EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
48
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
34
kliks
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12421 tot 12425
Geplaatst op: donderdag 20 augustus 2015

Olieprijs onder druk, analisten houden verdere prijsval voor mogelijk

De olieprijs stond woensdag stevig onder druk. De prijs voor een vat ruwe Amerikaanse olie (WTI) daalde tot onder de 41 dollar, de laagste stand in zes jaar tijd.

De olieprijs stond woensdag stevig onder druk. De prijs voor een vat ruwe Amerikaanse olie (WTI) daalde tot onder de 41 dollar, de laagste stand in zes jaar tijd.

Uit cijfers van het Amerikaanse energiebureau bleken de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week onverwachts te zijn gestegen. Daarmee namen ook de zorgen over de omvang van de reserves en de wereldwijde overvloed toe.

Volgens marktanalisten behoort een verdere prijsval tot circa 32 dollar per vat, een niveau dat tijdens de crisis in 2008 werd bereikt, tot de mogelijkheden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 20 augustus 2015

Wanneer renteverhoging VS ?

Woensdag 20u. was een tijdstip dat door vele beleggers nauw in het oog werd gehouden. De Federal Reserve zou notulen vrijgeven van hun laatste rentevergadering op 29 juli. Veel wijzer zijn we er niet door geworden.

De beleidsrente in de VS staat al sinds 2006 op bijna nul procent. Nu de Amerikaanse economie almaar meer aantrekt zit er een renteverhoging aan te komen. Over het exacte tijdstip bestaat zeer veel speculatie, weinig zekerheid.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 20 augustus 2015

Bitcoin beleeft koerscorrectie van 10%, blocksize debat of gewoon speculatie?

Gister ging de Bitcoin koers meer dan 10% naar beneden om weer te stabiliseren rond de 210 euro. Velen hadden het idee dat dit wel te maken zou hebben met het blocksize debat wat de gemoederen flink bezig houdt en een hoop onrust veroorzaakt. Bronnen op reddit echter geven aan dat de prijsdaling werd veroorzaakt door handelaren met diepe zakken op de Bitfinex Bitcoin exchange. En waar de prijs hierna weer heen gaat? Wie het weet mag het zeggen. De enige constante is voorlopig waarschijnlijk volatiliteit.

Lees verder op BitcoinSpot.nl
Geplaatst op: donderdag 20 augustus 2015

Zijn de BRIC landen nog wel geloofwaardig?

Iedereen kent vast wel de landen die samen de naam ‘BRIC’ vormen. We hebben het namelijk over de groeilanden Brazilië, Rusland, India en China. Op dit moment is echter de grote vraag of deze landen nog wel geloofwaardig zijn als groeilanden. Wij zetten voor u op een rijtje wat voor problemen er spelen in deze zogenoemde BRIC landen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 20 augustus 2015

Inflatiezorgen schoven rentebesluit vooruit

Het scheelde niet veel of de beleidsmakers bij het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve (Fed), hadden het belangrijkste rentetarief in de VS in juli al verhoogd. Dat blijkt uit de notulen van de beleidsvergadering van vorige maand die woensdag openbaar werden. Wel nadert het moment waarop de rente omhoog zal gaan, zo valt te lezen.

Met name de verbetering van de arbeidsmarkt was voor de Fed reden een renteverhoging te overwegen. Er bleven tegelijkertijd echter zorgen bestaan over de achterblijvende inflatie en de zwakke toestand van wereldeconomie.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs