EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12326 tot 12330 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 1 december 2015

Het zware jaar van de commoditysector in beeld

Dit beursjaar zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de zwakste jaren voor de commoditysector. Bijna geen enkele commodity wist dit jaar een waardedaling te voorkomen. Alleen de cacao- en de katoenprijs wisten in waarde te stijgen. Maar de meeste commodities wisten dit jaar toch wel in negatieve zin te verrassen.

Jodie Gunzberg, werkzaam bij S&P Dow Jones Indices, laat in een verklaring weten dat de commoditysector dit jaar opnieuw heeft weten teleur te stellen. In het jaar 2014 konden de meeste commodities ook al niet overtuigen, maar dit jaar was er bij heel wat commodities toch wel sprake van een ware sell-off. De prijs van energie is bijvoorbeeld met ongeveer 30 procent dit jaar gedaald. Ook de goudkevers kunnen niet terugkijken op een mooi jaar; de goudprijs noteert op dit moment ongeveer 10 procent lager dan een jaar geleden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 1 december 2015

Waarom Mario Draghi deze week actie móét ondernemen

Komende donderdag maakt de ECB bekend welke maatregelen de bank zal treffen om de economische groei in de eurozone te versterken. De verwachtingen zijn hooggespannen, met dank aan de spierballentaal van Mario Draghi. Marktkenners zijn unaniem in hun verwachtingen: er is geen weg meer terug voor de Italiaan.

Economen gepeild door Bloomberg verwachten unaniem dat de ECB deze week meer stimuleringsmaatregelen zal nemen. De grote uitdaging voor Draghi is om de juiste hoeveelheid acties te ondernemen, zodat de markt niet wordt teleurgesteld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 1 december 2015

US Mint verkoopt recordaantal zilveren Eagle munten

De verkoop van Silver Eagle munten is in november sterk toegenomen, terwijl de verkoop van gouden munten bijna drie keer zo hoog was als een maand eerder. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Amerikaanse munthuis.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: dinsdag 1 december 2015

Werkloosheid eurozone op laagste niveau sinds begin 2012

De werkloosheid in de eurozone is in oktober opnieuw een fractie gedaald op maandbasis.

De werkloosheid in de eurozone is in oktober opnieuw een fractie gedaald op maandbasis.

Statistiekbureau Eurostat maakt dinsdag bekend dat het aantal mensen zonder baan, evenals in september, het laagst is sinds januari 2012.

De eurozone telde in oktober naar schatting ruim 17,2 miljoen werklozen ofwel 10,7 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder zat 10,8 procent zonder werk. In vergelijking met oktober 2014 is de verbetering een stuk groter. Destijds werd een werkloosheid van 11,5 procent gemeten.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 1 december 2015

Weging yuan in IMF-valutamandje gaat ten koste van de euro

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) neemt de yuan per 1 oktober 2016 op in het mandje met valuta’s waarop de waarde van zijn eigen munteenheid wordt bepaald. Volgens verschillende analisten is de nieuwe weging een teken des tijds: de yuan zal op termijn de rol van de euro overnemen als tweede munt op de wereld.

De waarde van de IMF-munteenheid, de zogeheten speciale trekkingsrechten (SDR’s), wordt nu bepaald op basis van de Amerikaanse dollar, de euro, de Japanse yen en het Britse pond. Daar komt de Chinese munt bij.

De yuan krijgt een zwaardere weging dan de yen en het pond. De dollar blijft met 41,73 procent de belangrijkste munt. De weging van de euro daalt van 37,4 procent tot 30,93 procent, zo maakte het IMF bekend.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs