EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12461 tot 12465 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

Waarom beleggen in goud toch zo slecht niet is

Als we weten dat cash geld negatief is en dat activa als aandelen en obligaties overgewaardeerd zijn, dan is een belegging in goud zo slecht nog niet. De Federal Reserve zit in de val en aandelen en de Amerikaanse dollar wachten een pijnlijke correctie, dat zegt specialist Axel Merk.

De Federal Reserve hanteert al jaren een beleid van negatieve reële rentevoeten. Dit betekent dat rentevoeten onder inflatie blijven en dat cash waarde verliest. U verliest dus koopkracht. In Europa is dat net hetzelfde.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

Nieuwe eurocrisis dreigt: Portugal komt in opstand tegen bezuinigingen

De tijdbom van het deflatoire eurozone-beleid is zojuist ontploft in een tweede land. Portugal heeft zich aangesloten bij de opstand tegen bezuinigingen. Daarmee breken de gammele steigers van fiscale discipline en economisch toezicht, dat Duitsland oplegde aan Zuid-Europa, op het meest kwetsbare punt, zo schrijft Ambrose Evans-Pritchard van de Telegraph.

Na de verkiezingen heeft de centrum-rechtse coalitie het nakijken. Tegen de verwachtingen in zet Antonio Costa van de Socialistische Partij zijn historische vete met de Communisten overboord. Samen met het radicale Linkse Blok verkregen zij een absolute meerderheid in het Portugese parlement. En Costa heeft al aangegeven onder meer de loonsverlagingen van ambtenaren stop te zetten. Daarmee stijgt de kans dat het land niet gaat voldoen aan de door de EU opgelegde begrotingsregels.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

Oceaan van geld in Saoedi-Arabië droogt binnen de vijf jaar op

Door een stevige daling van de olieprijs riskeert Saoedi-Arabië binnen de vijf jaar alle financiële buffers te verliezen. De oliestaat genereert maar liefst 90 procent van het BBP uit olie en dat zou zware gevolgen kunnen hebben. Dit jaar kijkt het koninkrijk op een verlies van 150 miljard dollar en dat zal de komende jaren niet verbeteren onder het huidige beleid.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

22 oktober: de wankele positie van Merkel en 4 andere dingen die je moet weten

Wankelt de positie van de Duitse bondskanselier Angela Merkel? Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

ECB neemt in december besluit over uitbreiding opkoopprogramma

De Europese Centrale Bank (ECB) neemt bij zijn vergadering in december een besluit over een eventuele uitbreiding van zijn stimuleringsmaatregelen.

De Europese Centrale Bank (ECB) neemt bij zijn vergadering in december een besluit over een eventuele uitbreiding van zijn stimuleringsmaatregelen.

Dat zei ECB-president Mario Draghi donderdag in een toelichting op het rentebesluit van de bank.

De ECB koopt momenteel maandelijks voor 60 miljard euro aan leningen op bij financiële instellingen, in een poging de inflatie in de eurolanden te stimuleren. Dit programma loopt in ieder geval tot september volgend jaar, maar kan worden uitgebreid of verlengd als dat nodig is, zei Draghi.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs