Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 12346 tot 12350
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Han de Jong: 5 feiten en een mening over Griekenland die het drama markeren

Griekenland beheerst het nieuws. De beslissing van de Griekse regering om de onderhandelingen af te breken, een referendum uit te schrijven en campagne te willen voeren voor het afwijzen van het tot dan toe bekende akkoord is met recht een dramatische wending te noemen. Han de jong plaatst zes kanttekeningen bij de Griekse crisis.

Er is de laatste tijd veel over Griekenland geschreven en er wordt bij voortduring meer geschreven. Wat kan ik daar aan toevoegen? Misschien kan ik een paar zaken naar voren halen die naar mijn idee onderbelicht zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Met de Grieken valt nu niet te praten, zegt Franse minister van Financiën

Binnen de eurogroep is woensdag nog geprobeerd om tot een akkoord te komen met Griekenland. Toen de Griekse premier Alexis Tsipras de Grieken opnieuw opriep om nee te stemmen bij het referendum over noodsteun aanstaande zondag werd die poging echter gestaakt.

Dat zei de Franse minister van Financiën Michel Sapin donderdag op de Franse televisie.

“We hebben de dialoog gezocht totdat hij nee zei”, zei Sapin over de toenaderingspogingen tot Tsipras. “We kunnen niet praten met iemand die nee zegt. Ik snap niet waarom hij nee zegt tegen voorstellen waaraan nog werd gewerkt.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Varoufakis: "Ontslag Griekse regering mogelijk als referendum op 'ja' uitdraait"

Indien de Grieken komende zondag 'ja' stemmen in het referendum, kan dat het einde betekenen van de regering-Tsipras. Dat heeft Grieks minister van Financiën Varoufakis gezegd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Faillissement Griekenland is het beste wat de markten kan overkomen

Griekenland is al 6 maanden in onderhandeling met zijn schuldeisers en er is nog steeds geen oplossing. Een faillissement of niet houdt de markten in een wurggreep, van opluchting tot vrees in enkele minuten. De markten snakken naar een oplossing en wat de oplossing ook zal zijn, de kans is groot dat de markten positief zullen reageren.

Griekenland is met een bbp van $ 241 miljard in feite een kleine schakel op economisch gebied, de VS heeft bijvoorbeeld een bbp van $ 17 biljoen, China $ 9 biljoen en Duitsland $ 4 biljoen. Maar de vrees zit er vooral in dankzij het zogeheten ‘besmettingsgevaar’.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Goudprijs stijgt licht na tegenvallend banencijfer VS

Er kwamen in de maand juni 223.000 banen bij, terwijl analisten rekenden op een banengroei van 233.000. Een andere tegenvaller was dat het gemiddelde inkomen niet omhoog ging, terwijl op een kleine stijging van 0,2% werd gerekend. Ook het banencijfer van de maand mei werd behoorlijk naar beneden bijgesteld, van de oorspronkelijke 280.000 naar 245.000 nieuwe banen.