Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12421 tot 12425
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Liveblog: Grieks kabinet wil pensioenen korten en belastingen verhogen

De Griekse regering heeft een nieuw pakket aan hervormingen en besparingen verstuurd naar de Eurogroep. Premier Alexis Tsipras wil de belastingen verhogen en korten op pensioenen, in ruil voor noodsteun van ruim 53 miljard euro. De Europese geldschieters buigen zich vrijdag over de plannen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Regering-Tsipras wint race tegen de klok en vraagt om 53 miljard aan steun

De Griekse regering heeft een pakket maatregelen klaar om voor te leggen aan Europa. Volgens bronnen gaat het om een pakket ter waarde van 13 miljard euro waarin Tsipras deels toegeeft aan de schuldeisers. De deadline voor nieuwe hervormingen zou verlopen om middernacht. Ter vergelijking: het referendum vorige zondag ging over hervormingen in de grootteorde van 8 tot 9 miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 juli 2015

Gaat Merkel alsnog door de knieën?

Zoals we net al rapporteerden bij onze blik op centrale banken lijkt Duitsland plotseling wél bereid over schuldherstructurering te praten. Was de uiteenzetting van de Duitse MinFin Schäuble nog wat vaag, inmiddels bied columnist Evans-Pritchard van de Telegraph meer duidelijkheid.

Donald Tusk, president van de Europese Raad, blijkt nu toch een overeenkomst liever te willen dan geen schuldafschrijving:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Bizar: zilveren munten compleet uitverkocht

De afgelopen tijd zijn we opgeschrikt door meerdere gebeurtenissen. Zo hadden we natuurlijk de uitbrekende chaos in Griekenland, maar ook de aandelenmarkt in China wist voor de nodige spanningen te zorgen. Zoals we weten vluchten beleggers in tijden van onzekerheid vaak in goud en zilver. Toch hebben we daar de afgelopen tijd niet veel van gemerkt; althans dat denken we.

De goud- en zilverprijs hebben immers de afgelopen dagen waarde moeten inleveren. Maar als we iets verder kijken dan alleen maar naar de goud- en zilverprijs dan blijkt dat de werkelijkheid heel anders in elkaar zit. Het blijkt namelijk dat er een totale run is ontstaan op zilveren munten. Ook de vraag naar goudbaren is flink toegenomen, maar de zilvermunten spannen toch zeker wel de kroon. Volgens kenners is de oorzaak hiervan heel simpel. De zilverprijs is namelijk nog harder in waarde gedaald dan de goudprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Deze centrale banken hebben de beste glazen bol

De Fed is het meest optimistisch. Japan maakte de grootste fout. Canada’s centrale bankiers zijn het meest accuraat, maar zij hebben ook de makkelijkste opdracht. Bloomberg zocht uit wat de centrale banken terecht brachten van hun BNP- en inflatievoorspellingen.

De allerbeste voorspeller? Het IMF. Het IMF heeft veel macht, maar het kan niet de rente bepalen of ander monetair beleid uiteenzetten.En dat is interessant. Want uitgerekend het IMF blijft er bij de Fed op aandringen, of zeg maar gerust hameren, te wachten met een renteverhoging. Tot ongenoegen van Fed-voorzitter ‘waar-bemoeien-jullie-je-mee?’ Janet Yellen. Maar het IMF ziet de bui van een wereldwijde recessie door een sterkere dollar al hangen.