Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 12336 tot 12340
Bron: rt.com
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Putin: Where was EU when Greek crisis was evolving?

The European Commission should have adjusted the economic activity of Greece before the crisis, Russian President Putin has said, adding that the EU shouldn’t have issued such high bonuses and loans to the debt ridden country.

 “Of course, all the blame can be shifted to the Greeks. But if there were violations in their [Greece] activity, where was the European Commission? Why didn’t it make any adjustments to the economic activity of the previous government of Greece?” Putin asked talking at the Q&A session with journalists on the final day of BRICS/SCO summits in Ufa.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Rusland overweegt direct leveren gas aan Griekenland

Rusland overweegt om zeer binnenkort te beginnen met rechtstreekse energieleveranties aan Griekenland.

Dit heeft minister van Energie Aleksandr Novak zondag gezegd. Het is het eerste concrete en openbare Russische hulpaanbod aan Griekenland. Moskou zou direct gas kunnen leveren aan het EU-land.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Libië wil oliegeld van verdreven Khaddafi terug

Het Libische staatsfonds Libyan Investment Authority (LIA) wil 700 miljoen dollar dat in Nederland is gestald bij een vermogensbeheerder terug in beheer hebben.

Dit meldt NRC zaterdag. Het geld, verdiend met de olieproductie, werd in 2011 in beheer gegeven aan Palladyne International Asset Management, dat is gevestigd in Amsterdam.

LIA vermoedt dat nauwe banden tussen de directeur van de vermogensbeheerder en het regime van oud-dictator Muammar Kaddafi de reden was om Palladyne het geld te laten beheren.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Zimbabwe wil Chinese yuan als wettig betaalmiddel

De vice-president van Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, heeft vorige week tijdens een staatsbezoek aan China gezegd dat hij graag de yuan als wettig betaalmiddel wil invoeren. Sinds de hyperinflatie van de Zimbabwaanse dollar heeft het land geen soevereine munt meer en heeft de Amerikaanse dollar de rol van betaalmiddel overgenomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Amerikaanse criticasters Griekse deal: ThisisACoup…Grieken gekneveld

Amerikaanse topeconomen zoals nobelprijswinnaar Paul Krugman en collega Jeffrey Sachs sabelen de harde maatregelen neer die Griekenland moet uitvoeren, in ruil voor massale nieuwe financiële steun.

De eurolanden stellen ,,waanzinnige” eisen aan Griekenland in ruil voor nieuwe steun. Daarmee brengen ze de samenwerking in Europa mogelijk een fatale slag toe, stelde de Amerikaanse econoom Paul Krugman in zijn blog op de site van de New York Times.

Volgens de voormalige Nobelprijswinnaar zijn de eurolanden bezig met een wraakoefening tegen Griekenland, die leidt tot de complete afbraak van de Griekse soevereiniteit, zonder hoop op verbetering. ,,Het lijkt bedoeld als een aanbod dat Griekenland niet kán aannemen, maar zelfs dan is het een grotesk verraad aan alles waar Europa zogenaamd voor staat.”