EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
39
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
28
kliks
27
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12381 tot 12385
Geplaatst op: zondag 23 augustus 2015

Teerzandolie-exploitatie in Canada hapert door de lage olieprijs

Bij een olieprijs van $100 per vat of meer is het winstgevend om uit het teerzand in de Canadese provincie Alberta olie te winnen. Volgens Richard Heinberg wordt er bij een olieprijs van $60 per vat nog nauwelijks winst gemaakt op het winnen van olie uit teerzand. Bij de huidige olieprijs van minder dan $50 per vat is de winning van teerzandolie waarschijnlijk verliesgevend.

Begin dit jaar zagen deskundigen de bui al hangen. Na jaren van groei en economische voorspoed is het tij gekeerd. Voor het jaar 2015 verwachtte men een recessie met oplopende werkeloosheid, dalende koopkracht en afnemende investeringen. In mei becijferde de Conference Board van Canada dat de economie van Alberta met 0,7% zou krimpen in 2015. Voor het volgend jaar verwacht men weer een groei van 1,2%… nog maar even afwachten.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: zondag 23 augustus 2015

Producenten mijnbouwmachines geven het op: contrair signaal?

Na jaren van dalende grondstofprijzen vraagt iedereen zicht af: “Wanneer wordt er een bodem gevormd?” Een artikel op de site van CNBC trok onze aandacht om twee redenen.

Na jaren van dalende grondstofprijzen vraagt iedereen zicht af: “Wanneer wordt er een bodem gevormd?” Een artikel op de site van CNBC trok onze aandacht om twee redenen.

Eerst en vooral is eindelijk de fase aangebroken dat bedrijven in de grondstoffensector vechten om te overleven. Terwijl de mijnbedrijven al jaren aan het besparen zijn, is het nu de beurt aan de bedrijven die mijnbouwmachines verkopen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 22 augustus 2015

Is de goudprijs aan haar opmars begonnen?

Donderdag schoot de goudprijs wakker. Eindelijk. Futures op september worden weer boven de 1150 dollar per ons verhandeld. Ruim 6 procent boven het absolute vriespunt van 5 augustus. Is de gouden winter definitief voorbij?

Nu de storm rond de Chinese devaluatie is gaan liggen laat de Fed weten dat de beloofde rate hike in september wellicht niet zal doorgaan. Anticiperend op een nieuwe currency war is de exodus uit de dollar ingezet. Daarvan lijkt goud nu te profiteren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 22 augustus 2015

Dit is waarom rijke mensen beter beleggen dan particuliere beleggers

De meeste miljonairs rekenen niet op een of andere moeilijke formule waarmee ze hun rijkdom kunnen uitbreiden. 75 % van een typische miljonairs-portefeuille bestaat uit een gezonde mix van aandelen, obligaties, cash en vastgoed. Private equity of kunst maakt slechts 5 % Ă  7 % uit van een gemiddelde miljonairsportefeuille.

Waarom doen miljonairs dan zo veel beter dan particuliere beleggers?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 22 augustus 2015

Olieprijs zakt naar laagste peil in zes jaar

De olieprijs stond vrijdag opnieuw stevig onder druk en zakte tot het laagste niveau sinds begin 2009. Oliehandelaren zijn onder meer bezorgd over de verdere afkoeling van de Chinese economie en worstelen nog altijd met het overaanbod aan olie op de internationale markten.

De prijs van Brentolie, de maatstaf voor olie uit onder meer Europa en het Midden-Oosten, stond vrijdagmiddag 2,5 procent in de min op 45,45 dollar. Amerikaanse olie werd ook 2,5 procent goedkoper en kostte iets meer dan 40 dollar per vat. In beide gevallen werd daarmee de laagste prijs in zesenhalf jaar geëvenaard.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs