Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 12426 tot 12430
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

overzicht: de miljarden die de Grieken krijgen

Enerzijds is het correct dat de Grieken er onmogelijk in zullen slagen om hun schulden nog aanzienlijk af te bouwen. Het IMF stuurt aan op een schuldherschikking, aangezien de schulden onhoudbaar zijn.

Anderzijds moeten de Grieken ook niet klagen: de hoeveelheden geld die richting Hellas gaan vloeien zijn gigantisch.

Om te beginnen stelt de Europese Commissie voor om Athene 7 miljard euro te lenen, voor de komende drie maanden. Dit dient om de belangrijkste rekeningen te betalen. Noem het een soort overbruggingskrediet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

ECB verhoogt steun voor Griekse banken met 900 miljoen euro

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de hoeveelheid noodsteun die aan Griekse banken kan worden verleend vergroot met 900 miljoen euro. Dat zei ECB-president Mario Draghi tijdens een persconferentie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Europese beurzen laten remmen varen na Grieks ‘ja’

Beleggers op de Europese beurzen vierden donderdag een feestje na de instemming van het Griekse parlement met de voorwaarden voor verdere steun. Hoop op een deal en opluchting over een akkoord zorgden in de afgelopen dagen al voor winsten. De ECB deed ook nog een duit in het zakje door de steun aan Griekse banken te verhogen.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de hogere opening op Wall Street 1 procent hoger op 502,01 punten en de MidKap steeg 1,1 procent tot 738,42 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs wonnen tot 1,8 procent, terwijl de FTSE in Londen (plus 0,7 procent) wat achterbleef.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Economen breken Griekenland-plan totaal af

Plots zitten ze allemaal op een lijn: linkse, rechtse, klassiek-economische en keynesianistische economen. Het moet van voor de financiële crisis geleden zijn dat economen het nog zo roerend eens met elkander waren: Deze Griekenland-plannen zijn een zoveelste slag in de lucht.

Het akkoord over het derde reddingsplan voor Griekenland kan op weinig bijval rekenen onder economen, zo weet DeTijd.

De Keynesianisten, Paul Krugman en Paul De Grauwe zijn vooral kritisch ten overstaan van de harde houding die andere eurolanden aannemen in dit dossier.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Griekse deal is al meteen dode letter

Opvallend statement van Tsipras vlak voor de stemming over het akkoord met de schuldeisers: hij gelooft zelf niet in het akkoord. Hij gelooft niet dat deze maatregelen tot economische groei zal leiden.

Daarmee vallen maandenlange onderhandelingen, en zelfs een goedkeuring in het parlement, volledig in het water. Het is onwaarschijnlijk dat de eisen van de schuldeisers worden ingewilligd. Een kroniek van een aangekondigde grexit.