Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 12346 tot 12350
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Het verband tussen de Chinese- en de grondstoffencrash

In de maand juni werden we opgeschrikt door de flinke daling op de Chinese aandelenmarkt. De beleggers dumpten in die maand massaal hun stukken. Toch was de crash op de Chinese aandelenmarkt niet de enige crash die we de afgelopen maanden hebben meegemaakt. Ook in de grondstoffensector is er namelijk van alles aan de hand. Ook daar dumpen beleggers massaal hun stukken. Het resultaat is dat de groep verkopers een stuk groter is dan de groep kopers en dat resulteert in lagere koersen.

Op de grafiek hierboven zien we de crash op de Chinese aandelenmarkt. Op deze grafiek lijkt de schade echter nog helemaal niet zo heel dramatisch te zijn. Gezien de flinke stijging van de afgelopen twee jaar lijkt deze daling niet meer dan alleen een correctie te zijn. Toch denken de meeste beleggers daar heel anders over. Vooral de investeerders die Chinese aandelen op de top hebben gekocht, zitten op dit moment in zak en as.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Column Kees de Kort | Partytime all the time

Afgemeten aan het nog altijd enorme aantal Amerikanen dat afhankelijk is van voedselbonnen, gaat het met grote groepen in de Amerikaanse samenleving niet best.

Het aantal mensen met voedselbonnen is weliswaar het afgelopen jaar met 1 procent gedaald tot 45,5 miljoen mensen. "De bovenkant van de samenleving is het partytime all the time, maar onderin is het verhaal echt totaal anders."

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Griekse deflatie houdt aan

Het leven in Griekenland was vorige maand opnieuw aanzienlijk goedkoper dan een jaar eerder.

De inflatie, de maatstaf voor de prijsontwikkeling in een land, kwam in Griekenland in juli uit op min 1,3 procent. Dat betekent dat goederen en diensten gemiddeld 1,3 procent goedkoper waren dan een jaar eerder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

“Goud pas getest als crisis écht toeslaat”

De eurozone staat onder druk. De Chinese aandelenmarkt crasht, terwijl de economie verzwakt. Emerging markets zakken samen met hun valuta’s weg in het moeras op dalende grondstoffenprijzen. Tel daar nog eens Syrië en Oekraïne bij op. Dan zou goud als ultieme veilige haven toch moeten stijgen?

Maar de goudprijs reageert amper. Sterker nog, de koers bereikte de laatste weken nieuwe dieptepunten. Een reeks beleggers schrijven daarom goud nu definitief af. Leuk om mooie sieraden mee te maken. Maar in de beleggingsportefeuille? Dat zien velen inmiddels niet meer zitten. Met een zwakke goudreactie op de ontwikkelingen in het eerste halfjaar vragen zij zich af wat het edelmetaal nog voor nut heeft.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Rutger van Zuidam legt Bitcoin en de Blockchain uit aan het Radio1 publiek

Onlangs was Bitcoin specialist Rutger van Zuidam te gast bij Radio 1. De presentatoren kondigden het onderwerp Bitcoin aan als "iets onbegrijpelijks" maar Rutger heeft het weer goed weten over te brengen en uit te leggen. Zo praat Rutger de heer en dame interviewer bij over de werking van Bitcoin en Blockchain en gaat hij in op de actualiteit.  Je kan het segment hieronder bekijken.