Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 12316 tot 12320
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Vernietigt taxshift duizenden jobs?

Ja, daar zijn we weer met die dekselse taxshift. De regering Michel is al lange tijd bezig over de nakende belastingverschuiving, maar steeds wordt de deadline verplaats.

Op de concrete inhoud van de taxshift is het nog wachten. Het is dan ook vreemd dat nu al alarmkreten worden losgelaten over de gevolgen van deze taxshift.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Dit metaal krijgt momenteel rake klappen

Het is de metaalbelegger vast niet ontgaan: koper gaat de dieperik in. Reden tot paniek of normale correctie?

De koperprijs dook zonet onder de bodemprijs van 6 jaar geleden. Zowel de fysieke als futuresmarkt staat zwaar in het rood. In 2015 verloor het metaal maar liefst 15% van haar waarde.

Alle signalen leiden naar de rode beurzen in China: dat land is en blijft zowel de grootste producent als grootste afnemer van koper. De plotse beurscrash en de drastische maatregel van de overheid om de belangrijkste aandelen te schorsen hebben investeerders overtuigd om hun koper en futures te dumpen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Dijsselbloem herkozen als eurogroepvoorzitter

Minister Jeroen Dijsselbloem behoudt zijn Europese bijbaan. Hij werd maandag herkozen als de voorzitter van het overleg tussen de ministers van Financiën van de eurolanden, verenigd in de eurogroep. Hij krijgt een nieuwe termijn van 2,5 jaar, dat maakte Luxemburg dat het roulerende voorzitterschap van de EU houdt, via Twitter bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Roger Bootle: “Eurozone is een complete ramp”

In een interview met Moneyweek laat Roger Bootle, oprichter en CEO van het macro-economische onderzoeksbureau Capital Economics, vandaag geen spaan heel van de huidige Europese structuur.

Capital Economics kennen we onder meer van PVV-leider Geert Wilders’ onderzoek naar een Nederlands vertrek uit de EU. Het rapport ‘Leaving the euro: A practical guide’ van het onderzoeksbureau won in 2012 de Wolfson Economic Prize.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

IMF bereid eurozone te helpen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is bereid te helpen bij het uitvoeren van de akkoorden die in het weekend in Brussel over de Griekse schuldencrisis zijn bereikt. IMF-chef Christine Lagarde betitelde het akkoord van de eurolanden als een belangrijke stap voorwaarts.

De akkoorden tussen Griekenland en de overige eurolanden geven Athene uitzicht op een derde serie noodkredieten. In ruil moet de Griekse regering van de geldschieters snel met concrete maatregelen en wetgeving komen om het groeiende schuldenprobleem te bedwingen.