Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 12431 tot 12435
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Apple Pay start met contactloos betalen in het VK

Apple maakt van het Verenigd Koninkrijk de eerste markt buiten de Verenigde Staten waar het met zijn digitale betalingssysteem vecht voor een plek in de wereld van elektronische betalingen. De Apple Pay-dienst is vanaf deze week beschikbaar bij 250 duizend retaillocaties in Brittannië, zo liet het bedrijf weten in een verklaring per email. Gebruikers van de iPhone 6, de iPads en Apple Watches kunnen gebruikmaken van de contactloze betaalmogelijkheden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

De parkeermeters van dit stadje zijn kapot... en de lokale economie bloeit open

Een leven zonder parkeermeters is een utopie voor velen, maar niet voor de inwoners van het stadje Cardigan in Wales. De parkeermeters zijn er al een maand kapot, maar sindsdien gebeuren er vreemde dingen met de economie van het stadje. "Business is booming", klinkt het bij de lokale handelaars.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Met euro geen schuldsanering voor Grieken

Een schuldsanering voor Griekenland is niet mogelijk zolang dat land deel uitmaakt van de eurozone. 

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwde eerder deze week dat Griekenland zonder gedeeltelijke kwijtschelding alsnog zal bezwijken onder zijn enorme overheidsschuld. Het extra hulpprogramma waarover afgelopen weekeinde een voorlopig akkoord werd bereikt, zal volgens het IMF niet volstaan.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Domper voor Rotterdamse haven door sancties tegen Rusland

De bouw van een Russische bouwterminal in de Rotterdamse haven gaat niet door. Het Russische bedrijf Summa heeft de financiering niet rond gekregen.

Summa kreeg de zaak niet rond omdat Russische olieconcerns geen garanties wilden geven voor de levering van ruwe olie aan de terminal van Summa. Dat zou mede te maken met de ruzie tussen Rusland en Europa over Oekraïne en de daaruit voortvloeiende handelssancties tegen Rusland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Waarom Europa bereid is Griekenland te laten vallen

Volgens David Einhorn, oprichter van Greenlight Capital, zijn de Europese leiders bereid om Griekenland te laten vallen als een baksteen, om zo andere Europese landen te ontmoedigen om te stemmen op populistische partijen.

‘Europa is niet bereid om Syriza een compromis te bieden dat zijn gezicht redt. Zelfs als dat betekent dat Griekenland instort en de rest van Europa hieronder lijdt’, schreef Einhorn in een note.