Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 12341 tot 12345
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

“Beleggers zullen zich massaal storten op veilige havens”

We hoeven je niet te vertellen dat de spanning tussen Griekenland en zijn geldschieters in fors tempo aan het oplopen is. Beleggersexperts van vermogensbeheerder Fidelity gaan in dat kader in op het referendum van aanstaande zondag. Zij verwachten daarbij dat een Grieks ‘nee’ bijna onvermijdelijk is en laten hun licht schijnen op de mogelijke gevolgen hiervan voor de financiële markten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

1 juli: Grieken spelen hoog spel en 6 andere dingen die je moet weten

Wat is nog zeker in de Griekse crisis? Geen enkele deadline lijkt heilig en er wordt van alles gelekt naar de media. Zeker is dat de Grieken hoog spel spelen, stelt analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group. Hij praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Chinese economie groeit met 7 procent vanaf 2017, verwacht Wereldbank

De groei van de Chinese economie zal vanaf 2017 terugvallen tot onder de 7 procent. Dat maakte de Wereldbank woensdag bekend in een rapport over de tweede economie van de wereld.

Vorig jaar groeide de Chinese economie met 7,4 procent, de zwakste groei sinds 1990. Peking mikt voor dit jaar op een vooruitgang met 7 procent. De Wereldbank verwacht dat de economie van China dit jaar met 7,1 procent in omvang zal toenemen en dat de groei zal afzwakken tot 6,9 procent in 2017.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Column Kees de Kort | De Griekse clownshow

Te lachwekkend voor woorden. Het theater van de lach. Een clownshow. BNR’s macro-econoom komt vergelijkingen tekort om de Griekse regering te typeren. “Met deze mensen kan je geen afspraken maken of zaken. Dat is met deze jongens volledig onmogelijk.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

El-Erian ziet nu 85% kans op Grexit

Griekenland stevent af op een ‘enorme economische krimp’ en zal waarschijnlijk worden gedwongen om te vertrekken uit de eurozone. Dat zei Mohamed El-Erian, voormalig chief executive bij Pacific Investment Management Co (Pimco), maandag.

Griekenland sloot deze week zijn banken om te voorkomen dat enorme hoeveelheden extra geld worden onttrokken vanwege het mogelijk omvallen van het Griekse financiële systeem na een onrustig weekend rondom de Griekse schuldencrisis.