Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 12481 tot 12485
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

De slimme stad zal alles over je weten

Wereldwijd investeren gemeentebesturen miljoenen dollar om een intelligente stad te creëren, waarbij internet en andere geconnecteerde toepassingen worden ingeschakeld om een super-efficiënte infrastructuur te creëren die een optimale organisatie toelaat en het welzijn van de bevolking ondersteunt. Dat betekent echter ook dat de intelligente stad uiteindelijk alles over zijn inwoners en bezoekers zal weten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Rusland heeft het financiële mes op de keel

Ambrose Evans-Pritchard van de Telegraph is na een rapportage-marathon weer terug uit Griekenland. En hij gaat direct in de hoogste versnelling door. Want er zijn meer zorgwekkende ontwikkelingen wereldwijd. Na China neemt hij nu Rusland onder de loep.

Daar is de situatie vrij simpel: Rusland zette het afgelopen decennium grof in op de grondstoffenhausse. Dat zorgde voor een te sterke roebel. Waardoor de maakindustrie geen kans had om te concurreren met het buitenland. En er nu geen economische basis meer is om de olieklap op te vangen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

“Goud kan onder de 1000 dollar zakken”

Jeffrey Currie van Goldman Sachs stelt dat het ergste nog moet kommen voor goud. De recente dalingen zijn volgens hem waarschijnlijk dus nog niet alles. Het zou hem niet verbazen als de goudprijs voor het eerst tot sinds 2009 weer onder de 1000 dollar per ounce zakt.

‘Met een positievere outlook voor de dollar, en de steeds kleiner wordende kans op een waardedaling voor de munt, wordt de vraag naar goud als belegging om te diversifiëren tegenover de Amerikaanse dollar steeds minder belangrijk’, zei Currie tegenover Bloomberg. Currie adviseerde beleggers overigens al in 2013 om het edelmetaal te verkopen, vlak voor de grootste prijsdaling in 3 decennia.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Hedge funds voor het eerst ooit netto short goud

Hedge funds zitten als groep momenteel netto short goud. En dat is voor het eerst sinds de Amerikaanse overheid data begon te verzamelen in 2006, zo meldt Bloomberg.

Deze fondsen en andere speculanten kwamen in de week eindigend op dinsdag uit op 11,345 contracten goud short. Hier zit dus dus bear raid die we zondagnacht zagen in.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Banken bloeden steeds vaker om renteswaps

Waar banken jarenlang hebben geprofiteerd van wanpraktijken bij de verkoop van financiële producten als renteswaps lijkt het tij zich tegen hen te keren. Steeds vaker worden claims bij de rechtbank in het voordeel van gedupeerde ondernemers beslist.

Vrijdag oordeelde de rechtbank in Den Bosch dat Rabobank circa 1 miljoen euro moet terugbetalen aan een zakelijke klant, nadat die door de bank werd gedupeerd door een dergelijk nutteloos product. Eerder oordeelde de rechtbank in Amsterdam in twee soortgelijke zaken tegen ING ook al in het voordeel van de indieners van de claim.