Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 12441 tot 12445
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

'Eurogroep is een orkest dat door Schaüble wordt gedirigeerd en o wee degene die een valse noot speelt'

‘De Eurogroep (van minsters van Financiën) functioneert niet binnen een algemeen erkend legaal kader, wordt niet geruggesteund door een bestaand verdrag, maar heeft wel maximale bevoegdheid om over het leven van de Europeanen te beslissen. De groep moet aan niemand verantwoording afleggen, de vergaderingen worden niet genotuleerd en functioneert volledig onder de vorm van vertrouwelijkheid. Op die manier heeft geen enkele burger weet van wat daar besproken wordt. En dat terwijl wat er besproken wordt vaak bijna zaken van leven of dood zijn.’

Dat antwoordt voormalig Grieks minister van Financiën Yanis Varoufakis, in een gesprek met de Spaanse krant El Pais, op de vraag wat het belangrijkste gebrek is in het functioneren van de Eurogroep. Varoufakis nam - onmiddellijk nadat Griekenland zich in een referendum tegen een zoveelste voorstel van Europa had uitgesproken - ontslag, omdat zijn positie in de onderhandelingen met Europa onhoudbaar was geworden

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Nog een grafiek die aantoont waarom er voor Griekenland geen hoop meer is

Dat de Griekse situatie hopeloos en uitzichtloos is, wordt met elke dag die voorbijgaat duidelijker. In dat verband publiceert The Economist deze week een voor Athene alweer vernietigende grafiek en dat op basis van cijfers van de World Intellectual Property Organisation. Die organisatie ging na welk percentage van mensen die een land verlaten na hun vertrek een patent aanvragen in een vreemd land.

De cijfers maken duidelijk dat vooral arme landen het slachtoffer zijn van een brain drain. Zo was 86% van de Vietnamezen die in de periode 2007 - 2012 een patent aanvroegen in een vreemd land tewerkgesteld. Ter vergelijking: slechts 8% van de Noren die een patent aanvroegen deden dat terwijl ze in het buitenland aan de slag waren.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

'Frankrijk is er in geslaagd luiheid en nivellering naar beneden toe als Europees model door te voeren. Applaus voor

'Griekenland heeft - ondanks het verzet van een aantal leden van Syriza - het begin deze maand door de Grieken weggestemde hulpprogramma van de EU aanvaard. Waarom zou je trouwens 86 miljard euro in harde valuta weigeren in ruil voor hervormingen en beloften in een verre toekomst?', vraagt Marc Fiorentino zich af op Monfinancier.com.

'Hetzelfde geldt voor Frankrijk, waar een overgrote meerderheid een akkoord à la Hollande goedkeurde: alles wat door de staat wordt betaald kost immers niets, het is gratis. Zelfs de Duitsers zullen het akkoord aanvaarden. We zijn dus gered, Europa kan verder, verzwakt en gezeten op een schuldenberg die nooit zal worden terugbetaald.''

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Europsapecialist Münchau: 'Op één weekeinde vernietigde Duitsland 70 jaar diplomatie'

Angela Merkel en Wolfgang Schäuble worden er door waarnemers van beticht zeventig rehabilitatie van het land helemaal uitgehold te hebben door de scherpe positie die ze tegenover Griekenland hebben ingenomen. Anderen geven aan dat Merkel zich niet streng genoeg heeft opgesteld.

Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van financiën, verhult niet dat Griekenland volgens hem best de eurozone had verlaten. Die beweging zou volgens hem ook in het belang zijn geweest van de Griekse bevolking. Een Grexit zou volgens Schäuble dan ook de beste oplossing van de huidige Griekse problemen zijn geweest.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Iran doet niet ter zake voor de olieprijs

De olieprijs kwam begin deze maand onder druk nadat een nucleair akkoord met Iran dichter in zicht kwam. Dat akkoord ligt er nu.

De WTI-prijs, de benchmark voor Amerikaanse olie, hobbelt nu sinds begin vorige week net boven de $ 50 per vat. En dat zal de komende tijd nog wel even het beeld kunnen blijven, aldus Edward Morse van Citi Global Commodities Research: