Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 12406 tot 12410
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Griekse banken hebben toch meer euro’s dan gedacht: pinautomaten zeker tot maandag gevuld

Als het om cijfers gaat, blijft Griekenland verrassen. Waar banken eerst waarschuwden dat pinautomaten vanaf woensdag leeg zouden zijn, blijken ze het nu tot maandag te kunnen uitzingen — precies tot het moment waarop premier Tsipras een akkoord moet sluiten met de schuldeisers.

De Griekse banken kunnen in ieder geval tot maandag garanderen dat er geld uit pinautomaten komt. Dat heeft voorzitter Louka Katseli van de branchevereniging van banken donderdag gezegd op de Griekse televisiezender Skai TV.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Nigel Farage maakt Europa met de grond gelijk

Nigel Farage doet het weer. In een toespraak voor het Europese Parlement maakt hij heel het systeem van de Europese Unie met de grond gelijk. De Europese Unie is een experiment en dit experiment faalt. De Europese bevolking zet zich af tegen iets dat ze nooit gewild hebben.

De Europese Unie is ontstaan uit het idee van enkele idealisten. Iedereen die zich verzette tegen het idee werd aanzien als een extremist. Maar nu blijkt opnieuw dat Europa niet werkt omdat ieder land anders is, zoals deze ‘extremisten’ al jaren zeggen.

Bron: NOS.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Grexit of niet, Nederland betaalt

Wat er dit weekend ook in Brussel besloten gaat worden over Griekenland, het gaat Nederland geld kosten. Of het nu is omdat Griekenland failliet gaat en leningen niet kan terugbetalen, of omdat Europa de portemonnee trekt voor extra noodsteun en schulden kwijtscheldt.

Nederland heeft bij elkaar ruim 20 miljard euro aan Griekenland geleend, blijkt uit berekeningen in opdracht van de NOS. Waar komt dat geld vandaan, en wat zien we daarvan terug als Griekenland failliet gaat of uit de euro stapt?

[...]

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Varoufakis zei al in 2011: We zijn op weg naar het grote zwarte gat

De voormalige Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis waarschuwde al in 2011, toen nog als hoogleraar economie, voor een scheiding tussen Noord- en Zuid-Europa.

In een interview met De Groene Amsterdammer vertelt hij: ‘Als we nu niet snel iets doen, krijgen we een scheiding langs de Rijn in Europa. Duitsland, Nederland, de Scandinavische landen, Slowakije, Polen verenigen zich in één Europa. De rest, inclusief Frankrijk, wordt het andere Europa. En het zal aan beide kanten veel pijn doen.’

[...]

Bron: dewaarheid.nu
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Sanctiepolitiek tegen Rusland kost 100 miljard euro

De economische sancties die het Westen uitvaardigde tegen Rusland kosten de EU bijna 100 miljard euro. Kennelijk had de Russische president Poetin gelijk, toen hij er herhaaldelijk voor waarschuwde dat de economische en financiële sancties tegen zijn land Europa zelf zullen schaden.