EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12426 tot 12430
Geplaatst op: dinsdag 8 september 2015

Gary Shiller waarschuwt: verdere daling olieprijs kan wereldrecessie veroorzaken

Econoom Gary Shilling staat erom bekend zijn beleggingen rondom het thema schulddeflatie te bouwen. Hij meent dat in een tijdperk van deleveraging cash en lange staatsobligaties in dollars het goed zullen doen. Want andere activa zullen in prijs dalen. Ook olie.

Sinds dit voorjaar meent Shilling dat de olieprijs naar $ 10 tot $ 20 per vat kan dalen. Die call herhaalde hij onlangs. Het OPEC-kartel is ontbonden. En de marginale productiekosten, dus de kosten om een extra vat olie uit bestaande putten te halen, ligt volgens Shilling zowel in het Permian Basin in Texas als in de Perzische Golf op slechts $ 10 à $ 20 per vat.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 8 september 2015

IMF pleit voor absolute zekerheid voor renteverhoging

Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds waarschuwt de Amerikaanse centraal bankiers nog maar eens voor de gevaren van een te snelle renteverhoging.

Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds waarschuwt de Amerikaanse centraal bankiers nog maar eens voor de gevaren van een te snelle renteverhoging.

Tijdens een bijeenkomst van de G20 benadrukte Lagarde nog eens dat het zeer belangrijk is dat de Amerikaanse economie echt op punt staat vooraleer tot een verhoging van de beleidsrente over te gaan. Twee zaken moeten op lange termijn, en dus niet tijdelijk aan de hand van cijfers voor één maand, positief zijn : de werkgelegenheid en de inflatie.

Het meest recente banencijfer gaf niet veel duidelijkheid. De werkloosheid daalde licht, het aantal nieuw gecreëerde banen, 173 000 voor augustus, was ongeveer naar verwachting. Echt dermate sterk om een renteverhoging in september volledig te onderstrepen was het cijfer niet!

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 8 september 2015

Amerikaanse schaliegasproducenten moeten investeringen noodgedwongen terugschroeven

Na meer dan een decennium van ongebreidelde groei moet de schaliegassector in de Verenigde Staten zijn investeringen op een lager pitje draaien. Nu de olieprijzen wereldwijd zijn ingezakt, zijn de financiële instellingen volgens de Britse zakenkrant Financial Times immers terughoudend geworden met leningen voor de sector.

De winning van schaliegas, ook bekend als fracking, zorgde sinds het begin van deze eeuw voor een kleine economische boom in verschillende Amerikaanse regio's.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 8 september 2015

Heeft de iPhone van Apple een mooie toekomst achter zich?

Deze week, om precies te zijn op woensdag 9 september, zal Apple zijn nieuwe iPhone ten doop houden. De plaats van handeling is het Civic Auditorium in San Francisco, waar in 1977 Steve Jobs de Mac II bij het grote publiek introduceerde. De belangstelling voor de bijeenkomst is groot. Het ziet er immers naar uit, dat de markt voor de smartphone na jaren van onstuimige groei gaat vertragen.

Lees verder op www.market
Geplaatst op: dinsdag 8 september 2015

Valutareserves China $93,9 miljard gezakt

China zag haar valutareserves in de maand augustus met $93,9 miljard dalen, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Chinese centrale bank. Dat was zowel in dollars als in percentages de grootste maandelijkse daling sinds mei 2012. Het land moest haar valutareserves aanspreken om de waarde van de yuan te stabiliseren en om de uitstroom van kapitaal op te vangen.

Lees verder op Doijer & Kalff

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs