Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 12396 tot 12400
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Edwards ziet nog grotere crisis dan 2008, noemt goud ‘must-have’

SocGen strateeg Albert Edwards laat in zijn laatste update vanuit een zonnig Banyuls-sur-Mer doorschemeren dat hij bullish is op goud. En niet zo’n beetje ook.

Afgelopen donderdag schreven we over de enorme dalingen in de real, lira, rand en peso tegen de dollar. Edwards legt allereerst uit wat er met deze emerging market valuta’s gebeurt. Het proces werkt als volgt:

Volgens Edwards zitten we nu op dat laatste punt. Maar de strateeg is nog steeds positief op goud, ondanks dat de grondstoffenmalaise de prijs van het edelmetaal mee omlaag trekt:

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

"Griekenland wil 24 miljard aan noodsteun voor augustus"

Griekenland vraagt voor een eerste betaling aan noodsteun zo'n 24 miljard euro. Daarmee wil het nog in augustus bijvoorbeeld zijn banken versterken en schulden afbetalen aan de Europese Centrale Bank (ECB). Dat meldt de Griekse krant Avgi zondag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

"Griekenland van Amerika" kan lening niet terugbetalen

Puerto Rico is niet meer in staat aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen. Het Caribische eiland moest zaterdag 58 miljoen dollar aan aflossing en rente betalen op een obligatielening. Maar het eiland heeft het geld er niet voor, zei stafchef Victor Suarez van de gouverneur op een persconferentie in San Juan.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Criminaliteit in Athene stijgt

De veiligheid in de Griekse hoofdstad Athene heeft de voorbije maanden zware klappen gekregen. Naarmate Griekenland steeds meer in een economisch moeras terecht dreigde te komen, lieten de misdaadcijfers in Athene een opmerkelijke stijging optekenen. Uit cijfers van de politie in de Griekse hoofdstad blijkt dat het aantal aangiftes van diefstallen tijdens de eerste zes maanden van dit jaar met 6,2 procent is gestegen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Beurs Griekenland opent 23% lager

De Griekse aandelenmarkt opende vanmorgen 23% lager, nadat de beurs vijf weken gesloten is geweest. Vorige week donderdag mocht de handel aan de Athens Stock Exchange al van start gaan, maar de banken waren daar op dat moment nog niet op voorbereid. In juni werd de aandelenmarkt van Griekenland stilgelegd om paniek op de beurs te voorkomen. Aandelen van financiële instellingen gingen bij opening nog harder onderuit: -30%.