Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12371 tot 12375
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

IMF of niet, Federal Reserve volgt eigen schema

Ondanks het herhaaldelijke advies van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) liet Janet Yellen vrijdagavond weten dat de Federal Reserve van plan is om de rente later dit jaar toch te willen verhogen.

Zo bleek tijdens een speech van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank in Cleveland.

“De vooruitzichten zijn gunstig genoeg om ergens dit jaar de rente te verhogen en daarmee het monetaire beleid te normaliseren”, aldus Yellen tijdens haar toespraak.

Verder benadrukte ze nog dat de ontwikkeling van de economie en de inflatie onzeker blijft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

“Verenigde Staten niet langer locomotief voor wereldwijde economie”

Het herstel van de financiële crisis duurt inmiddels alweer zo’n 5 jaar. Toch laat de groei volgens Keith Wade en Azad Zangana, economen bij Schroders, nog op zich wachten. De groei is volgens hen het best te vergelijken met de afvlakkende grafiek van een vierkantswortel. Zij wijzen er dan ook op dat na de crisis en het aanvankelijke herstel, de groei van de wereldwijde economie zich vlak ontwikkelt.

De economen stippen aan dat de economische groei voor het vierde jaar op rij rond de 2,5 procent blijft steken, waarbij de lage groeicijfers vooral te maken hebben met de groeivertraging in de opkomende markten. De oorzaak moet volgens hen gezocht worden bij een vraaguitval in de Verenigde Staten en Europa.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Grote technologische doorbraak zal energieprijzen nog verder onder druk zetten

Oman staat bekend om haar loodzware crude. Hoe zwaarder de olie, hoe moeilijker ze kan worden opgepompt. Aangezien de kosten van olieproductie al hoog oplopen (één ton olie oppompen kost een halve ton olie), is Oman vragende partij nummer één voor technologische novelties.

Die technologische doorbraak lijkt er nu te komen. Shell en Total zullen tegen 2017 een zonnecel-installatie bouwen ter waarde van 600 miljoen dollar. Die installatie genaamd Miraah – Arabisch voor “spiegel” – zou op volle capaciteit zo’n 1021 megawatt kunnen produceren, op “amper” 3 vierkante kilometer.

Ter vergelijking: een soortgelijke zonnecel-installatie in San Joaquin (Californië) gebouwd in 2011 produceert slechts 29 megawatt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Luxemburg waarschuwt voor tweespalt Grexit

Een vertrek van Griekenland uit de eurozone heeft verregaande gevolgen. Als Duitsland druk uitoefent op Athene voor een Grexit zorgt dat voor een ,,rampzalige tweespalt met Frankrijk”. Die waarschuwing gaf de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken, Jean Asselborn, zondag af aan Duitsland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Eurogroep worstelt met Griekse deal: kosten 25 miljard hoger, verzet Finnen, Duitsers denken aan ‘tijdelijke’ Grexit

Griekenland hoeft er niet zomaar op te rekenen dat de andere eurolanden bereid zijn te gaan praten over een derde steunpakket. Het land zal met meer en betere voorstellen moeten komen voordat de ministers van Financiën van de eurozone (eurogroep) het licht op groen willen zetten. Het moet vooral specifieker, met daarbij ook een planning wanneer bepaalde hervormingen worden doorgevoerd.