Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 12421 tot 12425
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Vrouw koopt vlees dat zo vers is dat het nog beweegt

Een Chinese vrouw kreeg vorige week de schrik van haar leven toen ze de biefstuk die ze bij de slager kocht uit de verpakking haalde. Het vlees bewoog en leek daardoor nog te leven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

1 op 3 stemt voor Grexit

De onderhandelingen tussen Griekenland en zijn schuldeisers zijn afgesprongen op de aankondiging van Tsipras om een referendum te organiseren over de voorstellen die op tafel liggen. Hiermee brengt Tsipras een beslissing wel over de eerstvolgende belangrijke betaling.

Tsipras zelf roept op aan zijn landgenoten om “Nee” te stemmen tegen de Europese voorstellen, maar uit een eerst poll blijkt dat voorlopig ‘maar’ 1 Griek op 3 tegen het Europese voorstel is, 1 op 10 is nog onbeslist.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

‘Nee’ komt eerst op Grieks referendumbiljet

De Grieken stemmen zondag in een referendum over het voorstel van de geldschieters aan het land. Op het referendumbiljet kunnen ze eerst ‘nee’ antwoorden. Het vakje voor goedkeuring van het plan komt pas daarna.

,,Moet het voorstel dat is voorgelegd door de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds tijdens de eurogroep van 25 juni 2015, dat bestaat uit twee delen die samen hun allesomvattende voorstel vormen, worden geaccepteerd?”, is de vraag die de Grieken moeten beantwoorden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Olieconcern Petrobras zet mes in uitgaven

Het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras, dat is verwikkeld in een omvangrijk omkoopschandaal, gaat fors snijden in de uitgaven om de schuld te verlagen. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

De bestedingen in de periode tot en met 2019 worden met 37 procent verlaagd tot 130 miljard dollar (116 miljard euro), aldus Petrobras. De gemiddelde binnenlandse olieproductie zal uitkomen op 2,8 miljoen vaten (van 159 liter) per dag, tegen een eerdere doelstelling voor een dagelijkse productie van 4,2 miljoen vaten. Petrobras gaat gebukt onder een schuld van 125 miljard dollar. Naast een torenhoge schuld heeft Petrobras ook te kampen met de lage olieprijzen. Ook andere grote olieconcerns zoals Shell en ExxonMobil verlagen daarom hun investeringen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Goudprijs immuun geworden voor geopolitieke ontwikkelingen?

Het is enigszins verwonderlijk dat er bronnen zijn die melding maken van een stijgende goudprijs waaraan de ontwikkelingen rondom Griekenland ten grondslag liggen.

De website barrons.com bracht enkele goudmijnaandelen in beeld die een voortreffelijke stijging neerzette wegens het getouwtrek door Europa en Griekenland. De oorzaak zou wellicht beter gevonden kunnen worden als men de ontwikkeling van de Australische dollar afzet tegenover die van Amerika. Dit jaar al is de Australische dollar met zeven procent gedaald ten opzichte van de wereld reservemunt van Amerika.