Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 12366 tot 12370
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Forse meerderheid in Duitse Bondsdag voor akkoord, verzet binnen CDU

De Duitse Bondsdag is vrijdag akkoord gegaan met de onderhandelingen over steunplannen voor Griekenland.

De regering van Angela Merkel kreeg van een grote meerderheid van 439 leden het groene licht om over de steunplannen verder te praten. 119 leden stemden tegen en 40 onthielden zich.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

“China kan wereld in recessie doen belanden”

Vergeet goedkope schoenen, speelgoed en andere exportproducten. China kan de wereld namelijk heel snel wel eens iets anders te bieden hebben, namelijk; een recessie.

Dat is de voorspelling van Ruchir Sharma, head of emerging markets bij Morgan Stanley Investment Management. Hij stelt dat een aanhoudende groeivertraging in China er in de komende jaren voor kan zorgen dat de wereldwijde economische groei onder de 2 procent uitkomt, iets wat volgens hem gelijkstaat aan een wereldwijde recessie. Mocht zijn voorspelling uitkomen, dan zou het de eerste wereldwijde groeivertraging zijn in de afgelopen 50 jaar die niet veroorzaakt wordt door krimp in de Verenigde Staten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Column Kees de Kort | Ramp voorkomen, maar voor hoe lang?

De Europese Unie heeft in een potje 7 miljard euro gevonden, weet BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Dat gaan ze overmaken naar Griekenland en Griekenland stuurt het onmiddellijk weer door naar de ECB en het IMF.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Duitsland zwaar afhankelijk van Chinese groeivertraging, kan nieuwe recessie Europa ontketenen

Waar de sterk dalende beurzen en de vertragende economie in China ver van ons bed zijn lijkt deze toch veel dichter te zijn dan sommigen denken. Dit door de grote export die de grootste economie naar China elk jaar verwezenlijkt.

Bijna 40% van de wereldwijde groei komt voort uit één land, namelijk China. Bij een groeivertraging of zelfs stilvallen van deze economie lijkt dit oppervlakkig geen enkel probleem te zijn aangezien dit ver van ons is. De export naar Europa zal zich verder voortzetten en iedereen is gelukkig…. . De praktijk is net iets minder rooskleurig dan dit scenario.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Dit grote Europese land schuifelt richting bankroet

Vorige week legde Albert Edwards, strateeg bij SocGen, een mooie Griekse parallel met Argentinië. Dat Latijns-Amerikaanse land veerde onmiddellijk en snel op na ontkoppeling van de eigen valuta met de US dollar. Het dreigen met allerlei vreselijke gevolgen van een Grexit is volgens hem dus pure bangmakerij.

Dat advies was echter aan dovemansoren besteed. Edwards begrijpt de uitkomst van afgelopen weekend wel een beetje. Het zijn nu eenmaal politici. En die voeren politiek. Wat hij niet begrijpt zijn twee zaken. En die kunnen uiteindelijk grote gevolgen hebben voor de financiële markten. We bekijken nu Edwards’ eerste zorg.