Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 12486 tot 12490
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Waarom short gaan op de euro niet per se een goed idee is

Nu de euro in waarde daalt tegenover de dollar, staat beleggers die short zijn op de euro toch de nodige problemen te wachten, zo stelt althans een handelaar.

‘Bijna iedereen op Wall Street haat de euro momenteel en iedereen is ervan overtuigd dat de euro en dollar richting pariteit zullen bewegen’, zei Boris Schlossberg van BK Asset Management tegenover Cnbc. ‘Dit kan natuurlijk ook goed zo zijn, maar ik denk dat voor de euro en dollar naar pariteit gaan nog veel shortbeleggers, vooral degene die zelfvoldaan zijn ingestapt, getroffen zullen worden.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Onderhandelingen over derde steunpakket Grieken starten maandag

De onderhandelingen tussen Griekenland en zijn geldschieters over het derde steunpakket dat het land in het vooruitzicht is gesteld, zullen maandag definitief aanvangen. Dat meldde een Griekse ambtenaar vandaag, nadat een eerdere afspraak om logistieke redenen niet door was gegaan.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

De slimme stad zal alles over je weten

Wereldwijd investeren gemeentebesturen miljoenen dollar om een intelligente stad te creëren, waarbij internet en andere geconnecteerde toepassingen worden ingeschakeld om een super-efficiënte infrastructuur te creëren die een optimale organisatie toelaat en het welzijn van de bevolking ondersteunt. Dat betekent echter ook dat de intelligente stad uiteindelijk alles over zijn inwoners en bezoekers zal weten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Rusland heeft het financiële mes op de keel

Ambrose Evans-Pritchard van de Telegraph is na een rapportage-marathon weer terug uit Griekenland. En hij gaat direct in de hoogste versnelling door. Want er zijn meer zorgwekkende ontwikkelingen wereldwijd. Na China neemt hij nu Rusland onder de loep.

Daar is de situatie vrij simpel: Rusland zette het afgelopen decennium grof in op de grondstoffenhausse. Dat zorgde voor een te sterke roebel. Waardoor de maakindustrie geen kans had om te concurreren met het buitenland. En er nu geen economische basis meer is om de olieklap op te vangen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

“Goud kan onder de 1000 dollar zakken”

Jeffrey Currie van Goldman Sachs stelt dat het ergste nog moet kommen voor goud. De recente dalingen zijn volgens hem waarschijnlijk dus nog niet alles. Het zou hem niet verbazen als de goudprijs voor het eerst tot sinds 2009 weer onder de 1000 dollar per ounce zakt.

‘Met een positievere outlook voor de dollar, en de steeds kleiner wordende kans op een waardedaling voor de munt, wordt de vraag naar goud als belegging om te diversifiëren tegenover de Amerikaanse dollar steeds minder belangrijk’, zei Currie tegenover Bloomberg. Currie adviseerde beleggers overigens al in 2013 om het edelmetaal te verkopen, vlak voor de grootste prijsdaling in 3 decennia.