Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 12346 tot 12350
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 11 juli 2015

"Trojka positief over besparingsplan Grieken"

Het voorstel dat de Griekse regeringsleider Alexis Tsipras donderdagavond had overgemaakt, is "positief" onthaald door de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De kredietverstrekkers zien het plan "als een basis voor onderhandelingen" voor een derde steunpakket ter waarde van 74 miljard euro, zo heeft het Franse persbureau AFP in Europese kringen vernomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 11 juli 2015

Griekse commissie Financiën geeft groen licht voor hervormingsvoorstellen

De commissie Financiën van het Griekse parlement heeft de besparings- en hervormingsvoorstellen van de regering vrijdag goedgekeurd. De plenaire vergadering zal nog 's avonds laat de voorstellen bespreken die premier Alexis Tsipras (Syriza) aan de internationale geldschieters overgemaakt heeft. De stemming wordt zaterdag in de vroege ochtend verwacht. In de commissie werd zonder stemming een meerderheid vastgesteld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

IMF is somber over de wereldeconomie

Aan het begin van het jaar wist het Internationale Monetaire Fonds iedereen nog hoop in te praten door te vertellen dat de groei van de wereldeconomie dit jaar na alle waarschijnlijkheid zal gaan uitkomen op 3,5 procent. Toch is het IMF daar recent op terug gekomen. Volgens de beleidsmakers binnen het Internationale Monetaire Fonds zou de wereldeconomie dit jaar nu slechts met 3,3 procent gaan groeien.

Uiteraard is dit bericht op zich niet heel erg schokkend. We hebben immers te maken met een daling van slechts 0,2 procent. Toch is het Internationale Monetaire Fonds duidelijk somberder geworden over de huidige wereldeconomie. Het IMF ziet namelijk grote bedreigingen ontstaan in de zogenoemde BRIC landen. Deze BRIC landen presteren namelijk onder de maat en dat zou in de nabije toekomst wel eens gevolgen kunnen gaan hebben voor de gehele wereldeconomie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

IMF: “Griekse depressie niet onze schuld”

Olivier Blanchard, hoofd research bij het IMF, deed vandaag in een blog van zich spreken. Na het mede door het IMF opgelegde beleid kromp de Griekse economie sinds 2010 met 25%.

Maar Blanchard verweert zich nu tegen alle kritiek: zonder deze maatregelen zou Griekenland er nog slechter voor hebben gestaan, aldus de topeconoom. Hij gaat in op vier veelgehoorde kritieken:

Wat moet er nu gebeuren volgens Blanchard? Hij denkt dat een overeenkomst nog mogelijk is. Het zal vooral een politieke keuze zijn: Griekenland tegemoet komen betekent voor de andere landen meer geld ophoesten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Fed-voorzitter: zorgen arbeidsmarkt blijven

De rente in de Verenigde Staten gaat waarschijnlijk nog dit jaar omhoog, maar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt blijven een punt van zorg. Dat heeft voorzitter Janet Yellen van de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, vrijdag gezegd in een toespraak.