EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
41
kliks
38
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
36
kliks
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
28
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12486 tot 12490 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 11 oktober 2015

Duitsland is afhankelijk van China

Een hele lange tijd werd gedacht dat de Duitse economie onverslaanbaar was. Toch zijn we er de afgelopen maanden achter gekomen dat ook de Duitse economie erg kwetsbaar is. Zo is de Duitse export de afgelopen tijd langzaam gedaald en werd recent bekendgemaakt dat de Duitse export de slechtste maand van de afgelopen 6 jaar achter zich heeft liggen. De export van Duitsland viel in de maand augustus met 5 procent lager uit dan in de maand juli. En een dergelijke daling hadden we sinds het uitbreken van de financiële crisis niet meer gezien.

Mike Bird, van Business Insider,  heeft wel een verklaring voor deze flinke daling van de Duitse export. Volgens Bird heeft de Duitse economie lang kunnen genieten van de toenemende vraag vanuit de opkomende markten. De middenklasse in de groeilanden is de afgelopen jaren flink gegroeid en daarom steeg ook de vraag naar de kwaliteitsproducten vanuit Duitsland. Het meest zorgwekkende is echter dat de Chinese economie op dit moment aan een lager tempo groeit en dat heeft dus ook gevolgen voor de Duitse export.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 11 oktober 2015

In Nederland zitten 3.000 journalisten werkloos thuis

In Nederland zitten zowat 3.000 van in totaal zo’n 18.000 journalisten werkloos thuis. Dat blijkt uit onderzoek van het vakblad Villamedia. De verborgen werkloosheid - afgestudeerden en freelancers - is daar niet eens in meegeteld. Slechts 60% van die 3.000 krijgt een uitkering. De anderen voldoen niet aan de eis die stelt dat ze van de afgelopen 36 weken er 26 gewerkt hebben. Anderen zijn niet verzekerd voor werkloosheid, hebben zelf ontslag genomen of hebben geen recht op een uitkering omdat ze herintreders of schoolverlaters zijn.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zaterdag 10 oktober 2015

‘Standard Chartered stuurt 1000 managers weg’

De Britse bank Standard Chartered zet zwaar het mes in zijn managementposities, in een poging de winstgevendheid te verbeteren. De komende maanden verliest waarschijnlijk ongeveer een kwart van de huidige 4000 managers bij het concern zijn baan, meldde de Britse krant Financial Times vrijdag op basis van een uitgelekt document.

De reorganisatie maakt deel uit van maatregelen die de al twee jaar aanhoudende daling van de winst moeten stoppen. Standard Chartered is vooral actief in opkomende economieën, waar de groei de afgelopen tijd fors is afgezwakt. Daarnaast speelt de bank een belangrijke rol in de grondstoffenhandel, waar de prijzen afgelopen jaar hard zijn gedaald.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 10 oktober 2015

Gary Shilling waarschuwt: commodities staat nog grote daling te wachten

Is het einde van de ellende in de grondstoffenmarkt na vier zware jaren in zicht? Gary Shilling stelt van niet. Integendeel, hij waarschuwt beleggers zich op te maken voor nog meer grote dalingen. Shilling staat bekend om zijn boeken over deflatie. De econoom riep, contrair aan de consensus, al vele jaren dat de rentes veel lager zouden gaan. En kreeg gelijk.

Shilling wijst er allereerst op dat de wereld nu in het achtste jaar van de deleveraging cyclus zit. Die duurt meestal tien jaar, maar de economische groei is nu zo zwak dat de schuldafbouw ditmaal waarschijnlijk langer duurt. De VS groeide sinds 2009 met slechts 2,2% per jaar. Dat is de helft van wat je zou verwachten. De eurozone zit op 1,2%, terwijl Japan niet verder komt dan 1%. Dan is er nog China. Dat land importeert grondstoffen om de producten vervolgens te exporteren. De verzwakkende groei mag dan ook geen verrassing heten, zo stelt Shilling. Hij vermoed dat het Chinese bbp eerder met 3 à 4% groeit dan de officiële 7%.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 10 oktober 2015

Video: Wanneer zag Ben Bernanke de financiële crisis?

Bloomberg had een interview met Ben Bernanke over de vorige financiële crisis. Op de vraag wanneer Ben Bernanke de financiële crisis zag aankomen, had de voormalige voorzitter van de Federal Reserve een interessant antwoord.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs