Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12381 tot 12385
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Geplande eurotop over Griekenland afgelast

Vandaag zou een eurotop plaatsvinden met alle staatshoofden en regeringsleiders van alle 28 EU-lidstaten. Die eurotop is afgelast, meldt Donald Tusk op Twitter. De eurotop met de staats- en regeringsleiders van de 19 landen van de eurozone gaat wel door om 16 uur.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Tsipras valt in eigen mes: alleen Merkel kan nieuwe impasse Griekse crisis nog doorbreken

De Griekse premier Alexis Tsipras hield het Griekse volk voor dat hij bij een ‘nee’ in het referendum van vorige week een betere onderhandelingspositie zou krijgen. Maar nu blijkt dat hij door zijn tactische zet de Griekse banken in zombiebanken heeft veranderd, en er 25 miljard euro extra geld nodig is. Geld dat hij niet zomaar krijgt.

‘t Zag er goed uit. Eindelijk beweging. Dat waren de geluiden uit Brussel afgelopen vrijdag ten aanzien van de voorstellen die de Griekse regering deed om een nieuw pakket aan leningen te kunnen ontvangen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Als gevolg van 9/11 is Amerikaanse overheid negatief over bitcoin

Deze week praten we met Ian Grigg, die inmiddels al 20 jaar met crypto-currencies bezig is. Hij geeft ons een overzicht van de geschiedenis en hoe bij bitcoin in is gerold. Als gevolg van onder meer 9/11 is de Amerikaanse overheid negatief over bitcoin. Ian werkt aan revolutionaire nieuwe methoden om online waardesystemen op te zetten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Eurogroep ziet grote problemen met Griekse deal: kosten miljarden hoger, Finnen dwars, twijfel over Tsipras

De eurolanden praten zondag verder over de positie van Griekenland binnen hun muntunie. Een urenlange vergadering van de ministers van Financiën leverde zaterdag nog geen overeenstemming op over de vraag of de nieuwe Griekse voorstellen voldoende zijn om onderhandelingen over nieuwe financiële steun te beginnen.

De ministers, verzameld in de eurogroep, hervatten hun overleg zondag om 11.00 uur. Vervolgens is het vanaf 16.00 uur de beurt aan de regeringsleiders en staatshoofden van de eurolanden. Zij moeten uiteindelijk de knoop doorhakken en bepalen of er verder met de Grieken kan worden gepraat. Is het antwoord negatief, dan volgt een top met de leiders van alle 28 EU-lidstaten om de gevolgen voor heel Europa te bespreken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Eurogroep zondag verder

Het overleg van ministers van Financiën van de eurolanden (eurogroep) is zaterdagavond even voor middernacht afgelopen. Zondag gaat het overleg over een aanvraag van Griekenland voor financiële steun verder, zo liet de Finse minister Alexander Stubb via Twitter weten.