Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 12406 tot 12410
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Hendrik Oude Nijhuis: ook voor Nederland en Finland is euro een keurslijf

Ook voor sterke economieën is de euro een onhandig keurslijf. Finland zou de afgelopen jaren beter af zijn geweest met een goedkopere munt, Nederland juist met een duurdere munt, betoogt Hendrik Oude Nijhuis.

IJsland werd in 2008 getroffen door een economische ramp. De banken gingen failliet en waren te groot om te redden. U herinnert zich de berichten in de media over IJsland (en IceSave) vast nog wel.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Groei Amerikaanse economie versnelt in tweede kwartaal

De Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal aanzienlijk sterker gegroeid dan in de eerste drie maanden van dit jaar.

‘s Werelds grootste economie groeide vorig kwartaal met 2,3 procent op jaarbasis. De Amerikanen geven altijd het groeicijfer van het ene kwartaal op het andere, maar dan op jaarbasis. Dat betekent dat ze aangeven wat het tempo van de economische groei zou zijn als de groei in het laatste kwartaal maatgevend zou zijn voor de groei van het gehele jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Grieken starten sinds begin van de crisis 11.000 bedrijven in Bulgarije

De voorbije zes jaar zijn in Bulgarije ruim 11.000 bedrijven opgericht door Griekse ondernemers. Dat meldt de Griekse krant eKathimerini. De door de schuldencrisis getroffen Grieken loven de 'betrouwbare belastingheffing, verstandige wetgeving en het positief ondernemersklimaat' in hun buurland, nu ‘zaken doen in Griekenland zo goed als onmogelijk is geworden.’

De cijfers worden tegenover het persbureau AFP bevestigd door Krasen Stanchev van het Bulgaarse Instituut voor Markteconomie. De Griekse invloed in Bulgarije is immens: “Griekse ondernemers hebben de voorbije zes jaar 4,5 tot 5 miljard euro in de Bulgaarse economie geïnvesteerd. In deze periode werden ook tot 60.000 Bulgaarse bankrekeningen door Grieken geopend.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Hongaarse premier wil dat Europa voor de Europeanen blijft

Honderden miljoenen vluchtelingen uit de dieptes van Afrika bedreigen Hongarije en Europa. Dat was de boodschap van een toespraak van Viktor Orban, de controversiële eerste minister van Hongarije,, tijdens een cultureel festival in Roemenië.

Nadat hij op hetzelfde festival vorig jaar al van zich liet spreken met de aankondiging dat hij Hongarije - een lidstaat van de Europese Unie - in een illiberale staat wou veranderen zoals Rusland, China of Singapore, haalde de speech van de Hongaarse premier ook dit jaar de wereldpers.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

'Clausule die verplichte euro-exit toelaat is desastreuze maatregel'

De Raad van Experts van de Duitse regering wil dat in de EU-verdragen een clausule wordt opgenomen die toelaat om landen uit de eurozone te zetten. Dat schrijven ze in een 'speciaal rapport' naar aanleiding van de Griekse crisis.

De Oostenrijkse krant Der Standard spreekt van een desastreuze en onrealistische suggestie: