Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 12351 tot 12355
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Uitgelekte NSA-documenten: minister van financiën vond Franse economische toestand verschrikkelijk

Pierre Moscovici, de voormalige Franse minister van financiën, was drie jaar geleden van mening dat zijn land in een verschrikkelijke economische toestand verkeerde. De situatie was volgens Moscovici veel erger dan iedereen zich kon voorstellen. Dat blijkt uit één van de geheime documenten van het Amerikaanse National Security Agency (NSA) die via Wikileaks zijn gelekt.

Moscovici werd in juli drie jaar geleden door de socialistische senator Martial Bourquin ondervraagd. Bourquin, zelf ooit arbeider bij Peugeot, drong er bij de minister op aan de brugpensioenregeling opnieuw in te voeren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

‘Griekse premier Tsipras wil plan schuldeisers opeens toch accepteren’

De Griekse premier Alexis Tsipras zou dinsdagavond laat hebben aangegeven toch akkoord te willen gaan met de bezuinigings- en hervormingsmaatregelen die de Europese Commissie zondag heeft gepubliceerd.

Dat meldt zakenkrant The Financial Times woensdag, zich baserend op een brief van de Griekse premier  die dinsdagavond laat aan voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie, directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank zou zijn gestuurd. Deze instellingen vormen samen de ‘trojka’ die Griekenlands schuldeisers vertegenwoordigen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Nederlandse spaartegoeden naar nieuw record

Nederlandse consumenten hadden in mei ruim 339 miljard euro aan spaargeld.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met dit bedrag bereikten de spaartegoeden van Nederlandse huishoudens een nieuw record.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Grieken komen deels tegemoet aan eisen schuldeisers

Griekenland is toch bereid deels tegemoet te komen aan de eisen die de schuldeisers afgelopen weekeinde hebben gesteld voor nieuwe steun.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Wat als de Grieken zondag “nee” stemmen?

Deze zondag trekt de Griekse bevolking naar de stembus om zich voor of tegen de voorstellen van hun schuldeisers te uiten. De Griekse premier Alexis Tsipras riep zijn bevolking al openlijk op om “nee” te stemmen in die mate zelfs dat de optie “nee” boven de “ja” zal staan op het stembriefje. Maar wat betekent het nu als het “nee”-kamp wint?

We kunnen de vraag waar de Grieken zondag hun antwoord op geven vrij vertalen als volgt.