Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 12371 tot 12375
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Griekenland default lening IMF

De kleine kier die gisteren nog werd gecreëerd, bleek niet voldoende te zijn om Griekenland te behoeden van een faling. Griekenland heeft zo de niet zo galante eer om het eerste westerse land te zijn dat zijn lening aan het IMF niet kan terugbetalen.

Het IMF bevestigt dat Griekenland de terugbetaling van € 1,6 miljard niet heeft uitgevoerd. Hierdoor verliest Griekenland toegang tot een nieuwe lening van € 1,8 miljard en € 10,9 miljard om de banken te herkapitaliseren, aldus Yahoo Finance.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Geen akkoord gaslevering Rusland aan Oekraïne

Oekraïne neemt geen gas meer af van Rusland. Dat komt voort uit mislukte onderhandelingen tussen de twee landen.

Inzet was de levering van gas van het Russische olie- en gasbedrijf Gazprom aan het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz. Het contract liep vandaag af.

Tot een deal kwam het niet, maakte de Europese Commissie dinsdag bekend na uren van vergaderen in Wenen. Volgens EU-commissaris Maros Sefcovic, die als bemiddelaar optreedt, staan beide partijen ver van elkaar af.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

BRICS oprichting bijna voltooid

De oprichting van de BRICS New Development Bank (NDB) kwam vandaag weer een stapje dichterbij. De hoogste wetgever bekrachtigde in China een akkoord over de oprichting van de bank op de National People’s Congress Standing Committee. De daadwerkelijke inwerkingtreding van de bank vind pas plaats wanneer alle BRICS landen het plan ratificeren. Tot nu toe waren alleen India en Rusland zo ver.

De bank zal infrastructurele projecten gaan financieren in de 5 deelnemende landen en andere opkomende economieën en is gepland om vanaf 2016 operationeel te zijn. De overeenkomst tot oprichting werd afgelopen jaar ondertekend door de vijf leden – Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika – tijdens de zesde BRICS top.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

LIVE - Griekenland kan IMF niet terugbetalen, vraagt uitstel

Het nieuwe Grieks voorstel voor een derde steunpakket botste op een Europees neen. Intussen hebben de Grieken het IMF om uitstel gevraagd voor de IMF-terugbetaling van bijna 1,6 miljard euro. Hier leest u de laatste ontwikkelingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

“Het Chinese groeiverhaal is praktisch voorbij”

Het Chinese groeiverhaal is ‘praktisch voorbij’, en de recente dalingen van Chinese aandelen reflecteren te ‘schrikwekkende’ fundamentels, zei een econoom over de kwestie.

Het blokkade voor ’s werelds op 1 na grootste economie is de afhankelijkheid van export naar de Verenigde Staten en Europa, die zelf ook te maken hebben met groeiproblemen, zo zei Peter Navarro, professor economie aan de University of California.