Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12476 tot 12480
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Arts in Athene: "Wie geen geld heeft en ziek wordt, crepeert"

Europa heeft een scenario klaarliggen om humanitaire hulp te verlenen aan Griekenland. De humanitaire crisis kan echter niet in de schoenen van de huidige Griekse regering geschoven worden. Al sinds 2011 luiden organisaties als Artsen zonder Grenzen en Unicef de alarmbel. Kinderen zitten te verhongeren op de schoolbanken, het zelfmoordcijfer stijgt zienderogen en de gezondheidszorg is uitgehold na jarenlange door de Europese instellingen afgedwongen bezuinigingen. Giorgios Vichas is cardioloog in een ziekenhuis in Athene en leidt een polikliniek waar artsen gratis zorgen verstrekken aan mensen zonder ziekteverzekering. Hij windt er geen doekjes om: "Wie geen geld heeft, gaat dood".

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Grieken willen miljarden uit noodfonds ESM nu akkoord met eurolanden uitblijft

Het Europese noodfonds ESM heeft een nieuw verzoek voor financiële steun ontvangen van Griekenland. Dat maakte het ESM woensdag bekend.

Dinsdag werd duidelijk dat de Grieken opnieuw formeel om steun moesten vragen bij het ESM, voordat er over verdere hulp kan worden gepraat met de andere eurolanden. Athene vroeg vorige week al om 29 miljard euro aan leningen, verspreid over twee jaar, uit het ESM.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Waarom is Japan zo veilig? 5 redenen

Op het vraag-en-antwoordforum Quora wordt de vraag gesteld waarom Japan zo veilig is. Japan wordt doorgaans als een van de veiligste landen ter wereld beschouwd. De criminaliteitscijfers liggen er  veel lager dan in bijvoorbeeld Nederland en België. Diefstal is een verschijnsel dat zelden voorkomt; van lichamelijk geweld ten opzichte van toeristen is zelden tot nooit sprake. Wel is er een belangrijke georganiseerde misdaadorganisatie, 'Yakuza' genaamd, maar daar zal een toerist zelden mee worden geconfronteerd. 

Net als alle misdaadsyndicaten in het buitenland maakt de yakuza voornamelijk geld met gokken, drugs, prostitutie, woekerleningen, bescherming van de kleinhandel tegen betaling en witteboordencriminaliteit. Hoewel ze technisch gezien niet illegaal zijn, voeren de autoriteiten toch een fervente strijd tegen hun activiteiten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Waarom kan voor Griekenland niet wat in 1953 wel kon voor Duitsland?

Bij een deel van de Griekse bevolking leeft het gevoel dat de Duitsers hun eigen verleden vergeten als ze zich zo streng tegen hun land opstellen. Daarin hebben ze niet enkel volgens stereconoom Thomas Pikkety gelijk. Ook economieredacteur Larry Elliot van The Guardian is ervan overtuigd dat Duitsland nooit zo snel hersteld zou zijn van de tweede wereldoorlog als het land geen schuldverlichting en geld uit het Marshallplan zou gekregen hebben.  

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Mein Kampf van de islamisten is te koop bij Fnac en Amazon

De Franse krant Metronews meldt dat een boek dat veel strijders van Islamitische Staat (IS) beschouwen als een bron van inspiratie, vrij te koop is op de websites van Fnac en Amazon. Het boek, dat in het Frans de titel ‘Gestion de la Barbarie’ kreeg, wordt door kenners beschreven als het ‘Mein Kampf’ van de jihadisten.

In 2004 verscheen het boek voor het eerst op internet. Auteur Abou Bakr Naji is één van de leiders van Al-Qaeda. Hij beschrijft in het boek hoe er via een uiterst gewelddadige strategie chaos kan gezaaid worden om staten te verzwakken. Het uiteindelijke doel is de vestiging van een islamitische staat met de sharia als wetgeving.