Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12391 tot 12395
Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 12 juli 2015

Miljardair koopt zilver speler

Miljardair Ray Dalio heeft recent aandelen in een speler in de zilvermarkt gekocht. George Soros heeft ook aan aardig pakket aandelen in het fonds maar Dalio heeft er nu meer.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 11 juli 2015

9 Griekse journalisten die zich kritisch tonen over Syriza moeten zich daarvoor verantwoorden

Griekse journalisten die  in de aanloop van het referendum van vorige zondag de regeringspartij Syriza hebben bekritiseerd kunnen daarvoor worden gestraft. De Griekse overheid wil dat 9 journalisten die hun kijkers en lezers opriepen ‘ja’ te stemmen zich nu voor het Ethisch Comité van de Atheense journalistenbond (ESIEA) verantwoorden.

De journalistenbond had de berichtgeving van een reeks journalisten in de aanloop naar het referendum al 'betreurd'.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 11 juli 2015

Middenklasse is kleiner en armer dan gedacht

De wereldwijde middenklasse en kleiner en armer dan in het algemeen wordt aangenomen. Dat blijkt uit een rapport van het Pew Research Center. De Amerikaanse onderzoekers voegen er aan toe dat in ontwikkelingslanden weliswaar honderden miljoenen mensen het voorbije decennium erin geslaagd zijn om de armoede te overwinnen, maar grote groepen dreigen volgens het rapport ook met een snelle terugval geconfronteerd te zullen worden.

Er wordt bovendien opgemerkt dat de welvaart vooral is geconcentreerd in enkele rijke economieën van Europa en Noord-Amerika. Ook wordt aangevoerd dat de wereld grotere verschillen laat optekenen dan door eerdere studies is gesuggereerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 11 juli 2015

Veel erger dan de Griekse tragedie

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling luidt de alarmklok inzake langdurige werkloosheid en komt daarbij met een sterk argument: het zijn de eerste 10 jaar van je carrière die de rest van je professioneel leven bepalen.

Voor de generatie die werk begon te zoeken na het uitbreken van de crisis in 2008, heeft het jonge leven vaak niets anders gebracht dan werkloosheid (de jeugdwerkloosheid bedraagt ruim 24% in Frankrijk, maar 55% in Spanje en 58% in Griekenland) of een paar tijdelijke klussen. Nog 2 jaar en werkloosheid is voor deze jongeren geen probleem meer, maar een vonnis. 

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 11 juli 2015

Praten over schaliegas in Europa is tijdverlies

Enkele jaren geleden voorspelden lobbyisten van de energie-industrie nog een geweldige economische boom voor Europa indien het continent zijn enorme schaliegasvoorraden zou kunnen exploiteren. Een grote protestbeweging  en enkele technische tegenslagen later blijkt de industrie schaliegas plots toch niet meer zo’n grote prioriteit te vinden. Hoe een verwachte revolutie uitdraaide op een grote desillusie…