Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 12376 tot 12380
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Bloedbad in Athene

Na vijf weken gedwongen sluiting van de Griekse beurs opende ze vandaag weer. De echo van openingsbel was nog te horen en de Athex Composite index dook al ruim 20% omlaag. Een bloedbad waar vooral de Griekse banken zwaar in werden getroffen.

De Griekse nationale bank en de bank Piraeus namen een duik van wel 30%, het maximum toegelaten dagelijkse percentage op de beurs van Athene. Zo valt de Griekse aandelenmarkt waarschijnlijk helemaal terug tot op het steunniveau van september 2012.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Griekenland -17%, koperprijs op nieuw dieptepunt

De Griekse ATHEX 20 index opende vanochtend ruim 20% in min. Rond het middaguur staat er een verlies van zo’n 17% op het bord. De beurs handelde weer voor het eerst sinds 26 juni. Is deze daling een grote verrassing? Totaal niet. Een aantal Griekse aandelen handelen ook dagelijks in de VS. En de Global X FTSE Greece 20 ETF (GREK), waarvan de dagelijkse omzet op zo’n $ 15 miljoen ligt, zakte sinds 21 juni al met zo’n 17% in euro.

Met name banken gaan hard onderuit. Het bekendste trio – Alpha Bank, National Bank en Piraeus Bank –  vielen alle drie met dagelijkse limiet van 30%. Ondanks de overeenkomst moeten de partijen nog onderhandelen over de details voordat Europa het eerste pakket vrijgeeft. De Grieken zelf schijnen aan te sturen op € 24 miljard, waarvan € 10 miljard bestemd zou zijn voor de herkapitalisatie van banken. Maar volgens de Europese Commissie is een deal in augustus hierover onwaarschijnlijk. Nieuwe overbruggingskredieten zouden noodzakelijk zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

3 augustus: Spanje staat op knappen en 8 andere dingen die je moet weten

Het afscheidingsreferendum van Catalonië komt steeds dichterbij en de regerende conservatieve Partido Popular verliest in de peilingen de absolute meerderheid. Beleggers maken zich zorgen over de politieke toestand in Spanje. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Follow the Money .. All the Way!

Jacob Schot, de Nederlandse advocaat van “Mathematically Perfected Economy™” (MPE), richt zich in het geld debat tot Robin Fransman, en Martijn Jeroen van der Linden en stelt dat geld als schuld moet worden gecreëerd, maar vrij van rente. Lees zijn column op Marketupdate.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Griekse beurs zwaar onderuit

Vijf weken lang werd er niet meer gehandeld op de Griekse beurs omwille van de grote onzekerheden omtrent de crisis en een mogelijke ‘Grexit’. Nu dit scenario van de baan is, zou je denken dat de Grieken opgelucht zouden zijn en dan het vertrouwen terug is wedergekeerd.

Maar niets blijkt minder waar te zijn. Vandaag ging de beurs van Athene terug open en het is een heropening om snel te vergeten vermits de Athex composite-index deze ochtend opende met een verlies van 23 procent.