EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
28
kliks
27
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12471 tot 12475
Geplaatst op: dinsdag 18 augustus 2015

LME accepteert voortaan ook Chinese yuan

De Londen Metals Exchange (LME) accepteert sinds kort ook Chinese yuan als onderpand, wat betekent dat handelaren ook rechtstreeks met de yuan posities in grondstoffen kunnen aankopen.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: dinsdag 18 augustus 2015

Economen somber over eurozone

Recent economisch nieuws uit de eurozone stelde enigszins teleur. Weliswaar verraste Griekenland met sterke groei van 0,8 procent in het tweede kwartaal, maar tegelijkertijd stelde Frankrijk teleur. De Franse economie wist geen vervolg te geven aan de groei van de afgelopen drie kwartalen en stagneerde (0,0 procent groei).

Wat kunnen we nu verwachten voor de eurozone in de komende 12 maanden? Een peiling van Bloomberg onder 40 economen, uitgevoerd tussen 7 en 14 augustus, laat zien dat verwachtingen minder positief zijn dan voorheen. 

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 18 augustus 2015

Goldman Sachs: “IJzerertsprijs daalt nog 30 procent”

De prijsdaling van ijzererts is nog niet voorbij, zo meldt Goldman Sachs in een bericht van 14 augustus. De bank denkt dat de grondstof nog 30 procent in prijs kan dalen nu de voorraden steeds groter worden en staalproductie in China afneemt.

“In tegenstelling tot wat de markt verwacht, denken wij dat staalproductie fors zal krimpen in de komende 18 maanden”, aldus analisten Christian Lelong en Amber Cai. “En de ijzerertsvoorraden zullen groeien.”

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 18 augustus 2015

Het debat over de Griekse schulden is één grote schijnvertoning

 De roep om kwijtschelding van Griekse schulden zal nog wel even blijven klinken. Maar de leenvoorwaarden van het nieuwe steunpakket aan Griekenland zijn al boterzacht.

 De roep om kwijtschelding van Griekse schulden zal nog wel even blijven klinken. Maar de leenvoorwaarden van het nieuwe steunpakket aan Griekenland zijn al boterzacht.

Eurolanden moeten Griekse schuld kwijtschelden, wordt steeds luider geroepen. Alleen zo kunnen de Grieken weer investeren, geld verdienen en hun economie weer laten groeien.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil alleen meedoen aan het nieuwste steunpakket als eurolanden een streep zetten door een deel van hun eerdere leningen aan Griekenland.

[...]

Lees verder op Elsevier.nl
Geplaatst op: dinsdag 18 augustus 2015

Vergeet die 'wereld zonder cash'... 80% van de wereldhandel gebeurt nog steeds in baar geld

‘In crisistijden stijgt de vraag naar cash. Omdat mensen nog altijd vertrouwen hebben in baar geld.’

‘In crisistijden stijgt de vraag naar cash. Omdat mensen nog altijd vertrouwen hebben in baar geld.’

Ondanks dat we met zijn allen steeds minder zaken met cash geld betalen, zullen dit jaar 5% meer bankbiljetten worden gedrukt dan vorig jaar. Dat zegt Ralf Wintergerst, een bestuurslid van het Duitse bedrijf Giesecke & Devrient, dat bankbiljetten drukt voor zo’n 100 landen. De reden is niet ver te zoeken: mensen zien, ondanks de dubbelcijferige groei van elektronische betalingen, cash nog steeds als een buffer tegen de globale economische crisis die maar niet opgelost raakt.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs