Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12461 tot 12465
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

BEURZEN Wall Street doet forse stap terug

De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag eensgezind op verlies. De onzekerheid over de positie van Griekenland in de eurozone kreeg op Wall Street gezelschap van de zorgen over de staat van de Chinese economie. De aandelenhandel in de VS werd lange tijd bemoeilijkt door een storing bij beursuitbater NYSE die 3,5 uur duurde.

Circa een halfuur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 1,4 procent in de min op 17.521 punten. De brede S&P 500 zakte 1,7 procent naar 2046 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq, die gevrijwaard bleef van technische problemen stond met 4909 punten 1,8 procent onder de slotstand van dinsdag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Nieuwe nederlaag voor Griekenland: zelfs Poetin breekt met Tsipras

De laatste weken en maanden horen we eenzelfde argument steeds opnieuw terugkeren bij diegenen die Griekenland in de eurozone willen houden: als Griekenland vertrekt, wordt het een vazal van de Russen. Zulke paniekpropaganda lees je hier, hier en hier.

En om één of andere reden zou dat dan een probleem moeten zijn. Zelfs al zou dat scenario problematisch zijn, er blijkt weinig van aan, zo lezen we vandaag in de Russische media.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Griekenland vraagt noodsteun bij ESM, nieuwe hervormingen liggen morgen op tafel

duidelijke maatregelen in moeten staan hoe ze belastingontwijking en corruptie willen aanpakkken, en welke doelstellingen ze hebben over het begrotingsbeleid.”Griekenland heeft geld nodig, heel veel geld. Naar verluidt zouden de banken beschikken over hun laatste miljard euro en daarna blijft er helemaal niets meer over.

Om dit te voorkomen, heeft Griekenland alweer een aanvraag ingediend bij het Europese noodfonds ESM om nieuwe financiële steun te krijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

‘ECB wijzigt steun voor Griekse banken niet’

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het plafond voor de noodsteun aan Griekse banken woensdag zoals verwacht niet aangepast. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De ECB heeft het maximale bedrag dat via de Griekse centrale bank aan noodsteun (ELA) kan worden verleend al bijna twee weken niet meer verhoogd. Mede daardoor zijn de Griekse banken al anderhalve week dicht. Eerder op de dag werd al gemeld dat de banken in ieder geval deze week niet meer open gaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

New Yorkse beurs volledig stilgelegd

De Amerikaanse beurshandel in New York, de New York Stock Exchange, is volledig stilgelegd na mogelijk technische problemen. De oorzaak is nog niet bekend. Dat blijkt uit de mededeling van de NYSE.