EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12391 tot 12395
Geplaatst op: vrijdag 21 augustus 2015

Tsipras neemt ontslag: over een maand nieuwe verkiezingen in Griekenland

De Grieken mogen op 20 september opnieuw naar de stembus. De regering heeft voor die datum vervroegde verkiezingen uitgeschreven, aldus de Griekse regering.

Een direct gevolg is dat premier Alexis Tsipras later donderdag formeel zijn ontslag zal aanbieden aan de Griekse president. Dat is hij grondwettelijk verplicht. Een opperrechter moet een interim-regering gaan leiden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 21 augustus 2015

Goud fungeert nog steeds als veilige haven

De afgelopen maanden werd er vaak gesproken over de werkelijke waarde van goud. Volgens sommige mensen zou goud namelijk de afgelopen jaren bewezen hebben dat het niet meer zo geliefd is als een aantal jaren geleden. Sommigen waren er zelfs van overtuigd dat de beleggers goud niet meer zouden zien als veilige haven. De afgelopen dagen is echter het tegendeel bewezen. De goudprijs is de afgelopen dagen flink in waarde gestegen en dat benadrukt nog maar eens dat goud nog steeds fungeert als veilige haven.

De financiële markten verkeren in zwaar weer en uiteindelijk grijpen veel beleggers weer naar het goud. Als we technisch naar de grafiek kijken dan was de kans op een bodem wel heel erg groot. Twee weken geleden schreven wij hier ook al over.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 21 augustus 2015

De Chinese overheid zal ons voor de gek gaan houden

Al langere tijd wordt er getwijfeld aan de echtheid van de Chinese macrocijfers. Veel waarnemers beweren dat de Chinese overheid haar eigen macrocijfers manipuleert om zo de economie beter voor te spiegelen dan het in werkelijkheid is. Ook wat betreft de goudaankopen doen de Chinezen vaak behoorlijk mysterieus. Volgens econoom Ambrose Evans-Pritchard hoeven we ons niet al te veel zorgen te maken over de Chinese economie. Tenminste, op dit moment hoeven we dat niet te doen.

Volgens Evans-Pritchard zal de Chinese overheid alle middelen gaan aangrijpen om haar eigen economie weer op de juiste weg te krijgen. Hij zal er daarom ook niet vreemd van opkijken als de Chinese overheid binnenkort laat weten dat er nieuwe stimuleringsmaatregelen komen. De overheid van China zal immers een verdere vertraging van de Chinese economie willen voorkomen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 21 augustus 2015

Zo fanatiek vernietigen Russische ambtenaren verboden voedsel uit EU

Appels uit Polen, nectarines zogenaamd uit Turkije en inktvis uit Spanje. Ondanks het door Moskou ingestelde embargo worden ze toch stiekem Rusland ingevoerd. Maar o wee als Poetins ambtenaren de smokkelwaar ontdekken.

Dat is tenminste de boodschap van talloze filmpjes die afgelopen tijd ‘viral’ zijn gegaan. Spaanse inktvisringen gaan in de brand, Poolse appels worden met tractoren fijngeplet. The Wall Street Journal maakte onderstaande samengestelde video waarin Russische ambtenaren en inspecteurs korte metten maken met het illegaal ingevoerde voedsel.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 21 augustus 2015

Shell en de Noordpool: Goedkope olie?

Shell trekt naar het noordpoolgebied om er te gaan boren naar olie. De Verenigde Staten hebben hiervoor groen licht gegeven. Uiteraard tot grote onvrede bij de milieubeweging.

De Nederlands-Britse energiereus zal actief zijn in de buurt van Alaska, in het gebied voor de kust van de Verenigde Staten. Momenteel heeft de VS nog maar een relatief klein stuk van het noordpoolgebied in handen. Het zijn vooral Rusland, Canada en Denemarken (via Groenland) die een groot territorium bezitten.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs