EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
28
kliks
27
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12316 tot 12320
Geplaatst op: donderdag 27 augustus 2015

Ook Bitonic mengt zich in de blocksize discussie

Het kan u bijna niet ontgaan zijn dat er de laatste tijd een fundamenteel debat gaande is in Bitcoin land, het "blocksize debat". Simpel gesteld waren de voorstanders van mening dat het vergroten van de zogenaamde blocks noodzakelijk is om mee te gaan met de groei van het bitcoin netwerk. De tegenstanders vonden dat er andere manieren zijn om deze groei op te vangen. De discussie is ondertussen meer opgeschoven naar hoe gaan we grotere blocks implementeren. Het Nederlandse Bitonic gaat zich er nu ook actiever mee bemoeien.

Simpel.. of toch niet? Aangezien het blocksize debat de gemoederen flink bezig houdt ben ik vaker van plan geweest om hier een artikel over te schrijven. Echter, elke keer als ik denk dat ik het allemaal op een rijtje heb dan zijn er weer nieuwe ontwikkelingen waardoor ik mijn mening en bevindingen weer bij moet stellen. Nu het Nederlandse Bitonic heeft aangegeven zich ook actief met de discussie te gaan bemoeien leek me dit een mooi moment om het blocksize debat toch eens te behandelen.

Lees verder op BitcoinSpot.nl
Geplaatst op: donderdag 27 augustus 2015

Primeur: België moet lening pas over honderd jaar terugbetalen

België heeft 50 miljoen euro geleend op honderd jaar. Ons land betaalt daarvoor jaarlijks 2,5 procent rente, meldt het Agentschap van de Schuld.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 27 augustus 2015

Is de euro nu plots weer een 'veilige' munt voor beleggers?

Plots lijkt de euro weer een veilige munt, schrijft de Zwitserse Neue ZĂŒrcher Zeitung, nadat beleggers die uit de aandelenmarkten stapten voor de eenheidsmunt eerder dan voor de Zwitserse franc kozen. De Zwitsers juichen deze evolutie toe:

Plots lijkt de euro weer een veilige munt, schrijft de Zwitserse Neue ZĂŒrcher Zeitung, nadat beleggers die uit de aandelenmarkten stapten voor de eenheidsmunt eerder dan voor de Zwitserse franc kozen. De Zwitsers juichen deze evolutie toe:

‘De nieuwe sterkte van de euro moet toegeschreven worden aan de teleurstelling van beleggers die rekenden op een imminente rentestijging in de VS en nu denken dat die opnieuw zal worden uitgesteld.

Ook kan worden verondersteld dat de euro vandaag aantrekkelijker is dan de Zwitserse franc. Daarvoor zijn twee redenen:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 27 augustus 2015

Neen, de FED zal de rente niet verhogen

Al maanden lang wordt gespeculeerd over nakende renteverhogingen bij de Amerikaanse Centrale Bank. Velen hadden gedacht en gehoopt dat in september de rente al zou stijgen, maar die kans slinkt.

De Amerikaanse FED moet naast prijsstabiliteit zich volgens haar mandaat ook buigen over de werkloosheid. Terwijl de ECB enkel over inflatie gaat, moet de FED dus ook maatregelen nemen die de werkgelegenheid aanzwengelen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 27 augustus 2015

Jim Rogers houdt vertrouwen in commodities

Olieprijzen hebben deze maand een nieuw dieptepunt bereikt sinds 2009 en de prijs van koper is dit jaar al 20 procent gedaald. Het is dan ook begrijpelijk dat veel mensen momenteel pessimistisch zijn over de commoditysector. Maar de legendarische investeerder Jim Rogers houdt vertrouwen in een herstel van grondstoffenprijzen. 

“Bij grondstoffen draait het allemaal om vraag en aanbod. Momenteel zien we dat bedrijven hun productie terugschroeven. Dit leidt tot een daling van de voorraden. We zien nu al voorraadproblemen bij enkele agricultuurproducten”, aldus de grondstoffengoeroe in een interview met BBC’s radio 4.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs