Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 12486 tot 12490
Bron: vrijetribune.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

OXI is wel leuk, maar niet zonder oxygen

De Grieken hebben per referendum zich uitgesproken tegen de voorwaarden voor het eisenpakket vanuit de EU (en de IMF). Op de TV waren dolblije Griekse demonstranten te zien. Eerder werd de maandelijkse aflossing van de IMF-schuld niet betaald. Kan Griekenland echter deze crisis overleven?

[...]

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Moeten spaarders in Griekenland opdraaien voor de verliezen?

Banken in Griekenland gaan mogelijk het spaargeld van burgers aanspreken om de banken opnieuw te kapitaliseren, dat schrijft de Financial Times op basis van verschillende bronnen in de financiële sector. Er wordt gesproken over een ‘haircut’ van tenminste 30% van alle spaartegoeden boven de €8.000. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Studielening steeds vaker gebruikt om huis te kopen

Studieleningen worden in toenemende mate gebruikt voor de aanschaf van een woning, zo blijkt uit het Nibud Studentenonderzoek dat deze week gepubliceerd werd. Tien procent van de 2.700 ondervraagde studenten gaf aan maximaal te lenen tijdens de studie om na het afstuderen gemakkelijker een huis te kunnen kopen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Chinese centrale bank koopt Italiaanse bankaandelen

De Chinese centrale bank heeft 2% van de aandelen van de Italiaanse banken Monte dei Paschi en UniCredit gekocht, zo blijkt uit nieuwste gegevens die de Italiaanse toezichthouder maandag naar buiten bracht. Het is niet voor het eerst dat de People’s Bank of China in Italiaanse bankaandelen stapt, want eerder kocht het ook al een 2% belang in de banken Intesa Sanpaolo en Mediobanca.

Bron: quotenet.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

11 geniale quotes van de jongste miljardair ter wereld

 Evan Spiegel was nog geen 22 jaar oud toen hij zijn eerste miljoenen in de wacht sleepte. Nu, met 25 jaar, mag de Snapchat-bedenker zich de jongste miljardair ter wereld noemen. Hierbij een aantal briljante quotes van de man achter de app.

Toen Snapchat voor het eerst werd geïntroduceerd, werd de app vooral gebruikt om te ‘sexten’: het sturen van seksueel getinte foto’s en/of videos die, met vrij weinig gewetensnood werden verzonden, vanwege de vergankelijkheidsfunctie van Snapchat.

Tegenwoordig wordt Snapchat echter gebruikt door het grote publiek, en ook het bedrijfsleven heeft de applicatie ontdekt. Het leverde Spiegel in een paar jaar tijd $1,5 miljard op. Door voormalig Twitter-ceo Dick Costello wordt de Snapchat-oprichter dan ook ‘één van de beste productbedenkers ooit’ genoemd. Waarom hij zo geniaal is, wordt duidelijk aan de hand van zijn quotes.

[...]