Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 12326 tot 12330
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Eurolanden zetten Grieken zwaar onder druk

Griekenland moet aan de leiband. De andere achttien eurolanden stellen zeer scherpe eisen en voorwaarden aan de Griekse regering voordat er gepraat kan worden over verdere financiële steun. Het vertrouwen in de Griekse regering en de geloofwaardigheid van Athene is zo klein geworden, dat de eurozone niet anders kan. Alleen met forse Griekse maatregelen zijn de landen bereid weer diep in de buidel te tasten om de Griekse economie er bovenop te helpen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Eurolanden schroeven Tsipras duimschroeven aan: eerst het zuur

Tsipras kan nog lachen. Maar hoe lang nog? Zondagavond bekijken de euroleiders of ze met de Griekse premier tot een akkoord kunnen komen voor een nieuw hulppakket in ruil voor hervormingen en bezuinigingen. Foto EPA

De andere achttien eurolanden stellen zeer scherpe eisen en voorwaarden aan de Griekse regering voordat er gepraat kan worden over verdere financiële steun.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Saudi-Arabië moet obligatiemarkt op

Saudi-Arabië heeft voor het eerst in acht jaar tijd schuldpapier uitgegeven. Normaal gesproken kan het land dankzij hoge olieopbrengsten zonder te lenen zijn rekeningen betalen, maar door de fors gedaalde olieprijs was een tekort ontstaan, aldus zakenkrant Financial Times (FT) zondag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Zoveelste crisisoverleg regeringsleiders eurozone van start, overtuigt Tsipras Merkel?

De Griekse minister van Financiën Euclid Tsakalotos voerde zaterdag en zondag moeizame gesprekken met zijn collega's uit andere eurolanden.

De regeringsleiders van de eurolanden moeten zondagmiddag proberen toch tot een akkoord met de Grieken te komen, nadat de gesprekken tussen de ministers van Financiën onder leiding van Jeroen Dijsselbloem weinig concreets hebben opgeleverd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Rusland overweegt steun aan Griekenland

Rusland overweegt om zeer binnenkort te beginnen met rechtstreekse energieleveranties aan Griekenland. Dit heeft minister van Energie Aleksandr Novak zondag gezegd. Het is het eerste concrete en openbare Russische hulpaanbod aan Griekenland. Moskou zou direct gas kunnen leveren aan het EU-land.