Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 12471 tot 12475
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Gundlach: ‘Nog geen 25% kans op 0,25% in september’

Gundlach ziet de Federal Reserve de korte rente dit jaar niet verhogen. De situatie in Griekenland en Puerto Rico, alsook de grondstoffendaling zijn hier met name debet aan.

De strateeg schat de kans op een renteverhoging in september op minder dan 25%. Dat zou ondersteunend kunnen werken voor zowel aandelen- als obligatiemarkten, die beide tegen die mogelijke renteverhoging aanhikken.

Ook liet Gundlach weten wat hij van de situatie in China vindt:

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Vergeet Griekenland, 10 grafieken bibbergrafieken over China

Paniek op de Chinese beurs. In drie weken tijd is ruim een derde van de marktwaarde van Chinese aandelen weggevaagd. Toch zegt de Chinese beurscrash vrij weinig over hoe met de economie gesteld is. 10 grafieken die meer inzicht bieden.

Terwijl in Europa vrijwel alle aandacht uitgaat naar Griekenland en het perspectief van vertrek van een Grexit, staat de rest van de wereld niet stil. In China bijvoorbeeld gebeurt er ook het nodige. En de ontwikkelingen daar zijn mogelijk van groter belang dan die in Griekenland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Microsoft schrapt 7.800 banen

Informaticareus Microsoft zal bijkomend tot 7.800 banen schrappen in de afdeling die gsm's en smartphones produceert. De herstructurering van de telefoonactiviteiten, die Microsoft vorig jaar overnam van het Finse Nokia, gaat gepaard met een afschrijving van 7,6 miljard dollar, zo meldt het bedrijf uit het Californische Redmond.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Blockchain 2.0 in de praktijk: Wees je eigen notaris met de Blockchain Notary

Er wordt wel veel gepraat over Bitcoin 2.0 en de kracht van de Blockchain maar het is altijd fijn wanneer deze beloftes ook daadwerkelijk worden omgezet in daadwerkelijke toepassingen. Zo is er nu de "Blockchain Notary" welke te vinden is op de website van de Bitcoin Embassy Amsterdam. Met deze Blockchain Notaris kan je, door middel van de Blockchain, bewijzen dat een document bestond in een bepaalde vorm op een bepaald tijdstip. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

“Dit is de echte reden waarom goud is gedaald”

Er is teveel bullishness onder goud-markttimers. Dat is dan ook de reden dat het gele edelmetaal tot nu toe heeft gefaald om te reageren om macro-economische factoren die er anders voor hadden gezorgd dat het een rally zou zien. Dat stelt Mark Hulbert, columnist bij Marketwatch.

‘Kijk bijvoorbeeld eens naar vorige week. Als je had geweten dat Griekenland zijn schulden niet zou terugbetalen, dan had je waarschijnlijk een rally voorspeld voor goud’, vertelt Hulbert die toevoegt dat dit komt doordat het edelmetaal wordt gezien als veilige have in tijden van geopolitieke en economische crises. ‘En dat terwijl Griekenland de economische stabiliteit van de hele eurozone in gevaar brengt.’