Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 12336 tot 12340
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Mark Mobius: “grondstoffen bodemen uit, bear market nadert einde”

De olieprijs zakt nu al enkele maanden naar de laagste niveaus sinds jaren. Overaanbod zou de voornaamste oorzaak zijn van de meest recente prijsontwikkelingen maar dat is volgens Mark Mobius, voorzitter van Templeton Emering Markets Group, absoluut niet het geval.

Hij beweert namelijk dat de forse daling van de olieprijs gedreven wordt door het negatieve sentiment dat er tegenwoordig heerst op de financiële markten. Verder verwacht hij ook dat het einde van de dalende grondstofprijzen in zicht is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Nederlandse export naar landen buiten EU in 10 jaar tijd verdubbeld

De export van Nederlandse producten naar landen buiten de Europese Unie is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. In de eerste vijf maanden van dit jaar ging het om 33,8 miljard euro, 17,9 miljard euro meer dan over dezelfde periode in 2005.

De export naar EU-landen steeg met bijna een derde, van 48,6 miljard naar 64,2 miljard euro. Het aandeel van de export naar landen buiten de EU in de uitvoer van Nederlands producten steeg daarmee van een kwart naar een derde. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Structurele oorzaken doen euro op middellange-lange termijn stijgen ten opzichte van USD, mooie kans op winst

Precies een jaar geleden begon de neerwaartse spiraal van de Europese eenheidsmunt ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Waar de neergang nog niet volledig gestopt is lijkt er nu echter een stabiele basis gelegd te worden voor een heropleving. Deze keer niet gebaseerd op speculaties, maar op waargenomen transacties.

Waar de euro geruime tijd meekon op de internationale wisselmarkten ten opzichte van andere referentiemunten zoals de USD begon in augustus 2014 de val van de eenheidsmunt. Waar deze begin augustus 2015 nog 1,35 USD waard was kwam deze in maart 2015 reeds gevaarlijk dicht bij een pariteit. Momenteel noteert deze aan 1,1 USD maar prominente valuta-experts gaan ervan uit dat de euro op middellange tot lange termijn terug volop aan waarde zal winnen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Rusland gaat Nederlandse bloemen letterlijk onder vergrootglas leggen

Rusland laat Nederlandse bloemen voortaan alleen toe als ze in een laboratorium zijn gecontroleerd. De maatregel gaat komende maandag in. Dat meldde de voedsel- en warenautoriteit in Moskou, Rosselchoznadzor, dinsdag.

Volgens de Russen wordt er geregeld ongedierte in bloemen uit Nederland gevonden. Die zouden een gevaar voor de Russische economie en landbouw vormen. Maar Rusland vindt zulke problemen altijd in landen waar het ruzie mee heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Daling Canadese dollar raakt grondstoffenbeleggers

Europese beleggers in Canadese (mijnbouw)aandelen merkten het al. Sinds eind april zakte de Canadese dollar 9% weg tegen de euro. Waar eind vorig jaar een daling van de euro zelf tegen de US dollar nog uitkomst bood, werkt de zwakke loonie nu volledig door.

Belangrijkste reden: de Canadese economie ligt onder druk. Waar analisten een nulgroei verwachtten, daalde het reële bbp in mei voor de vijfde maand op rij. Van de laatste zeven maanden lieten er zes krimp zien. Daarmee is het bijna onvermijdelijk dat het afgelopen kwartaal wederom een bbp-daling laat zien, wat betekent dat Canada nu in een technische recessie zit. De economie vormt dan ook het hoofdonderwerp in de federale Canadese verkiezingen die op 19 oktober plaatsvinden.