Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 12316 tot 12320
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Varoufakis: deal is zo goed als rond, banken kunnen dinsdag weer open

Een akkoord tussen Griekenland en de andere eurolanden ligt in het verschiet en kan ongeacht de uitslag van het referendum van zondag worden bereikt.

Dat zei de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis vrijdag tegen het Ierse radiostation RTE Radio.

Hoewel de onderhandelingen deze week werden stilgelegd in afwachting van het referendum over de voorwaarden voor de Griekse noodsteun, zijn er volgens Varoufakis nieuwe voorstellen gedaan. “Ik kan je verzekeren dat we deze week heel behoorlijke voorstellen van Europa hebben ontvangen en dat een deal zo goed als rond is”, stelde hij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Finland experimenteert met basisinkomen

Het ziet er naar uit dat het gewaagde project omtrent een basisinkomen na lang discussiëren eindelijk uit de startblokken zal schieten. Zo beloofde het nieuwe centrumrechtse kabinet in Finland tijdens zijn regeringsverklaring.

De Finnen zijn van plan om als eerste deze proef in te voeren waarbij de inwoners van Finland een basisinkomen krijgen van de staat. Het voorstel staat wel nog niet volledig op punt vermits er nog gekibbeld wordt over het maandelijkse te vergoeden bedrag.

Volgens de Groenen is 440 euro per maand voldoende. De Linkse Alliantie verkiest een maandelijks bedrag van 62 euro, en de ultra liberale zakenman Björn Wahlroos denkt dat een bedrag tussen de 850 en 1000 euro zal volstaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Griekse banken hebben nog maar 500 miljoen euro in kas

De cashreserve van de Griekse banken droogt razendsnel op. Er zou nog maar 500 miljoen euro in kas zijn, en door het gebrek aan briefjes van 20 euro kan er in de meeste bankautomaten nog maximum 50 euro per dag worden afgehaald. Intussen dreigt de economie in te storten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

2016 wordt het jaar van de Chinezen

China en de Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) waren het afgelopen woensdag eens om de samenwerking te gaan versterken. Zij maakt nu officieel deel uit van het OECD development center – een forum waarin landen hun ervaring delen in economisch en sociaal beleid. Deelname kan in het licht gezien worden van China’s presidentschap van de G20 volgend jaar. Een van de vele zaken waarbij China de aanvoerder is of gaat worden.

Ook in het nieuwe monetaire fonds van de New Development Bank (NDB) van de BRICS – opgericht om toekomstige valuta crisissen het hoofd te bieden – zien we China als leidende (f)actor. Met $41 miljard is zij grootinvesteerder in de bank. Opvolgende landen Brazilië, Rusland en India investeren $18 miljard en Zuid-Afrika sluit de rij met een investering van $5 miljard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Een ramp 10x groter dan Griekenland en niemand ziet het

Terwijl iedereen afgeleid is door wat er zich in Griekenland afspeelt, ontplooit zich een nog grotere ramp aan de andere kant van de wereld.

De Chinese aandelenmarkten hebben in drie weken tijd een dikke 20% ofwel 2,36 biljoen dollar aan waarde verloren. Deze situatie kan het begin van het einde zijn voor de economische “heropleving”.

2,36 biljoen dollar, dat is gelijk aan 10 keer het bruto binnenlands product van Griekenland!

Geen lachertje dus. Niet voor niets denken specialisten dat dit het consumentenvertrouwen in China serieus kan doen kelderen. Als dat effectief gebeurt, dan blijven de gevolgen niet tot China beperkt.