Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 12446 tot 12450
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Griekenland geen geld, wij geen feta

 Zin in een fetasalade? Trek dan maar je portemonnee. Door de Griekse crisis ligt de import van Griekse producten, zoals feta, olijfolie en wijn, zo goed als stil. BNR zocht een Griekse importeur op in Nederland.

Alexander Vrionakis, importeur van Griekse etenswaar: “Ik heb nog een voorraad, maar als die op is wordt het ingewikkeld. Ik weet niet hoe het dan verder moet.” Vrionakis levert Griekse delicatessen aan traiteurs en restaurants. Hij legt uit: “Kleine Griekse producenten kunnen niet bij hun geld en kunnen hun leveranciers niet betalen. Daardoor kunnen ze niks produceren”.

[...]

Bron: beurshalte.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Olieprijs kan voorlopig niet meer omhoog!

Het ziet er naar uit, dat de kogel door de kerk is. Na meer dan 10 jaar politiek armpje drukken is er op dinsdag 14 juli een nucleair akkoord gesloten tussen Iran en de Westerse mogendheden onder leiding van de Verenigde Staten. Daarmee lijkt de weg definitief vrij voor een terugkeer van het land naar de internationale olie- en gasmarkten.

Die terugkeer kan voor nog meer volatiliteit op de markten gaan zorgen, waar volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) nu al een structureel overaanbod bestaat van 500.000 tot 800.000 vaten per dag. Een al dan niet spoedige terugkeer zal de balans tussen vraag en aanbod alleen maar verder verstoren. De cijfers spreken voor zich. Iran is vierde op de lijst van landen met de grootste bewezen oliereserves van 157,8 miljard vaten en neemt de tweede plaats in als het gaat om gas.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Meerderheid partijtop Syriza wijst akkoord af

Meer dan de helft van het bestuur van Syriza, de partij van de Griekse premier Alexis Tsipras, wijst het akkoord af dat de premier maandag met Europese geldschieters sloot. Van de 201 bestuursleden in het Centrale Comité hebben er 109 het akkoord als "een vernedering van het Griekse volk'' afgedaan.

Bron: rtlnieuws
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Eerste staat ooit die failliet ging was…. Athene

In de vierde eeuw voor christus gingen de stadsstaat Athene en een aantal andere Griekse staten failliet. Dat was voor de eerst financiële crisis in de geschiedenis. Het moderne Griekenland ging al vijf keer failliet.

In de klassieke oudheid leenden een aantal stadsstaten geld van de Tempel van Delos. Uiteindelijk zag de tempel zich genoodzaakt maar liefst 80 procent van de schulden af te schrijven.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Saoedi-Arabië ziet toekomst pikzwart tegemoet

Waar Saoedi-Arabië gisteren nog het slechte nieuws kreeg dat Iran terug volop mag beginnen exporteren na het historische akkoord met het Westen komt het vandaag opnieuw in negatieve zin in het nieuws.

Saoedi-Arabië maakte het nieuws bekend dat er 4 miljard USD werd opgehaald op de lokale markten het afgelopen jaar, welke de eerste obligaties zijn die het land de afgelopen 8 jaar uitgaf. Waar dit in de Westerse wereld (helaas) zeer normaal is om obligaties uit te geven is dit bij Saoedi-Arabië een noodzakelijk kwaad geworden door de sterk gedaalde olieprijzen.