Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 12466 tot 12470
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

WTF! Zilver?

Als je de zilvermarkt actief opvolgt, kan het je niet zijn ontgaan dat twee grote banken in de voorbije weken en maanden een gigantische positie in zilver hebben opgebouwd.

Zowel JP Morgan als Citigroup hebben op dit moment een monsterpositie in zilver.

Vanuit dat perspectief bekeken, was het gisteren een boeiende handelsdag.

Beleggers zagen immers hoe zilver een dreun kreeg en door de steunniveaus donderde:

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Platinaprijs naar laagste niveau in zes jaar

Beleggers verwachten dat de crisis in Griekenland een negatieve impact zal hebben op de Europese economie en doen daarom platina van de hand. Het edelmetaal, dat voornamelijk wordt gebruikt in de auto-industrie, zakte deze week naar de laagste prijs in zes jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Beurspaniek in China compleet

In China komen veel startende beleggers er nu achter wat het risico is van aandelen op margin kopen, ofwel beleggen met een lening met de aandelen als onderpand. Door de koersdalingen komt er een tsunami aan gedwongen verkooporders de markt op. En dat zorgt weer voor nieuwe koersdalingen.

De Chinese autoriteiten grepen te laat in om deze excessen in te dammen. Toen men eindelijk de teugels aantrok, begon de markt aan een vrije val.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Tsipras: Griekenland is 5 jaar lang gebruikt al laboratorium

[...]

Tsipras zei een mandaat van het Griekse volk te hebben om een sociaal rechtvaardige oplossing van het Griekse probleem te zoeken, zonder de fouten uit het verleden. “Ons land is vijf jaar lang gebruikt als bezuinigingslaboratorium. Maar dat experiment heeft gefaald” , aldus de Griekse premier.

Hij zei dat als er geen groei komt Griekenland nooit uit de crisis kan komen. Daarvoor moet “zonder taboes” worden gekeken naar de enorme publieke schuld. Ook moeten de kartels in Griekenland worden aangepakt, en moet er meer controle komen op de overheidsuitgaven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Tsipras wil geen verdere bezuinigingen

Griekenland wil een oplossing voor de enorme financiële problemen, zonder verdere bezuinigingen maar met "geloofwaardige hervormingen".

Dat zegt de Griekse premier Alexis Tsipras woensdag in het Europees Parlement in Straatsburg. Hij wil een oplossing zonder verdere bezuinigingen die het land eerder naar de afgrond hebben gebracht.