Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 12331 tot 12335
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

20 juli: Merkel heeft Griekenland weer in de mand, nu Schäuble nog en 8 andere dingen die je moet weten

Of Griekenland er beter van wordt, is een tweede, maar het land luister weer. Nu moet Merkel nog zorgen dat haar minister van Financiën Wolfgang Schäuble zich koest houdt. Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

IMF vindt nieuwe hoofdeconoom

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft in professor Maurice Obstfeld van de Universiteit van Berkeley een nieuwe hoofdeconoom gevonden.

Maandag werd de vervanger van Olivier Blanchard benoemd tot economisch adviseur en hoofd van de researchafdeling van het IMF. Obstfeld gaat naar verwachting op 8 september van dit jaar aan de slag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Goudprijs zakt naar laagste punt in vijf jaar

De goudprijs is maandagmiddag gedaald tot 1.112,65 Amerikaanse dollar per troy ounce (31,1 gram), het laagste punt sinds maart 2010.

De daling wordt volgens de Financial Times veroorzaakt doordat Aziatische fondsen binnen enkele minuten voor meer dan 1 miljard Amerikaanse dollar aan goud hebben verkocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Zijn goudmijnaandelen oversold?

Goudbulls hebben een paar zware jaren achter de rug. Waar momenteel echter nog meer pijn zit, is bij de goudmijners.

In onderstaande grafiek is te zien inhoeverre goudmijners uit de pas lopen ten opzichte van goud zelf. Daaruit valt goed op te maken dat goudmijnaandelen momenteel op hun goedkoopste niveau staan ten opzichte van goud sinds op zijn minst de jaren ’80.

Na een jarenlange redelijk zijwaartse beweging, begonnen goud en goudmijnaandelen uit de pas te lopen sinds de dalingen van de goudprijs in 2013 en 2014. Hoewel de goudprijs dit jaar maar op een kleine min staat, dankzij de sterke dollar die zorgt voor een lagere goudprijs. Anderzijds waren de onrust in Griekenland en die in China juist goed voor de vraag naar goud als veilige haven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Waarom banken bang zijn voor PayPal – en diens concurrenten

PayPal gaat maandag naar de beurs. Beleggers ruiken kansen met de uitdager van de gevestigde financiële instellingen. Maar er zijn meer kapers op de kust.

Toen veilingsite EBay in 2002 PayPal kocht, betaalde het 1,2 miljard dollar voor het toen nog maar 4 jaar oude bedrijf. Nu schatten analisten de waarde van PayPal op zo’n 45 miljard dollar.

PayPal is afgelopen vrijdag afgesplitst van EBay, dat zelf nog ‘maar’ 30 miljard waard is. Beide bedrijven gaan nu afzonderlijk verder.