstens 500 miljoen dollar met de dubieuze constructies. De bankier die de constructies bedacht, Antigone Loudiadis, kreeg in het jaar van de deals alleen al 12 miljoen dollar uitbetaald.

[...]

Bron: wijwillenhetweten.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Duitse professor: leningen Griekenland niet legitie

Waarom Griekenland niets zou hoeven terug te betalen en ze beter uit de euro zouden kunnen stappen volgens de bekende duitse professor Albrecht Schachtschneider!!!

Bovendien, zo zegt hij, waren de leningen die verstrekt werden achteraf gelegitimeerd en dus onwettig en alleen daarom al zou Griekenland niets hoeven terug te betalen…

[...]