Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 12396 tot 12400
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Hier parkeren angstige Chinese beleggers hun cash

Een stijging van de Chinese import van goud, suggereert dat investeerders in het land zoeken naar een veilige haven vanwege de roerige tijden in hun aandelenmarkten en hun cash daarom parkeren in goud.

De Chinese goudimport via Hong Kong steeg met 36 procent maand-op-maand en met 35 procent jaar-op-jaar naar het hoogste niveau sinds januari, zo meldt Capital Economics vrijdag in een note, waarbij het wees op data van de Hong Kong Census & Statistics Department. De netto goudimport daalde in april naar ruim 52 ton, van 66 ton in maart.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Europeanen kopen goud uit angst voor Grexit

Onzekerheid over de toekomst van Griekenland en de waarde van de euro doet veel Europeanen besluiten goud te kopen, zo schrijft Bloomberg. Vooral in Griekenland loopt het storm, want de Britse Royal Mint verkocht daar in de maand juni twee keer zoveel gouden munten als normaal.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Puerto Rico kan ook schulden niet meer terugbetalen

Puerto Rico kan zijn schulden niet meer terugbetalen. De gouverneur van het eiland, Alejandro García Padilla, gaf dat maandagavond toe in een toespraak.

De schuldencrisis op het Caribische eiland trok niet zoveel aandacht als die van Griekenland, maar waarnemers hebben het al geruime tijd over 'Amerika's eigen Griekenland'. Puerto Rico dat geen staat van de VS is maar er wel bij hoort, heeft een schuldenlast van 65 miljard euro opgebouwd.

Bron: fuzzyfun.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Nederland is 17,8 miljard euro kwijt met Grexit, Hoeveel is 17 miljard eigenlijk?

Onder het kopje ‘Europa financieel gezond’ heeft de rijksoverheid op haar website precies becijferd wat er aan Nederlands geld richting Griekenland gegaan is. De totale ‘blootstelling’ bedraagt ongeveer 18 miljard. Per Nederlander is er dus ruim 1000 euro naar de Akropolis gestuurd.

Nederland is 17,8 miljard euro kwijt met Grexit. Uw geld.We weten allemaal dat dat een groot getal is maar het is zo groot dat het ontastbaar en nietszeggend is geworden. Eén miljard is uiteraard 1000 x 1 miljoen (€1.000.000)

[lang scrollen]

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Column Kees de Kort | Ja of nee?

Er valt heel veel over Griekenland te vertellen, maar BNR’s macro-econoom Kees de Kort begint maar eens met het referendum. “Ze hebben geen idee wat het voorstel precies is, maar goed, de Grieken moeten ja of nee zeggen tegen het voorstel van de Europese Commissie.”