Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 12431 tot 12435
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Griekenland dreigt met juridische stappen

Griekenland zal niet schromen om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de Europese Unie, als het land uit de eurozone of de EU wordt gezet.

''In de verdragen van de Europese Unie is niets voorzien voor een euro-exit en wij weigeren om die te accepteren'', aldus Varoufakis.

Bron: Welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Waarom koopt Apple Griekenland niet?

Het begon een paar jaar geleden als een grap. Apple heeft bijna 200 miljard dollar cash. Een andeelhouder vroeg aan Tim Cook: “waarom kopen jullie Griekenland niet?”

Het idee van Leonid Bershidsky  is simpel: die bedrijven kopen gezamelijk de schuld van Griekenland op, tot er een normaal schuldenniveau overblijft, bijvoorbeeld 70 %. Dat kost ze 200 miljard.

Daar staat uiteraard iets tegenover: goudgerande vestigingsvoorwaarden en zeer lage belastingen. Voor eeuwig. Voor Griekenland kan de pret niet op: de schulden weg en ook nog de hoofdkwartieren binnen de grenzen van een paar van de topbedrijven van de wereld.

[...]

Bron: groene.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Griekenland is niet Europa's paard van Troje

 Vier jaar geleden – want zo lang, en langer nog, heeft de Griekse crisis gesudderd – organiseerde ik er in Groningen een publiekslezing over met Yanis Varoufakis. ‘Is Griekenland Europa’s paard van Troje?’ luidde de door mij bedachte titel.

Dat leek me de heersende opinie goed weer te geven. Voor de slechte verstaander legde ik ook uit waarom dit niet het geval is. Varoufakis deed dat uiteraard nog eens welbespraakt over, maar dan met veel Marx. Hij toerde in die tijd rond om zijn investeringsplan voor Zuid-Europa te propageren – in grote lijnen hetzelfde plan dat in 2014 breed bekend werd als het Juncker-Plan, toen de Luxemburger een afgeslankte versie voorstelde. Het gaat er natuurlijk ook om wie het zegt.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Griekenland wordt niet uit euro gegooid

Griekenland zal niet uit de eurozone worden gegooid, want de kosten van een vertrek van een lid van de muntunie zijn enorm.

Volgens Tsipras is een Grieks vertrek dan ook niet de opzet van de schuldeisers. Maar hun voorstellen komen neer op een ultimatum aan de Grieken en is een deal geboden die geen oplossing biedt voor de crisis, aldus Tsipras. Griekenland heeft volgens hem alles gedaan om een overeenkomst te bereiken.

Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

De onverzoenlijke Grieken hebben hun hand overspeeld

 De Grieken staan op het punt failliet te gaan. Een harde confrontatie tussen de extreem-linkse Griekse regering en de rest van de eurozone was onvermijdelijk. Europa moet voet bij stuk houden.

De Griekse premier Alexis Tsipras doet al tijden alsof Griekenland het slachtoffer is van buitenlandse banken die het land met goedkope leningen naar de rand van de afgrond hebben gevoerd.

[...]