Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 12461 tot 12465
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Griekse banken blijven maandag dicht om complete bankrun te voorkomen

De Griekse banken blijven maandag dicht. Dat heeft de topman van Piraeus Bank zondag gezegd na een bijeenkomst van financiële autoriteiten in Athene.

Griekse banken dreigen ten onder te gaan aan de grote onzekerheid over de economische toekomst van Griekenland.

Afgelopen maanden haalden Grieken al tientallen miljarden euro’s van hun rekeningen. Dit weekeinde nam de uitstroom verder toe door de mislukte onderhandelingen tussen Griekenland en de andere eurolanden over verdere noodsteun voor het land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Kan deze politicus een tweede Griekenland vermijden?

We beleven de totale meltdown van de Griekse economie en misschien zelfs van de gehele eurozone. Onlangs waarschuwde Grieks premier Tsipras nog dat de andere Zuid-Europese eurolanden zouden volgen als Brussel Athene zou laten vallen.

Terwijl de Grieken hun zwanensirtaki dansen,  haalt Italiaans oppositieleider Matteo Salvini (Lega Nord) een oude politieke belofte van de rechterzijde boven: de vlaktaks.

Alle camera’s zijn tegenwoordig gericht op Matteo Salvini: de ietwat lompe, maar goedlachse posterboy van de rechtse Lega Nord. Onder Salvini is de Lega Nord meer dan ooit een partij met twee gezichten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

‘Lage rente schaadt economische groei’

De internationale economie is er afgelopen jaar nauwelijks op vooruitgegaan. Tijdelijke, positieve factoren zoals de scherpe daling van de olieprijs hebben voor wat lucht gezorgd, maar de risico’s op een nieuwe terugval blijven nog altijd veel te hoog. Dat stelt de bank voor Internationale Betrekkingen (BIS) in zijn zondag gepubliceerde jaarverslag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Griekenland aan de afgrond: dit moet je weten over de Grexit

Een verrassingsactie van de Griekse premier Alexis Tsipras in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Griekse schuldencrisis op scherp gezet. Het vertrek van Griekenland uit de eurozone is dichterbij dan ooit. Hier moet je op letten de komende dagen.

Het spant erom: blijft Griekenland in de eurozone of is het spel nu echt uit? Bijna alle seinen staan op rood.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Bitcoin koers stijgt vier procent in één week, omdat Griekenland?

De Bitcoin koersen gingen de afgelopen week flink omhoog, de Euro koers met bijna 4%. De forums en reddit schreeuwen moord en brand en spreken over nieuwe records links en rechts. In Griekenland zelf blijkt een ware bank-run aan de gang te zijn, in het hele land staan er lange rijen voor de geldautomaten. Zou de griekse crisis, net als de cypriotische crisis, een aanjager kunnen blijken voor de interesse in Bitcoin en de Bitcoin-koers?